23 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Πέντε ταινίες βγαίνουν σήμερα στις αίθουσες και απευθύνονται σε όλη την γκάμα του κινηματογραφόφιλου κοινού. Το "Eξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά" είναι μια δραματική, οικογενειακή ιστορία που εκτυλίσσεται με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους το 2001. Η ταινία "The Grey" είναι μια ταινία δράσης με μια ομάδα οκτώ ανδρών αποκλεισμένων στο απόκοσμο, παγωμένο τοπίο της Αλάσκας. Για τους φαν της κωμωδίας υπάρχει η ταινία "Αυτό θα πει πόλεμος". Για τους λάτρεις του ελληνικού σινεμά, στις αίθουσες βγαίνει η ταινία "L, εγώ είμαι" του Μπάμπη Μακρίδη. Τέλος, για τους μικρούς φίλους του σινεμά και κυρίως για τα κοριτσάκια, σήμερα βγαίνει στις αίθουσες η ταινία "Η Μπάρμπι στην ιστορία μιας γοργόνας 2".



Eξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά - Extremely Loud And Incredibly Close (δράμα)
Σκηνοθεσία: Stephen Daldry/ Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks, Sandra Bullock, Thomas Horn
Υπόθεση: Ο 11χρονος Όσκαρ είναι πεπεισμένος πως ο πατέρας του, που πέθανε στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, στο World Trade Center, του έχει αφήσει ένα τελευταίο μήνυμα κάπου στην πόλη. Νιώθοντας αποκομμένος από την μαμά του και μη θέλοντας να πιστέψει σε πράγματα που δεν μπορεί να παρατηρήσει, ο Όσκαρ αρχίζει να ψάχνει στη Νέα Υόρκη, για την κλειδαριά που ταιριάζει σε ένα μυστηριώδες κλειδί που βρήκε στην ντουλάπα του μπαμπά του. Το ταξίδι του στην πόλη θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει την απώλεια που βίωσε και να καταλάβει καλύτερα τον κόσμο γύρω του.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 6.5/10 (από 7.441 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 5.6/10 (κριτικοί), 3.5/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 7/10
ΕΘΝΟΣ: 5/10
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2.5/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 6.5/10

The Grey (δράσης)
Σκηνοθεσία: Joe Carnahan/ Πρωταγωνιστούν: Liam Neeson
Υπόθεση: Ένα αεροπλάνο που μεταφέρει εργάτες από ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην Αλάσκα πέφτει σε μια τρομακτική καταιγίδα και συντρίβεται στην αρκτική τούνδρα. Μόνο οκτώ άντρες επιζούν από το δυστύχημα. Παρά τα σοβαρά τους τραύματα και το αμείλικτο κρύο που τους περιβάλλει, συγκεντρώνουν όλες τους τις δυνάμεις και κατευθύνονται νότια, προσπαθώντας να συναντήσουν τον πολιτισμό. Μπροστά τους έχουν λίγες μόνο μέρες για να καταφέρουν να σωθούν. Και πίσω τους, μια αγέλη από θηριώδεις άγριους λύκους που τους καταδιώκει πεισματικά. Καθώς ο χρόνος κυλά σταθερά εις βάρος τους, οι τελευταίοι επιζήσαντες έχουν όλο και λιγότερες πιθανότητες να επιβιώσουν.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 7.6/10 (από 13.493 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.8/10 (κριτικοί), 3.6/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 7/10
ΕΘΝΟΣ: 6/10
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 5.5/10

Αυτό θα πει πόλεμος - This Means War (Kωμωδία δράσης)
Σκηνοθεσία: Joseph McGinty/ Πρωταγωνιστούν: Reese Witherspoon, Chris Pine, Tom Hardy
Υπόθεση: Οι δύο κορυφαίοι μυστικοί πράκτορες του κόσμου συμβαίνει να είναι κολλητοί φίλοι, που δεν αφήνουν τίποτα να μπει ανάμεσά τους. Μέχρι που ερωτεύονται την ίδια γυναίκα. Τότε, ένας ανεξέλεγκτος πόλεμος ξεσπά, καθώς οι δύο κατάσκοποι μάχονται με συστήματα παρακολούθησης τελευταίας τεχνολογίας, προηγμένες στρατηγικές, αλλά κι ένα οπλοστάσιο ικανό να σβήσει μια μικρή χώρα από τον χάρτη.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 6.4/10 (από 3.234 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 4.2/10 (κριτικοί), 3.5/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 3/10
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 1.5/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 2.5/10


L, εγώ είμαι (δράμα)
Σκηνοθεσία: Μπάμπης Μακρίδης/ Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Μάκης Παπαδημητρίου
 Υπόθεση: Ένας άντρας ζει μέσα στο αυτοκίνητό του. Είναι 40 ετών και δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά όταν έχει, επιλέγει να τον περνά με την οικογένειά του. Συναντάει τη γυναίκα του και τα 2 παιδιά του συγκεκριμένες ώρες και ημέρες σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η δουλειά του είναι να βρίσκει και να μεταφέρει το καλύτερο μέλι που υπάρχει σε έναν άντρα 50 ετών. Η εμφάνιση ενός καινούριου οδηγού οδηγεί στην απόλυση του άντρα. Η ζωή του αλλάζει και θεωρεί παράλογο το ότι δεν τον εμπιστεύεται κανείς.
Οι βαθμολογίες:
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 3/10
ΕΘΝΟΣ: 3/10
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2.5/5
myfilm.gr: (Λεχουρίτης) 1.5/10
 
Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου