23 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: KATY PERRY - PART OF ME


Η Κέιτι Πέρι έγραψε σήμερα ιστορία στο αμερικάνικο chart, καθώς το τραγούδι της "Part Of Me" εκτοξεύτηκε στην κορυφή του Billboard's 100 από την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας. Σε αυτό βοήθησε πολύ και η παρουσίαση του τραγουδιού στα βραβεία Grammy της περασμένης εβδομάδας. Έτσι, δικαιωματικά το τραγούδι της σημερινής ημέρας δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το "Part Of Me.

Το τραγούδι κρύβει μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Αρχικά ηχογραφήθηκε για να συμπεριληφθεί στο πολύ πετυχημένο άλμπουμ της Κέιτι Πέρι, το "Teenage Dream", αλλά τελικά έμεινε εκτός. Στις 30 Δεκεμβρίου του 2010 διέρρευσε στο ίντερνετ ένα ντέμο του τραγουδιού. Εκείνη την εποχή, οι στίχοι του συνδυάστηκαν από πολλούς με τον Travis McCoy, πρώην σύντροφο της Πέρι. Βλέπετε, αν και η μουσική κινείται σε pop dance ρυθμούς, οι στίχοι αναφέρονται σε μια πρώην σχέση που πλέον η Πέρι έχει ξεπεράσει. Εν τω μεταξύ το τραγούδι ξαναδουλεύτηκε, το ίδιο και οι στίχοι. Η τελική του μορφή είναι πλέον ξεκάθαρο ότι απευθύνεται στον πρόσφατο πρώην της Κέιτι Πέρι, τον Ράσελ Μπραντ. Για να μην έχουμε μάλιστα αμφιβολίες γι' αυτό, η Κέιτι πρόσθεσε στο κομμάτι τον στίχο "Keep your diamond ring", μια έμμεση αλλά σαφής αναφορά στο διαμαντένιο δαχτυλίδι που της είχε χαρίσει ο πρώην σύζυγός της.
Το τραγούδι κυκλοφόρησε ως σινγκλ, ενώ θα περιληφθεί στο άλμπουμ "Teenage Dream: The Complete Confection", που θα κυκλοφορήσει μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο. Πρόκειται για το έβδομο "νούμερο ένα" τραγούδι της Κέιτι Πέρι μέχρι σήμερα, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι η Πέρι μοιράζεται με τον Μάικλ Τζάκσον το ρεκόρ των πέντε τραγουδιών από το ίδιο άλμπουμ που έφτασαν μέχρι την πρώτη θέση του αμερικάνικου τσαρτ (Πρόκειται για τα τραγούδια "California Gurls", "Teenage Dream", "Firework", "Ε.Τ." και "Last Friday Night (T.G.I.F.)" και τα πέντε από το τελευταίο της άλμπουμ με τίτλο "Teenage Dream").
Πολλά έγραψα όμως. Είναι ώρα να απολαύσετε το κομμάτι, όπως το παρουσίασε η Κέιτι στα βραβεία Grammy's. Στην αρχή τραγουδάει το επίσης πετυχημένο "Ε.Τ.", ενώ το "Part Of Me" ξεκινάει στο 1'.14'' του βίντεο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου