19 Αυγούστου 2013

Το καλύτερο μουσικό βίντεο με αυτοσχέδια μουσικά όργανα!


Αγαπάς πολύ τη μουσική, αλλά δεν έχεις τα χρήματα ν' αγοράσεις ένα μουσικό όργανο για να εξασκείς το χόμπι σου; Είσαι στο σπίτι μόνος κάποιο κυριακάτικο απόγευμα και βαριέσαι που ζεις; Θέλεις απλά να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου προσφέροντας τους ένα πρωτότυπο μουσικό θέαμα από την κουζίνα του σπιτιού σου, που θα τους αφήσει με ανοιχτό το στόμα; Το βίντεο που ακολουθεί ίσως να σου δώσει πολλές ιδέες για ενδιαφέροντα, μουσικά πειράματα.

Οι Σου και Κουμάμα, είναι δύο Ιάπωνες μουσικοί, που θα μπορούσε να τους αποκαλέσει κανείς αυθεντικούς καλλιτέχνες, καθώς δημιουργούν μελωδίες με τα πιο απλά και καθημερινά αντικείμενα. Στο παρακάτω βίντεο, κάνουν κάτι πολύ απλό και ταυτόχρονα συγκλονιστικό. Ο ένας από τους δυο άπλωσε όλα τα φλιτζάνια του σπιτιού στο τραπέζι της κουζίνας και με δυο ξυλάκια παράγει νότες. Την ίδια ώρα, ο άλλος στέκεται από δίπλα κρατώντας απλά μια ξύλινη κουτάλα, την οποία χτυπάει στο χέρι του κρατώντας το τέμπο. 
Το αποτέλεσμα; Μια... φλιτζανάτη εκδοχή του "Τούρκικου Εμβατηρίου" του Μότσαρτ, που βάζει κάτω κάθε μεγάλο πιανίστα. Στο κάτω-κάτω, οι Σου και Κουμούμα δεν επιδεικνύουν απλά το μουσικό τους ταλέντο, αλλά συνδυάζουν μουσική με φαντασία. Αυτό είναι και το πραγματικό νόημα της τέχνης. 
Απολαύστε τους και... ξεκινήστε τα πειράματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου