8 Ιανουαρίου 2014

Πείτε "σ' αγαπώ" στη γλώσσα των μαθηματικών. Ένα ερωτικό ποίημα, διαφορετικό από τα συνηθισμένα


Αν βαρεθήκατε να εκφράζετε τα συναισθήματά σας στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας λέγοντας απλά "σ' αγαπώ" ή αν θέλετε έναν πρωτότυπο, εναλλακτικό τρόπο για να το κάνετε - έτσι για αλλαγή - ίσως θα μπορούσατε να μιμηθείτε το παράδειγμα μιας Κινέζας φοιτήτριας, που χρησιμοποίησε δυο μαθηματικά σύμβολα και απλές αγγλικές λέξεις για να δείξει στο αγόρι της πόσο ερωτευμένη είναι μαζί του. Όποιος είναι "σπασίκλας των μαθηματικών" μπορεί και να το λατρέψει. Προσοχή όμως: αν δεν το άλλο σας μισό δεν έχει καμία απολύτως ιδέα για τα μαθηματικά ή τη γλώσσα του προγραμματισμού, το πιθανότερο είναι ότι όχι απλά δεν θα καταλάβει τι γράφετε, αλλά ίσως και.. να σας χωρίσει διαβάζοντας το ακαταλαβίστικο ραβασάκι.

Η συγκεκριμένη κοπέλα, λοιπόν, έγραψε στον πίνακα μιας αίθουσας του πανεπιστημίου το εξής ερωτικό "ποίημα":
INPUT (-∞ . +∞) 
IF(-∞ THEN +∞] 
ELSE +∞)

Μάλιστα, έβγαλε σχετική φωτογραφία με το πόνημά της, την οποία ανέβασε σε κινεζικό, κοινωνικό δίκτυο.

Η κοπελιά, που ονομάζεται Wu Huajie, εξηγεί: 
"Το INPUT είναι γλώσσα των μαθηματικών, ενώ τα - ∞ και +∞ σημαίνουν αρνητικό άπειρο και θετικό άπειρο αντίστοιχα. Η πρώτη γραμμή του ποιήματος σημαίνει ότι στην αρχή του έρωτα και οι δυο πλευρές δίνουν. Το IF οδηγεί σε μια προϋπόθεση. Έτσι, η δεύτερη γραμμή του ποιήματος σημαίνει ότι αν η μια πλευρά προδώσει (τον άλλο), δηλαδή δίνει αρνητικό άπειρο, τότε η άλλη πλευρά θα ] (σταματούσε) να δίνει θετικό άπειρο. Το ELSE σημαίνει αλλιώς.Η τρίτη γραμμή του ποιήματος σημαίνει ότι αν δεν υπάρχει προδοσία μεταξύ των δύο, τότε ο ένας θα δίνει στον άλλο αγάπη στο θετικό άπειρο. Αυτό το ποίημα είναι για να δηλώσω στο αγόρι μου ότι αν ποτέ δεν μ' αφήσεις ή δεν με παρατήσεις, θα είμαι πάντοτε στο πλευρό σου". 
Έξυπνη ιδέα της κοπελιάς, αλλά είναι για λίγους μόνο - ειδικά από τη στιγμή που η επεξήγηση είναι πολύ μεγαλύτερη από το ίδιο το ποίημα. Αν θέλετε πάντως να εντυπωσιάσετε το αγόρι ή το κορίτσι σας με κάτι έξυπνο, αλλά και να ρισκάρετε μια αρνητική αντίδραση τύπου "ποιο άλιεν σε απήγαγε και πήρε τη θέση σου", δοκιμάστε το και βγείτε από πάνω.


Αν πάλι προτιμάτε τις λέξεις από τα μαθηματικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου