1 Ιουνίου 2013

8 μουσικές προτάσεις για το καλοκαίρι του 2013


Το καλοκαίρι χωρίς μουσική είναι σαν φαγητό χωρίς αλάτι, δηλαδή άνοστο, πληκτικό και αδιάφορο - σαν να μην το ζήσαμε ποτέ. Πέρα, όμως, από τα τραγούδια που ήδη ακούμε στο ραδιόφωνο και θ' αποτελέσουν αναμφίβολα τις καλοκαιρινές επιτυχίες του 2013 ("I'm In Love", "Get Lucky", "Wildest Moments" κλπ. συν τις επιτυχίες των Ελλήνων τραγουδιστών), καλό είναι να διευρύνουμε τους μουσικούς μας ορίζοντες με λιγότερο ή και καθόλου γνωστά τραγούδια στη χώρα μας, που θα μπορούσαμε ν' ανακαλύψουμε και να συμπεριλάβουμε στο καλοκαιρινό playlist του iPod μας. Το μπλογκ "Όλα τα καλά χωράνε" προτείνει (η σειρά των τραγουδιών είναι τυχαία και όχι αξιολογική):

1. Maitre Gims - "Bella"
Το τραγούδι είναι τεράστια επιτυχία στη Γαλλία. Ο Maitre Gims είναι ένας ράπερ με καταγωγή από το Κονγκό, που ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική από το 2006, όμως μόλις φέτος είναι η χρονιά του. Το τραγούδι (στα γαλλικά) είναι ό,τι πρέπει για πρωινά και απογευματινά beach party, να το χορεύεις βλέποντας μια "Μπέλα" να λικνίζεται κρατώντας ένα κοκτέιλ στα χέρια και να σε ζαλίζει με τη γοητεία της.


2. Juan Magan - "Mal de Amores"
Μόλις κυκλοφόρησε το τραγούδι του πετυχημένου Ισπανού dj και βρέθηκε κατ' ευθείαν στη δεύτερη θέση του ισπανικού τσαρτ. Ο τύπος δεν φημίζεται για τη φωνή του, όμως το ρεφρέν είναι απόλυτα δροσερό και καλοκαιρινό. 


3. Walk The Moon - "Tightrope"
Οι Walk The Moon είναι ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα που ακόμη δεν συναντήθηκαν με την εμπορική επιτυχία -όχι στο βαθμό που θα άξιζαν. Το "Tightrope" είναι το τελευταίο τους single, μετά το  καταπληκτικό "Anna Sun" που κυκλοφόρησαν πέρυσι (και αξίζει να ανακαλύψετε, αν δεν έχετε ήδη ακούσει). Πρόκειται για ένα παρεΐστικο τραγούδι, όχι απλά καλοκαιρινό, που αξίζει σαν μουσική επιλογή.


4. Wiley ft Skepta, JME & Ms D - "Can You Hear Me" (Ayayaya)
Κλαμπίστικα τραγούδια υπάρχουν πολλά και το "Can You Hear Me" δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα. Ειδικά η μουσική εισαγωγή και το ρεφρέν είναι εθιστικά.


5. Willy Moon -  "Yeah, Yeah"
Ο τραγουδιστής είναι Νεοζηλανδός, ενώ το "Yeah, Yeah", που στην μακρινή αυτή χώρα έγινε δημοφιλές από μια διαφήμιση,  έχει μια ρετρό ποπ διάθεση, που θα σας κάνει να "κολλήσετε". Καθώς δε η διάρκεια του είναι μόνο 2΄44΄΄, το πρώτο που θα κάνετε μόλις το ακούσετε, θα είναι να πατήσετε το replay.


6. Alkaline Trio - "She Lied To The FBI"
Μετά το κλαμπ είναι ώρα για ένα punk/rock/dance κομμάτι, όπως η τελευταία δημιουργία του συγκροτήματος από το Ιλινόις, που θα σας κάνει όλο το καλοκαίρι να σιγοτραγουδάτε "She lied, she lied to the FBI"


7. Cayucas - "High School Lover"
Είναι το πιο αδύναμο τραγούδι της λίστας -εντάσσεται στην κατηγορία indie pop rock- και είναι πολύ πιθανό να μην αρέσει σε πολλούς. Eιδικά το φινάλε είναι σπαστικό, σε αντίθεση με την πολλά υποσχόμενη εισαγωγή. Όμως, το συγκρότημα Cayucas, που τώρα κάνει τα πρώτα του μουσικά βήματα, δείχνει ότι έχει τις δυνατότητες να κάνει κάτι καλύτερο στο μέλλον, ενώ αποτελεί ιδανικό σάουντρακ για μια βόλτα στην παραλία αναπολώντας κάποιον εφηβικό έρωτα.


8. Fitz and the Tantrums - "The Walker"
Ακόμη ένα indie pop συγκρότημα, άγνωστο στο ευρύτερο κοινό, που αποτελεί μουσική πρόταση για όσους "ψάχνονται" μουσικά. Επίσης μια πολύ καλή ιδέα για σάουντρακ σε μια ανάλαφρη, απογευματινή βόλτα με το αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου