19 Φεβρουαρίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012.
Ο Θεόδωρος Ρούσβελτ, πρόεδρος των ΗΠΑ στις αρχές του 20ου αιώνα, είπε: "Όταν είναι να αποφασίσεις, το καλύτερο πράγμα είναι να πράξεις το σωστό. Το δεύτερο καλύτερο πράγμα είναι να πράξεις λάθος. Το χειρότερο όλων είναι να μην κάνεις τίποτε".
Ζούμε σε μια εποχή, όπου χρειάζεται να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις - από τις ηγεσίες μέχρι τον τελευταίο πολίτη. Έτσι μόνο θα προσδιορίσουμε το μέλλον μας. Δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος αποφάσεις - αυτό κρίνεται εκ των υστέρων. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι πρέπει να είμαστε να ρισκάρουμε, να προχωρήσουμε σε ένα μονοπάτι και να πορευτούμε σταθερά σ' αυτό, χωρίς αμφιταλαντεύσεις και αμφιβολίες. Αλλιώς, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να μείνουμε στάσιμοι και η στασιμότητα εγγυάται οπωσδήποτε την αποτυχία.
Στη Βουλγαρία η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στον Βασίλ Λέβσκι, τον μεγαλύτερο εθνικό ήρωα της γειτονικής μας χώρας, ο οποίος αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία της Βουλγαρίας από την Οθωμανική αυτοκρατορία κατά τον 19ο αιώνα και κρεμάστηκε από τους Οθωμανούς σαν σήμερα, στις 19 Φεβρουαρίου 1873.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου