4 Ιουλίου 2012

ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΤΕ ΤΟ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΣΑΣ ΚΙΝΗΤΟ!


Ατυχήματα συμβαίνουν και ορισμένες φορές θύμα είναι το κινητό μας τηλέφωνο. Τι κάνουμε σ' αυτήν την περίπτωση; Πρώτα απ' όλα δεν πανικοβαλλόμαστε, ούτε βιαζόμαστε να πετάξουμε το "ακριβό μας τηλέφωνο" στον κάλαθο των αχρήστων, χωρίς να προσπαθήσουμε να το στεγνώσουμε και να το επαναφέρουμε στην προηγούμενή του κατάσταση. 
Βήμα πρώτο: Στεγνώνουμε το κινητό με μια στεγνή πετσέτα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σεσουάρ για τα μαλλιά, καθώς η θερμότητα θα βλάψει ακόμα περισσότερο το κινητό, παρά θα το ωφελήσει.
Βήμα δεύτερο: Αφαιρούμε οτιδήποτε μπορεί να μετακινηθεί: εξωτερική θήκη, μπαταρία, κάρτα SIM ή οτιδήποτε άλλο μπορούμε να αφαιρέσουμε. Στη συνέχεια τα στεγνώνουμε ένα ένα. 
Βήμα τρίτο: Πάρτε ένα μπολ και γεμίστε το με ρύζι. Όλο και κάνα πακέτο με ρύζι θα έχετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας κι αν δεν έχετε εσείς, θα έχει σίγουρα η μαμάς σας ή κάποιος γείτονας. Θάψτε το τηλέφωνο μέσα στο ρύζι και αφήστε το εκεί για 12 με 24 ώρες. Το ρύζι έχει την ικανότητα ν' απορροφά την υγρασία και αποτελεί το κατεξοχήν μέσο σωτηρίας των κάθε λογής τεχνολογικών γκάτζετ. 
Η αλήθεια είναι ότι η μέθοδος δεν πιάνει πάντα, αλλά εξαρτάται από το μέγεθος της ζημιάς. Π.χ., αν το κινητό έχει πέσει στην τουαλέτα, η σωτηρία του είναι μάλλον αδύνατη. Ωστόσο, δε χάνετε τίποτα δοκιμάζοντας το μυστικό με το ρύζι. Αντιθέτως, ενδέχεται να γλιτώσετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από την τσέπη σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου