7 Ιανουαρίου 2014

Καταγγελίες ενός πρώην μέλους της Ελβετικής Φρουράς του Βατικανό για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από ιερείς

schweizamsonntag.ch/

Συνέντευξη μ' ένα πρώην μέλος της Ελβετικής Φρουράς του Βατικανό φιλοξένησε στις 5 Ιανουαρίου η ελβετική εφημερίδα Schweiz am Sonntag, μια συνέντευξη με πολλές αποκαλύψεις για το περίφημο "γκέι λόμπι" του παπικού κρατιδίου. Η εφημερίδα δεν δημοσιεύει το όνομα του πρώην φρουρού κι επομένως καλό είναι να κρατήσει κανείς μια επιφύλαξη για το δημοσίευμα, αλλά γενικά η Schweiz am Sonntag δεν θεωρείται "κίτρινη" ή σκανδαλοθηρική.
Ο πρώην φρουρός, λοιπόν, αποκαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής και υπηρεσίας του στο Βατικανό δέχθηκε "20 ξεκάθαρες προσκλήσεις από ιερείς", οι οποίοι ήθελαν να συνευρεθούν μαζί του ερωτικά. Μάλιστα, θυμάται την περίπτωση ενός ανώτερου αξιωματούχου, ο οποίος τον είχε προσκαλέσει στο δωμάτιό του στα μέσα της νύχτας, όπως κι ενός επισκόπου, ο οποίος είχε στείλει στο δωμάτιό του ένα μπουκάλι ουίσκι, συνοδευόμενο από μια κάρτα-πρόσκληση για επίσκεψη. 
Ένας ιερέας τον είχε προσκαλέσει για δείπνο λέγοντας του ότι ο φρουρός θα ήταν το επιδόρπιο, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος τον χάιδεψε για να τον φλερτάρει, ενώ μεταξύ όσων του την είχαν πέσει, ο πρώην φρουρός περιλαμβάνει κι ένα σεβαστό πρόσωπο, που βρισκόταν κοντά στον πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄, χωρίς όμως ν' αναφέρει τ' όνομά του. Ο ίδιος άνθρωπος δηλώνει ότι είχε καταγγείλει τα περιστατικά αυτά στους ανωτέρους του, κάνοντας λόγο για σεξουαλική παρενόχληση, όμως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τις καταγγελίες. 
Τέλος, αναφέρει ότι τα συμβάντα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να κλονιστεί η πίστη του στην εκκλησία, καθώς δεν καταλαβαίνει την υποκρισία όσων αντιτίθενται στο σεξ εκτός γάμου και αποκλείουν από την κοινωνία, όσους παίρνουν διαζύγιο, το οποίο απαγορεύεται από τη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Ωστόσο, στο σχετικό ρεπορτάζ της Schweiz am Sonntag περιλαμβάνεται δήλωση του εκπροσώπου της Ελβετικής Φρουράς, ο οποίος υποστηρίζει ότι "οι φήμες για την ύπαρξη γκέι λόμπι δεν αποτελούν πρόβλημα για την Παπική Ελβετική Φρουρά" και ότι "οι νεαροί Ελβετοί που υπηρετούν για δυο χρόνια εμμένουν στις στρατιωτικές και θρησκευτικές αξίες".



Ίσως σας ενδιαφέρουν: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου