4 Δεκεμβρίου 2013

Πώς οι άλλοι λαοί καταπολεμούν το χανγκόβερ;


Στην Ελλάδα, το μυστικό όπλο κατά του χανγκόβερ είναι ο πατσάς. Άλλοι διατροφικοί πολιτισμοί έχουν τα δικά τους μυστικά, συχνά αηδιαστικότερα του απεχθούς αυτού ελληνικού φαγητού, τα οποία όμως φαίνεται ότι κάνουν την ίδια ή και καλύτερη δουλειά. Ας πάρουμε μια ιδέα, σύμφωνα με τη λίστα της ιστοσελίδας TheDailyBeast:

Βιετνάμ: Τι θα λέγατε για ένα κέρατο ρινόκερου, μουλιασμένου σε ζεστό νερό; Είναι το βιετναμέζικο γιατροσόφια για το χανγκόβερ, αλλά και για τον καρκίνο.

Βρετανία: Μπορεί ένα απλό σάντουιτς με μπέικον να είναι τόσο θαυματουργό, ώστε να διώξει το χανγκόβερ; Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Νιουκάστλ, που δημοσιεύτηκε το 2009, ο συνδυασμός μπέικον και ψωμιού είναι ο ιδανικός. Για τους Σκοτσέζους πάλι η λύση ονομάζεται "The Highland Fling" και συνδυάζει βουτυρόγαλα, αλεύρι καλαμποκιού, αλάτι και πιπέρι. 

Γερμανία: Το μυστικό των Γερμανών ονομάζεται Katerfrühstück, δηλαδή "πρωινό του χανγκόβερ". Πρόκειται για ρέγκα (ή άλλο λιπαρό ψάρι) τουρσί, μέσα στο οποίο είναι τυλιγμένα αγγούρια με πίκλες και κρεμμύδια. 

Ιαπωνία: Τα umeboshi είναι πολύ αλατισμένα, αποξηραμένα δαμάσκηνα και συνήθως τρώγονται μαζί με ρύζι. Λίγοι αντέχουν να τα φάνε σκέτα, ακριβώς επειδή έχουν υπερβολικό αλάτι. Ωστόσο, όσοι είχαν μεθύσει για τα καλά το προηγούμενο βράδυ και ξύπνησαν με ισχυρό πονοκέφαλο καλούνται να αντέξουν τη αρμύρα ή να την απαλύνουν βουτώντας τα σε πράσινο τσάι.

Μογγολία: Αυτό κι αν είναι αηδιαστικό. Οι Μογγόλοι πίνουν ένα ποτήρι που περιέχει παστωμένους βολβούς ματιών από πρόβατα μαζί με τοματοχυμό.

Περού: Η λύση ονομάζεται "leche de tigre", δηλαδή ένα μίγμα από χυμό λάιμ, χυμό λεμονιού, ζωμό ψαριού,  σκόρδο και τζίντζερ.

Πολωνία: Το αλμυρό κυριαρχεί κι εδώ: τουρσί ή ξινολάχανο.

Ρωσία: Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος να έρθουν στα ίσια τους το επόμενο πρωί ενός ξέφρενου μεθυσιού είναι κάνοντας σάουνα και... χτυπώντας τους εαυτούς τους με βέργες από σημύδα. Άλλοι προτιμούν να πιούν ένα αφέψημα που περιέχει μικρή ποσότητα αλκοόλ, μέσα στο οποίο μουλιάζει αποξηραμένο ψωμί σίκαλης με ζάχαρη και μαγιά.

Φιλιππίνες: Το balut είναι ένα πολύ δημοφιλές σνακ, που θεωρείται ότι γιατρεύει και το χανγκόβερ. Αν Αν το δείτε από κοντά θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για έμβρυο πάπιας.


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου