5 Ιανουαρίου 2013

"Η καλύτερη κηδεία ever" ή απλά το χειρότερο τηλεοπτικό πρόγραμμα ever;


Πώς θα σας φαινόταν αν έπρεπε να κηδεύατε τον αγαπημένο σας συγγενή ή φίλο παρουσία της τηλεοπτικής κάμερας; Και δεν μιλάμε για την περίπτωση ενός ανθρώπου που κηδεύεται δημοσία δαπάνη, που ήταν γνωστός και αγαπητός ευρύτερα στην κοινωνία και οι τηλεοράσεις καταγράφουν το ταξίδι του προς την τελευταία του κατοικία από διακριτική απόσταση. Το κόνσεπτ του νέου ριάλιτι με τίτλο "Best Funeral Ever", δηλαδή "Η καλύτερη κηδεία όλων των εποχών", που κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ αύριο (6 Ιανουαρίου), είναι σαφές: θα προβάλλονται κηδείες απλών, καθημερινών ανθρώπων και κυρίως το... ξέφρενο πάρτι που στήνεται από τους οικείους προς τιμήν του νεκρού.

Αρχικά, η εκπομπή είχε προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα μία εβδομάδα μετά το μακελειό στο Δημοτικό Σχολείο του Νιούτον, όμως αναβλήθηκε μετά από το τραγικό γεγονός που συγκλόνισε όχι μόνο την Αμερική αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Εν τω μεταξύ, το τηλεοπτικό δίκτυο που έχει εντάξει το συγκεκριμένο ριάλιτι είναι το καλωδιακό TLC, που παλιότερα ήταν γνωστό για τα εκλεκτικά, μορφωτικά του προγράμματα, όμως τα τελευταία χρόνια έχει ξεπέσει σε εξωφρενικά ριάλιτι σόου, όπως το "Toddlers and Tiaras" και το ανεκδιήγητο "Here Comes Honey Boo-Boo". 
Ο τηλεοπτικός σταθμός προσπαθεί να απαλύνει τις εντυπώσεις υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για κηδείες, αλλά για κάτι σαν κατευόδια ("homegoings") - αν και ο τίτλος που έχει επιλεγεί για το πρόγραμμα είναι αρκετά σαφής. 
Σύμφωνα με τον παραγωγό του σόου, ένα γραφείο κηδειών του Ντάλας, "αν ο νεκρός ήθελε να παίξει μπάσκετ, μπορούμε να το κάνουμε να συμβεί". Έτσι, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν: μία τεφροδόχο που μεταφέρεται από Φεράρι, υπαλλήλους του γραφείου κηδειών ντυμένους σαν ξωτικά, επειδή ο αποθανών αγαπούσε τα Χριστούγεννα, αλλά και επαγγελματίες πενθούντες - ή μοιρολογίστρες, αν προτιμάτε. Άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το νεκρό ή τους συγγενείς του, θα προσπαθούν να βοηθήσουν τους τελευταίους να εξωτερικεύσουν το πένθος τους με παροτρύνσεις τύπου "Δαγκώστε τα χείλη σας! Κερδίστε τα χρήματα σας!". 
Η παραγωγός εταιρία δικαιολογείται ότι όλα αυτά θα αποτυπώνονται στην κάμερα, ακριβώς επειδή δεν θέλουν να προσφέρουν ψεύτικο δράμα στους θεατές, αλλά ν' αναδείξουν τη διερευνητική πλευρά των πραγμάτων. Το μόνο που απομένει να ισχυριστούν είναι ότι πρόκειται και για κανένα επιμορφωτικό ντοκιμαντέρ!. Πάντως, όπως κι αν το αποκαλέσει κανείς, είναι απίστευτα ενοχλητικό να βλέπει κανείς ανθρώπους να χορεύουν και να χλαπακιάζουν παϊδάκια δίπλα σε συντριβάνια από τα οποία ρέει μπάρμπεκιου σος λίγο μετά την κηδεία ενός ανθρώπου, που απλά κάποια στιγμή στην ζωή του είχε τραγουδήσει ένα τζινγκλ για τα... πλευρά των μωρών.
Μετά απ' όλα αυτά μια απορία έχω μόνο: ο τηλεοπτικός πάτος ποιος είναι; Πάρτε μια γεύση από το τρέιλρ του σόου:



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου