25 Απριλίου 2013

Ο πιο ευγενικός κλέφτης


Κάποιες φορές, ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος άνθρωπος του κόσμου, ο πιο τυπικός, αναγκάζεται να γίνει κλέφτης για να ξεφύγει από μια άβολη κατάσταση, όπως... να έχει ξεμείνει από λεφτά μετά από μπαρότσαρκα και να μην έχει μέσο να γυρίσει στο σπίτι του. Η διαφορά είναι ότι ο εξ ανάγκης κλέφτης θα επιστρέψει τελικά το κλοπιμαίο και μάλιστα θα κάνει και δώρο στον ιδιοκτήτη-θύμα της κλοπής ως μια μορφή αποζημίωσης. 

Στην προκειμένη περίπτωση, το κλοπιμαίο ήταν ένα ποδήλατο και το δώρο ήταν ένα δωρεάν κουπόνι για ένα εντυπωσιακό γλυκό από γνωστή αλυσίδα φαγητού. Ο κλέφτης ήταν μια νεαρή κοπέλα, που δεν αποκάλυψε την ταυτότητα της, αλλά επέστρεψε το ποδήλατο το ίδιο αθόρυβα όπως όταν το πήρε παρανόμως, ενώ έστειλε μαζί κι ένα απολογητικό γράμμα. Ο ιδιοκτήτης του ποδηλάτου ανέβασε το γράμμα στο Reddit και έγινε αμέσως viral. Είναι αυτή η πιο αξιαγάπητη κλέφτρα ποδηλάτου; 

"Αγαπητέ Ιδιοκτήτη του Ποδηλάτου,
Το Σάββατο, 20 Απριλίου, αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο κι έγινα ένα "λιωμένο", στρέιτ, λευκό κορίτσι. Μετά το μπαρ ήταν πολύ αργά για να προλάβω το λεωφορείο, ενώ είμαι πολύ απένταρη για να πάρω ταξί. Έτσι, δανείστηκα το ποδήλατο σας χωρίς να ρωτήσω. Ήταν μια απολαυστικά όμορφη βόλτα, απ' όσο θυμάμαι.
Τέλος πάντων, λυπάμαι πολύ που δεν ζήτησα να δανειστώ το ποδήλατο σας. Έτσι το επέστρεψα μ' ένα κουπόνι για ένα δωρεάν λάβα κέικ στα Domino's ως ένδειξη μεταμέλειας. 
Cheers, 
Ο Κλέφτης του ποδηλάτου"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου