22 Ιουλίου 2013

Γιατί δεν θα γίνεις ποτέ η ψυχή του πάρτι, αν το αγαπημένο σου παγωτό έχει γεύση φράουλα


Όταν πρόκειται για παγωτό, όλοι έχουμε τις προτιμήσεις μας. Κάποιοι αρκούνται στην παραδοσιακή βανίλια, άλλοι αρέσκονται να δοκιμάζουν νέες, πρωτότυπες γεύσεις και φυσικά υπάρχουν κι εκείνοι που δεν μπορούν ν' αντισταθούν στη σοκολάτα. Μπορεί όμως το παγωτό που επιλέγουμε ν' αποκαλύπτει πτυχές της προσωπικότητάς μας; Καταφατική είναι η απάντηση του δρ. Άλαν Χιρς, νευρολογικός διευθυντής ενός θεραπευτηρίου στο Σικάγο, ο οποίος ανέλαβε για λογαριασμό αμερικανικής εταιρίας παραγωγής παγωτού να κατηγοριοποιήσει τις προσωπικότητές μας βάσει του παγωτού που μας αρέσει. Ακόμη κι αν δεν πιστεύετε σε τέτοιες απλουστεύσεις ("πες μου τι παγωτό τρως, να σου πω ποιος είσαι"), πάρτε το στ' αστεία, να 'χουμε κάτι να συζητάμε με τους φίλους μας κάποια βαρετή Κυριακή. 

Έχουμε και λέμε:
Βανίλια: Αν και πρόκειται για την πιο παραδοσιακή γεύση παγωτού, σύμφωνα με τον δρ. Χιρς οι λάτρεις της βανίλιας είναι χαρούμενοι, παρορμητικοί και ριψοκίνδυνοι, άνθρωποι που θέτουν υψηλούς στόχους και έχουν μεγάλες προσδοκίες από τον εαυτό τους. Άνθρωποι κοινωνικοί, ζουν μια ταραχώδη ζωή, όμως παράλληλα πιστεύουν και στους στενούς οικογενειακούς δεσμούς. Επίσης είναι εκφραστικοί, ιδεαλιστές και επηρεάζονται εύκολα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα: μια γυναίκα, που είναι τρελά ερωτευμένη με το σύζυγο της.

Σοκολάτα: Αν σας αρέσει το παγωτό-σοκολάτα, είστε χαρακτήρες ζωντανοί, δημιουργικοί, δραματικοί και ενθουσιώδεις, με άλλα λόγια είστε η ψυχή της παρέας. Βαριέστε εύκολα και γενικά θέλετε να βρίσκεστε στο επίκεντρο της προσοχής. Άτομα εξωστρεφή, σαγηνευτικά, πάντοτε καλοντυμένα, διαισθητικά, ενώ επιδιώκετε τις πολύ στενές σχέσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα: μια πολύ θυληκή γυναίκα ή ένας πολύ αρρενωπός άνδρας.

Μπανάνα: Η συγκεκριμένη γεύση παγωτού αρέσει σε άτομα ευπροσάρμοστα, χαλαρά (easy-going), γενναιόδωρα, έντιμα και με κατανόηση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα: ο τέλειος σύντροφος/γονιός/παιδί.

Φράουλα: Αντίθετα, το παγωτό φράουλα αρέσει περισσότερο σε ντροπαλά άτομα, που όμως δεν είναι ευάλωτοι συναισθηματικά, αλλά έχουν άποψη, είναι σκεπτικιστές, λεπτολόγοι, εσωστρεφείς, ενώ δεν παραλείπουν να κάνουν και την αυτοκριτική τους. Έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση, εύκολα νιώθουν ενοχές και είναι πεσιμιστές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Γραφειοκράτες, δημοσιογράφοι.

Μπισκότα σοκολάτας: Αρέσει σε όσους είναι δραστήριοι, ανταγωνιστικοί και ολοκληρωμένοι χαρακτήρες, φιλόδοξοι, ικανοί και γοητευτικοί σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Άνθρωποι με όραμα, κατακτητές, που δεν ανέχονται την ήττα. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Βιομηχανικοί ηγέτες


Πηγή: Personalityquiz.net

Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου