4 Δεκεμβρίου 2013

Πώς μπορείς να μάθεις ποιοί φίλοι σου στο facebook σε μισούν


Οι φιλίες στο facebook δεν είναι πάντοτε ειλικρινείς. Όταν ο άλλος σου κάνει request φιλίας, είναι δύσκολο να τον αγνοήσεις και να μην υποχρεωθείς να τον κάνεις "Accept", ειδικά αν είναι κάποιος συνάδελφος, ο εργοδότης ή κάποιος συγγενής, που εσύ μπορεί να τον αντιπαθείς, όμως εκείνος δεν το γνωρίζει. Το ίδιο φυσικά ισχύει και από την αντίστροφη μεριά, όταν εσύ κάνεις το request, το οποίο γίνεται δεκτό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαραίτητα και αμοιβαία συναισθήματα. Πώς μπορείς να αποκαλύψεις το ψέμα;

Στην Ελλάδα δεν νομίζω να είναι τόσο γνωστή, όμως η ιστοσελίδα hatewithfriends.com υπόσχεται να σου αποκαλύψει τους φίλους-φίδια, εκείνους όχι απλά δεν σε συμπαθούν και πολύ, αλλά η αντιπάθειά τους φτάνει μέχρι το... μίσος. Προϋπόθεση, για να συμβεί αυτό, είναι το να σ' έχουν κάνει "hate" στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Προσοχή, όμως, γιατί μπορεί να εκτεθείς κι εσύ, αν μπεις στη διαδικασία να εκφράσεις την απέχθειά σου για ορισμένους φεϊσμπουκικούς σου φίλους, όπως έχεις τη δυνατότητα να κάνεις.
Στην πράξη, πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιήσουν δυο καλοί φίλοι τη δυνατότητα "μίσους" που τους παρέχει το hatewithfriends.com, ώστε να πειράξει ο ένας τον άλλο ή να του κάνει φάρσα, παρά κάποιος που πραγματικά τρέφει τόσο αρνητικά συναισθήματα για έναν διαδικτυακό του φίλο. Στο κάτω-κάτω, ο πιο διακριτικός, αλλά και ασφαλής (ότι δεν εκτεθούμε) τρόπος να αποφύγουμε κάποιον ανεπιθύμητο στο facebook είναι με το να μην του εμφανιζόμαστε on-line, αποφεύγοντας να σχολιάζουμε τις αναρτήσεις του ή ακόμη και αποφεύγοντας ή καθυστερώντας - υποτίθεται για κάποιο σοβαρό λόγο - ν' απαντήσουμε στα μηνύματα που μας αφήνει στο inbox.


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου