20 Φεβρουαρίου 2012

Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΑΦΛΕΚ

Δεν τον αναγνωρίσατε; Αν κουρέψετε το μαλλί και ξυρίσετε τα γενιά, θα εμφανιστεί ο Μπεν Άφλεκ.

Το Χόλιγουντ δεν είναι μόνο γκλάμουρ, κουτσομπολιά και παπαρατσίστικες φωτογραφίες. Αρκετοί είναι εκείνοι που επιδίδονται σε φιλανθρωπικές χειρονομίες ουσίας στρέφοντας το βλέμμα τους στην "ξεχασμένη" υποσαχάρια Αφρική. Μεταξύ αυτών είναι και ο Μπεν Άφλεκ. Το 2009, ο δημοφιλής ηθοποιός ίδρυσε μια οργάνωση, την Πρωτοβουλία για το Ανατολικό Κογκό (Eastern Congo Initiative, ECI) αντικείμενο της οποίας είναι να βοηθήσει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής, ακολουθώντας τα βήματα άλλων σταρ, που έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στην ταλαιπωρημένη αφρικανική ήπειρο και τους λαούς της. 

Το αντικείμενο του οργανισμού που ίδρυσε ο Άφλεκ αφορούν στην παροχή υποστήριξης σε θύματα βιασμών και άλλων μορφών σεξουαλικής βίας, στην υποστήριξη της προσπάθειας για την επιστροφή των παιδιών στρατιωτών στις κοινότητες τους και την ενσωμάτωσή τους σε αυτές, σε προγράμματα προώθησης της ειρηνικής συνύπαρξης και συμφιλίωσης των κατοίκων της περιοχής, στην βελτίωση της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης και στην ανάδειξη ευκαιριών οικονομικής ανάπτυξης. Όπως είναι φυσικό, ο Άφλεκ πραγματοποιεί συχνά ταξίδια στην περιοχή για την προώθηση των σκοπών της πρωτοβουλίας αυτής. 
Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό PEOPLE, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων στη φιλανθρωπική του δραστηριότητα, διηγείται μια αστεία σκηνή, που έλαβε χώρα σε ένα από τα ταξίδια του στο Κογκό: "Κάποιοι άνθρωποι πλησίασαν στον άνδρα που βρισκόταν δίπλα μου και του είπαν "Καλωσορίσατε, κύριε Άφλεκ"". Πώς να τον αναγνωρίσουν, αν ο γοητευτικός κατά τ' άλλα ηθοποιός εμφανίστηκε μπροστά τους με το παραφορτωμένο από μαλλιά και μούσια στυλ που ακολουθούσε το προηγούμενο διάστημα; Όπως δηλώνει πάντως στην ίδια συνέντευξη, σκοπός του είναι "οι άνθρωποι να ακούσουν για αυτά τα θέματα και να αρχίσουν να νοιάζονται για αυτά" και εν τέλει αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη ουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου