5 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Τι καλύτερος τρόπος για να περάσετε ένα ευχάριστο, ζεστό καλοκαιρινό βράδυ από μια βόλτα στο κινηματογράφο - κλιματιζόμενο ή θερινό - της γειτονιάς σας. Τρεις νέες ταινίες βγαίνουν απόψε στις αίθουσες, προσδοκώντας να μας δροσίσουν είτε μ' ένα ταξίδι στην εποχή των παγετώνων ("Ice Age 4") είτε μ' ένα ταξίδι μέχρι την Υεμένη ("Ψαρεύοντας σολομούς στην Υεμένη") είτε παρασύροντάς μας στον κόσμο της ανάλαφρης γαλλικής κωμωδίας ("Επιστροφή στον έρωτα"). Για τους λάτρεις των κλασσικών αριστουργημάτων του Χόλιγουντ, από σήμερα θα προβάλλονται δύο αγαπημένες ταινίες, ο "Ταξιτζής" με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η "Τζίλντα" με τη Ρίτα Χέιγουορθ και το μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά αισθησιακό στριπτίζ της, κατά το οποίο το μόνο ρούχο που βγάζει είναι ένα... γάντι.



Η εποχή των παγετώνων 4: Ο χορός των ηπείρων - Ice Age: Continental Drift (κινουμένων σχεδίων, ΗΠΑ)
Υπόθεση: Η τελευταία προσπάθεια του Σκρατ να θάψει το βελανίδι του καταλήγει στο κέντρο της Γης, προκαλώντας σεισμική δραστηριότητα τέτοιου μεγέθους, λες και η Μητέρα Φύση αποφάσισε να ανακαινίσει ολόκληρο τον πλανήτη. Η κίνηση των ηπείρων ωθεί τον Μάνι, τον Σιντ και τον Ντιέγκο στη θάλασσα, χωρίζοντάς τους από την υπόλοιπη παρέα. Ο Μάνι υπόσχεται στην Έλι ότι θα γυρίσει πίσω, αλλά δεν γνωρίζει πώς θα το καταφέρει. Χρησιμοποιώντας το παγόβουνό τους ως προχειροφτιαγμένο καράβι, το τρίο ξεκινά μια επική θαλάσσια περιπέτεια, που θα τους οδηγήσει σε ηρωικές πράξεις, πέρα από κάθε προηγούμενο. Στο μεγάλο αυτό ταξίδι της επιστροφής, έρχονται αντιμέτωποι με εξωτικά θαλάσσια πλάσματα, πειρατές και ανακαλύπτουν έναν νέο κόσμο. Όσο για τον Σκρατ, αυτή τη φορά, κυνηγάει το βελανίδι του σε μέρη που κανένας προϊστορικός σκίουρος δεν έχει βρεθεί ποτέ.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.1/10 (από 2.610 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 5.8/10 (κριτικοί)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 7/10 
ΕΘΝΟΣ: 5/10
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 3.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3.5/5
myfilm.gr: 5.5/10

Ψαρεύοντας σολομούς στην Υεμένη - Salmon Fishing In The Yemen (κωμωδία, Βρετανία)
Σκηνοθεσία: Lasse Hallström/ Πρωταγωνιστούν: Ewan McGregor, Emily Blunt
Υπόθεση: Ο δρ. Άλφρεντ Τζόουνς, επιτυχημένος ιχθυολόγος, εξαναγκάζεται να αναλάβει τη δημιουργία ενός ποταμού στα υψίπεδα της Υεμένης, παρ' όλο που θεωρεί την ιδέα παράλογη. Οι πολιτικές μηχανορραφίες δεν του αφήνουν κανένα περιθώριο και πρέπει να βρει τρόπο να μεταφέρει δέκα χιλιάδες σολομούς στη μέση της ερήμου... και να τους "πείσει" να κολυμπήσουν εκεί. Αυτός που γέννησε την ιδέα είναι ένας ευσεβής και πλούσιος σεΐχης, του οποίου η αγάπη για το ψάρεμα σολομών και η αμετανόητη πεποίθησή του ότι το αδύνατο είναι δυνατό τελικά εμπνέουν το Φρεντ, κατανικώντας τις όποιες ενστάσεις του. Μέσα από μια σειρά ανατροπών που θα του συμβούν, ο Φρεντ θα ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της ζωής, την αγάπη, την πίστη... το ψάρεμα, αλλά και το αίσθημα να τολμά κανείς για κάτι που πιστεύει, όσο απίστευτο κι αν φαντάζει.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.9/10 (από 5.396 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.62/10 (κριτικοί), 3.7/5 (από 40.092 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 4/10 
ΕΘΝΟΣ: 3/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: 5/10


Επιστροφή στον έρωτα - La Delicatesse (κωμωδία, Γαλλία)
Σκηνοθεσία: David Foenkinos, Stephane Foenkinos/ Πρωταγωνιστούν: Audrey Tautou, Francois Damiens
Υπόθεση: Η Ναταλί έχει μια υπέροχη ζωή. Είναι νέα, όμορφη και έχει τον τέλειο γάμο. Όταν όμως, ο σύζυγός της θα πεθάνει σε ένα ατύχημα, θα δει τον κόσμο της να καταρρέει. Για τα επόμενα χρόνια, θα εστιάσει στη δουλειά της, θάβοντας κάθε ίχνος συναισθήματος μέσα της. Και τότε, ξαφνικά, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το γιατί, φιλάει τον πιο απίθανο άνθρωπο – τον Μάρκους, έναν συνεργάτη της. Το παράξενο ζευγάρι θα ξεκινήσει το δικό του ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων... Ένα ταξίδι που θα εγείρει κάθε είδους ερωτήματα και έριδες στη δουλειά. Μπορούμε άραγε να επιλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα ξαναβρούμε τη διάθεση για ζωή; Η Ναταλί και ο Μάρκους αποφασίζουν να φύγουν μακριά για να δώσουν στη σχέση τους μια αξιοπρεπή ευκαιρία. Πρόκειται για μια ιστορία αναγέννησης αλλά και για ένα σπουδαίο μάθημα πάνω στη μοναδικότητα της αγάπης.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.4/10 (από 1.136 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 4/10 
ΕΘΝΟΣ: 3/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 1/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: 7/10


Ο ταξιτζής - Taxi Driver (ψυχολογικό θρίλερ, ΗΠΑ - 1976)
Σκηνοθεσία: Martin Scorsese/ Πρωταγωνιστούν: Robert De Niro, Jodi Foste, Harvey Keitel
Υπόθεση: Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο ρόλο ενός βετεράνου του πολέμου του Βιετνάμ, ενός ανθρώπου αποκομμένου από την κοινωνία που οδηγεί ταξί τις νύχτες στη Νέα Υόρκη. Η ανήλικη Τζόντι Φόστερ υποδύεται την πόρνη που κακοποιείται από το αφεντικό της και αποτελεί το βασικό αντικείμενο των φαντασιώσεων του πρωταγωνιστή, που αφού σκοτώσει τον προστάτη της και την απελευθερώσει θα γνωρίσει μια πρόσκαιρη δόξα.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.5/10 (από 241.985 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8.9/10 (κριτικοί), 4.1/5 (από 207.339 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 10/10 
ΕΘΝΟΣ: 8/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 4/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 5/5
myfilm.gr: 10/10

Gilda (νουάρ, ΗΠΑ - 1946)
Σκηνοθεσία: Charles Vidor/ Πρωταγωνιστούν: Rita Hayworth, Glenn Ford 
Υπόθεση: Την ταινία μας αφηγείται καθόλη τη διάρκεια ο Τζόνι Φάρελ, ένας τυχοδιώκτης που μόλις έχει φτάσει στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Εκεί τον πλησιάζει ένας παντελώς άγνωστός του, ο Μπάλιν Μάντσον, και τον προειδοποιεί για ένα παράνομο καζίνο, ότι, δηλαδή, θα ήταν καλύτερα να το αποφύγει. Ο Φάρελ τον αγνοεί, κλέβει στο μπλακτζάκ και όταν οδηγείται στον ιδιοκτήτη, ανακαλύπτει ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που τον προειδοποίησε. Ο Φάρελ πείθει τον Μάντσον να τον προσλάβει, και γρήγορα κερδίζει την εμπιστοσύνη του. Μια μέρα ο Μάντσον επιστρέφει από ένα ταξίδι με μια πανέμορφη νέα σύζυγο, την Τζίλντα. Είναι φανερό ότι ο Φάρελ και η Τζίλντα έχουν παρελθόν, υπάρχει μια περίεργη ένταση στην ατμόσφαιρα - τι ακριβώς, μένει να αποκαλυφθεί.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.8/10 (από 11.944 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8/10 (κριτικοί), 4/5 (από 8.771 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 9/10 
ΕΘΝΟΣ: 7/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπολος): 4/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 4/5

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου