5 Δεκεμβρίου 2013

5 τραγούδια για το Δεκέμβρη


Τα περισσότερα Δεκεμβριάτικα τραγούδια μιλούν - άμεσα ή έμμεσα - για τα Χριστούγεννα και την περίοδο των γιορτών, άλλες φορές με πιο ανάλαφρη κι άλλες φορές με περισσότερο εσωστρεφή διάθεση. Κακά τα ψέματα, με δύο πράγματα έχουμε συνδεδεμένο τον τελευταίο μήνα του χρόνου: με τις γιορτές και με το χιόνι. Δεν λείπουν όμως και οι εξαιρέσεις του κανόνα, που συνδυάζουν το Δεκέμβριο με τη γέννηση ενός έρωτα.


Christina Perri - Something About December
Δεκέμβρης = Χριστούγεννα και η Κριστίνα Πέρι νοσταλγεί τα οικογενειακά Χριστούγεννα των παιδικών της χρόνων


Linkin Park -  My December
Για τους Λίνκιν Παρκ, ο Δεκέμβρης είναι ένας μήνας μοναξιάς και απολογισμού για όσα δεν έγιναν ή για τα λάθη της χρονιάς που φεύγει.


The Four Seasons - December, 1963 (Oh, What a Night)
Αρχικά το τραγούδι αυτό, που ηχογραφήθηκε το 1975, αναφερόταν στον Δεκέμβρη του 1933 και το τέλος της ποτοαπαγόρευσης - o πρώτος τίτλος ήταν "December 5th, 1933". Τελικά, τόσο ο Φράνκι Βάλι όσο και μία από τους στιχουργούς άλλαξαν γνώμη κι έτσι οι στίχοι κάνουν λόγο για το ξεκίνημα μιας ερωτικής σχέσης το Δεκέμβρη του 1963.


Ορφέας Περίδης - Δεκέμβριος
Μια παιχνιδιάρικη, αθώα διάθεση διαπνέει το συγκεκριμένο τραγούδι, που είναι αφιερωμένο στον τελευταίο μήνα του χρόνου. Άλλωστε, ο Δεκέμβρης δεν είναι ο μήνας κυρίως των παιδιών;


Παντελής Θαλασσινός - Δόξα Δεκέμβρη μήνα
Χαρούμενη, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα επικρατεί στο συγκεκριμένο τραγούδι του Παντελή Θαλασσινού, που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ "Καλαντάρι".




Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου