20 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: THE BASEBALLS - UMBRELLA


Σήμερα, 20 Φεβρουαρίου, είναι τα γενέθλια της Ριάννα. Το κορίτσι από τα νησιά Μπαρμπέιντος κλείνει τα 24 της χρόνια. Το τραγούδι που επέλεξα ως "τραγούδι της ημέρας" είναι ένα δικό της πολύ πετυχημένο τραγούδι, η πρώτη της παγκόσμια επιτυχία, το "Umbrella", μόνο που θα το ακούσουμε σε επανεκτέλεση από ένα συγκρότημα, και όχι από την ίδια τη Ριάννα, για να πρωτοτυπήσουμε και λιγάκι. Άλλωστε, δύο είναι τα στοιχεία που καταξιώνουν ένα τραγούδι (και κατά συνέπεια και τον καλλιτέχνη που το ερμήνευσε): η αντοχή του στο χρόνο και ο αριθμός των επανεκτελέσεων. 

Το "Umbrella" περιλαμβάνεται στο τρίτο προσωπικό άλμπουμ της Ριάννα με τίτλο "Good Girl Gone Bad" που κυκλοφόρησε το 2007, και έγινε νούμερο ένα παγκοσμίως. Στη Βρετανία, το τραγούδι αυτό έγινε η αφορμή να μιλούν οι εφημερίδες για την "Κατάρα της Ριάννα" (Rihanna Curse), επειδή την περίοδο που βρισκόταν στην πρώτη θέση του βρετανικού chart, η χώρα επλήγη από σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες, ενώ τα βρετανικά ταμπλόιντ τόνιζαν ότι τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ έγιναν Παρασκευή και 13. Τυχαία όλα αυτά; 
Μέσα σε πέντε μόλις χρόνια από την κυκλοφορία του, το τραγούδι έχει γνωρίσει μεγάλο αριθμό επανεκτελέσεων από τραγουδιστές όλων των ειδών. Η αγαπημένη μου επανεκτέλεση είναι αυτή του γερμανικού, αντρικού συγκροτήματος The Baseballs, οι οποίο προσέδωσαν στο "Umbrella" μια αίσθηση από 60s και ροκ εν ρολ ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου