6 Φεβρουαρίου 2013

Η συγκινητική στιγμή που μια κωφή μητέρα ακούει για πρώτη φορά τον 8χρονο γιο της να λέει "σ' αγαπώ"

Η 43χρονη Dawn Keim από το Ελ Πάσο του Τέξας είναι μητέρα τριών παιδιών. Πριν 15 χρόνια έχασε σταδιακά την ακοή της εξ αιτίας μιας ασθένειας. Έτσι, δεν μπορούσε μέχρι σήμερα ν' ακούσει τον μικρότερο γιο της Άσερ, 8 ετών, να μιλάει και να της λέει αυτό που οι περισσότερες μητέρες "λιώνουν" ακούγοντας το από το στόμα των παιδιών τους: "σ' αγαπώ".

Ωστόσο, σήμερα η Keim μπορεί και αντιλαμβάνεται κάποιους ήχους ύστερα από εμφύτευση καινούριας κοχλίας στα αυτιά. Δεν έχει ανακτήσει, φυσικά, την ακοή της, αλλά τουλάχιστον είναι σε θέση να καταλαβαίνει ηχητικά ερεθίσματα και ομιλίες. Όλα αυτά έγιναν δυνατά, χάρη σ' ένα τοκ σόου της αμερικανικής τηλεόρασης ("The Doctors"), όπου η ίδια είχε απευθυνθεί το Νοέμβριο του 2012.
Κι επειδή ένα τηλεοπτικό τοκ σόου δεν περιορίζεται μόνο κοινωνική προσφορά, η κάμερα της εκπομπής ήταν παρούσα τη στιγμή που η 43χρονη Τεξανή άκουσε για πρώτη φορά τον 8χρονο Άστον να της εκφράζει πόσο την αγαπά. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή με τη μητέρα να έχει παραδοθεί σε λυγμούς και ν' απαντά "Σ' αγαπώ κι εγώ", ενώ ο Άστον συμπληρώνει: "Τώρα, μπορεί επιτέλους να μ' ακούσει και δεν θα είμαι πια σιωπηλός".
Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής, η Keim παραδέχεται ότι στην αρχή ένιωθε αρκετά φοβισμένη για το τι επρόκειτο να ακούσει και αν θα ήταν καν σε θέση ν' ακούσει τα λόγια του γιου της, στη συνέχεια όμως τα συναισθήματα την κατέκλυσαν. Είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσουν ποτέ ούτε η ίδια ούτε ο Άστον. Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής, που έχει ανέβει στο youtube:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου