24 Αυγούστου 2013

Το τραγούδι του Αιγύπτιου "Ρουβά" που θα μπορούσε να είναι... ελληνικό


Ο Αμρ Ντιάμπ είναι ο μεγαλύτερος ποπ σταρ της Αιγύπτου, ενώ κατέχει το ρεκόρ περισσότερων πωλήσεων άλμπουμ όλων των εποχών - οκτώ εκατομμύρια παγκοσμίως - μεταξύ όλων των συμπατριωτών του τραγουδιστών. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο Σάκης Ρουβάς της Αιγύπτου, αν και είναι μεγαλύτερος κατά μια δεκαετία. Γεννήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 1961, δηλαδή είναι περίπου 52 ετών, αλλά φαίνεται αρκετά μικρότερος. Τα τραγούδια του χαρακτηρίζονται ως "al jeel", ένα υβριδικό μουσικό είδος που συνδυάζει την ανατολίτικη μουσική με πιο ποπ ρυθμούς. 

Αν κρίνουμε από την τελευταία επιτυχία του Αμρ Ντιάμπ με τίτλο "Mafeesh Menak", το μουσικό αυτό στιλ μοιάζει πάρα πολύ με τα ελληνικά ελαφρολαϊκά, ενώ ξένοι ειδικοί έχουν αποκαλέσει τον Ντιάμπ "πρωτπόρο της μεσογειακής μουσικής". Για την ακρίβεια, αν δεν ακούγαμε τους αραβικούς στίχους και αρκούμασταν στο ρυθμό, θα νομίζαμε ότι πρόκειται για την ορχηστρική εκτέλεση κάποιου ελληνικού τραγουδιού.
Αν και δεν είμαι φαν των λαϊκών τραγουδιών, αλλά δεν έχω και μουσικές παρωπίδες, πιστεύω ότι αν κάποιος αγόραζε τα δικαιώματα του συγκεκριμένου κομματιού και σκεφτόταν κάποιον καλό ελληνικό στίχο, το τραγούδι θα μπορούσε να γίνει σουξέ. Διαφωνείτε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου