2 Ιανουαρίου 2013

Τα νέα ρεκόρ Γκίνες του 2013


Την ζωή δεν χρειάζεται να την παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά κι αν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που το ξέρουν αυτό καλύτερα απ' όλους είναι οι κάτοχοι ορισμένων από τα πιο περίεργα και εκκεντρικά ρεκόρ Γκίνες. Κι επειδή τα ρεκόρ γίνονται για να καταρρίπτονται, δείτε ορισμένα από τα ρεκόρ που πιστοποιήθηκαν και θα περιληφθούν για πρώτη φορά στην έκδοση του 2013.


1. Πόσοι άνθρωποι χωράνε σ' ένα Μίνι; Σύμφωνα με το ανέκδοτο μπορούν να χωρέσουν ακόμη κι εκατό: ο οδηγός, ο συνοδηγός και οι υπόλοιποι 98 στη φωτογραφία. Στην πραγματικότητα, η Dani Maynard και η ομάδα της απέδειξαν ότι σ' ένα Mini Hatch μπορούν να χωρέσουν 28 άνθρωποι, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 27. Το γεγονός αυτό συνέβη στο Πότερς Φιλντ του Λονδίνου στις 15 Νοεμβρίου 2012 κι αν αναρωτιέστε πώς το κατάφεραν, ας έχετε υπόψη ότι οι 4 στριμώχτηκαν στο πορτ μπαγκάζ. 

2. Το μεγαλύτερο σοκολατένιο νόμισμα στον κόσμο φτιάχτηκε στην Μπολόνια της Ιταλίας στα πλαίσια της Έκθεσης Cioccoshow. Ζυγίζει 659 κιλά, η διάμετρος του ήταν πάνω από 1.95 μέτρα και το πάχος του περίπου 18 εκατοστά.

3. Η γηραιότερη γυναίκα δασκάλα της γιόγκα είναι Γαλλίδα και ονομάζεται Tao Porchon-Lynch. Η ηλικία της; Όταν της απονεμήθηκε ο τίτλος, το Μάιο του 2012, ήταν 93 ετών, ενώ ήδη έχει κλείσει τα 94 της χρόνια και συνεχίζει ακάθεκτη. Στα νιάτα της, η Tao Porchon-Lynch εργάστηκε ως ηθοποιός σε Αγγλία, Γαλλία και ΗΠΑ (δεκαετίες '40 και '50), ενώ της είχε απονεμηθεί και τίτλος για τα "καλύτερα πόδια" της Ευρώπης. Ασχολείται με τη γιόγκα για περισσότερα από 70 χρόνια, ενώ ασχολείται με τη διδασκαλία πάνω από 45 χρόνια και όπως φαίνεται, δεν σκοπεύει να να βγει σύντομα σε σύνταξη.

4. Εν τω μεταξύ, ως η γηραιότερη αθλήτρια της γυμναστικής στον κόσμο αναδείχτηκε η 86χρονη Γερμανίδα Johanna Quaas. Παρά την ηλικία της, η Γιοχάνα επιμένει να συμμετέχει σταθερά όλα αυτά τα χρόνια σε ερασιτεχνικές γυμναστικές επιδείξεις που διεξάγονται κάθε χρόνο στο κρατίδιο της Σαξονίας. 

5. Το 2012, ο Γιουσέιν Μπόλτ έσπασε το ρεκόρ στα 100 μέτρα σπριντ των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ένας Ιάπωνας, όμως, ονόματι Kenichi Ito επιμένει να διανύει την απόσταση αυτή στα... τέσσερα και μάλιστα έσπασε και το παγκόσμιο ρεκόρ τρέχοντας τα 100 μ. όπως οι αφρικανικοί πίθηκοι μέσα σε 17΄.47΄΄. Χρειάστηκαν 9 χρόνια για να καταφέρει ο Ito ν' αναπτύξει την τεχνική του, εξασκούμενος επί καθημερινής βάσης στο σπίτι του.

6. Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το χαμηλότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, αυτό ονομάζεται Mirai (δηλαδή "μέλλον") και κατασκευάστηκε το 2012 από μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Okayama Sanyo στην πόλη Asakuchi της Ιαπωνίας. Το ύψος του φτάνει μόλις τα 45.2 εκατοστά, ενώ δεν διαθέτει οροφή, ώστε να μπορεί να χωρέσει κάποιος άνθρωπος σε αυτό.




7. Πολλοί είναι εκείνοι που τρέμουν στη θέα ενός πύθωνα, όχι όμως και οι εργαζόμενοι στο "Edge of Hell", ένα ψυχαγωγικό σπίτι του τρόμου στο Κάνσας των ΗΠΑ. Εκεί φιλοξενείται το μακρύτερο φίδι του κόσμου, η Μεντούσα, μήκους 12 μέτρων και 70 εκατοστών.

8. Το ψηλότερο άλογο στον κόσμο το 2012 βρέθηκε στο Ουισκόνσιν. Ονομάζεται Μπιγκ Τζέικ και το ύψος του ξεπερνάει κατά δύο χιλιοστά τα 2.10 μέτρα. Σιγά... και πάλι, ο Φασούλας είναι ψηλότερος!

9. Αν πάλι προτιμάτε τα γαϊδούρια από τα άλογα, το ψηλότερο γαϊδούρι του κόσμου βρίσκεται στην Καλιφόρνια, ονομάζεται Οκλαχόμα Σαμ και το ύψος του είναι 155.45 εκατοστά. Ok, όλοι έχουμε συναντήσει στην ζωή μας τουλάχιστον ένα ψηλότερο "γαϊδούρι" απ' αυτό, όμως ο Οκλαχόμα Σαμ είναι τετράποδο.


10. Θρυλείται ότι η Ιμέλντα Μάρκος, σύζυγος του πρώην δικτάτορα των Φιλιππίνων την περίοδο 1965-'86 είχε στην ντουλάπα της 2.700 ζευγάρια παπούτσια. Ψιλοπράγματα... Η 83χρονη Μάρκος έφαγε τη σκόνη της Αμερικανίδας Darlene Flynn, η οποία πιστοποιήθηκε από τα ρεκόρ Γκίνες ότι κατέχει 15.665 διαφορετικά αντικείμενα που έχουν σχέση με παπούτσια. Και όλα αυτά κατάφερε να τ' αποκτήσει από το 2000, οπότε ξεκίνησε να τα συλλέγει.

11. Λίγο περισσότερα χρόνια χρειάστηκε η Bettina Dorfmann από τη Γερμανία για ν' αποκτήσει τις 15.000 κούκλες Μπάρμπι που έχει στη συλλογή της. Η 52χρονη Γερμανίδα ξεκίνησε να τις συλλέγει από το 1993. Είναι τόσο πολλές, που η κόρη της βαριόταν τις Μπάρμπι και προτιμούσε άλλα παιχνίδια, προς μεγάλη χαρά της Dorfmann, που μεγάλωνε τη συλλογή της.

12. Μόνο ένας fashion designer θα σκεφτόταν ν' αποκτήσει το ψηλότερο χτένισμα μοϊκάνα στον κόσμο. Στις 28 Οκτωβρίου 2011, το χτένισμα του Ιάπωνα Kazuhiro Watanabe μετρήθηκε στα 113.5 εκατοστά. Έκτοτε το ακριβές ύψος του αγνοείται, αν και ο Watanabe μάλλον δύσκολα περνάει απαρατήρητος, όπου κι αν βρεθεί. Οι φήμες ότι το μαλλί του είναι ορατό και από τη Σελήνη, δεν έχουν επιβεβαιωθεί...

13. Από την άλλη, ο Αιγύπτιος Moustafa Adel Ismail έθεσε έναν περισσότερο αρρενωπό στόχο και αναδείχθηκε ως ο κάτοχος του μεγαλύτερου δικέφαλου στον κόσμο. Συγκεκριμένα, ο δικέφαλος του αριστερού του χεριού μετρήθηκε στα 64.77 εκατοστά (ή 62.23 εκατοστά σε χαλαρή κατάσταση). Τώρα, αν υπάρχει γυναίκα που να βρίσκει ένα τέτοιο χέρι-γίγας ακαταμάχητο, είναι ένα θέμα προς διερεύνηση.



14. Εν τω μεταξύ, ο Ολλανδός Wouter van den Bosch έγραψε τη δική του ιστορία στις σελίδες του βιβλίου με τα ρεκόρ Γκίνες κατασκευάζοντας το βαρύτερο, οδηγήσιμο ποδήλατο του κόσμου, που ζυγίζει 750 κιλά. Μια βόλτα στην ολλανδική πόλη Άρνχεμ το Μάιο του 2010 πιστοποίησε του λόγου το αληθές.

15. Ο Axel Rosales από την Αργεντινή αγαπάει τόσο πολύ το πίρσινγκ, που όταν ξεκίνησε να τρυπάει το πρόσωπο του ξεχάστηκε με αποτέλεσμα το Φεβρουάριο του 2012 να έχει ήδη 280 πίρσινγκ στο πρόσωπο του. Τουλάχιστον είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου