29 Απριλίου 2013

Βοηθήστε την Ισλανδία να αλλάξει όνομα!


Οι Ισλανδοί θέλουν ν' αλλάξουν όνομα στη χώρα τους; Χμμ.. Όχι, ακριβώς, απλά σκέφτηκαν έναν πανέξυπνο τρόπο για να φρεσκάρουν την εικόνα της - άγνωστης στον πολύ κόσμο - χώρας τους και παράλληλα να προσελκύσουν τουρισμό, εκμεταλλευόμενοι την παγκόσμια, άμεση δημοκρατία του ίντερνετ.

Άνθρωποι απ' όλον τον κόσμο κλήθηκαν να καταθέσουν στην ιστοσελίδα Inspiredbyiceland.com τις ιδέες τους για το πώς θα μπορούσε υποθετικά να μετονομαστεί η Ισλανδία, αν ετίθετο ποτέ τέτοιο θέμα, ενώ το νικητήριο όνομα κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιηθεί ως σλόγκαν στη διαφημιστική εκστρατεία του ισλανδικού ΕΟΤ. 
Αν και πιστεύω ότι το καλύτερο όνομα για την παγωμένη Ισλανδία, που θ' ανταποκρινόταν άλλωστε και στην πραγματικότητα, θα ήταν κάτι σαν "Frozen Land" - ή έστω το πιο μυστηριακό "Frozen Magic Land" - τελικά οι δύο προτάσεις που κέρδισαν τις περισσότερες προτιμήσεις, από τις συνολικά 25.000 που υποβλήθηκαν, ήταν οι "Let’s Get Lost Land" και "Isle of Awe Land". (Μα πού να χαθεί κανείς; στον πάγο;)
Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να ψηφίσουν τη μια από τις δύο προτάσεις - η ψηφοφορία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες - στην ιστοσελίδα Inspiredbyiceland.com και να βοηθήσουν την Ισλανδία να βρει το διαφημιστικό όνομα της. 
Αλήθεια, αν χρειαζόταν ν' "αλλάξει" όνομα η Ελλάδα στα πλαίσια μιας διαφημιστικής καμπάνιας, εσείς τι θα προτείνατε; 


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου