7 Ιουλίου 2012

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΑΓΚΑΪΒΕΡ;


Ο πολυμήχανος Μαγκάιβερ,ο αντισυμβατικός αυτός ήρωας που γλίτωνε από τους κινδύνους όχι χάρη στους μύες του, αλλά με τη βοήθεια του μυαλού του κατασκευάζοντας βόμβα ακόμα και από μια τσίχλα, αποτέλεσε παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο. Η ομώνυμη σειρά προβαλλόταν από το ABC για 9 σαιζόν (139 επεισόδια) από το 1985 μέχρι το 1992,  Στην Ελλάδα, το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1990, ημέρα Τρίτη και ώρα 8 το βράδυ από τη συχνότητα της ΕΤ1   κλέβοντας τις εντυπώσεις από την αρχή. 
Η σειρά εκτόξευσε την καριέρα του Ρίτσαρντ Ντιν Άντερσον, ο οποίος υποδυόταν τον Μαγκάιβερ και ο οποίος ήταν μέχρι τότε γνωστός κυρίως από τη συμμετοχή του στην αμερικάνικη σαπουνόπερα "Γενικό Νοσοκομείο". Αντίθετα από άλλους πρωταγωνιστές πετυχημένων σίριαλ, ο Άντερσον κατάφερε να επανέλθει με ακόμα μία μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία πρωταγωνιστώντας στο Stargate, το οποίο μάλιστα διήρκεσε 10 ολόκληρες σαιζόν. Ωστόσο, ο ηθοποιός είναι περισσότερο ταυτισμένος με το ρόλο του μυστικού πράκτορα Άνγκους Μαγκάιβερ, του οποίου τις περισσότερες σκηνές δράσης, τις γύριζε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής και όχι κάποιος κασκαντέρ - τουλάχιστον τις πρώτες σαιζόν, καθώς στη συνέχεια οι τραυματισμοί του Άντερσον δυσκόλεψαν λίγο τα πράγματα για εκείνον.
Αν και κατά καιρούς υπήρξαν συζητήσεις για μια τηλεοπτική ή κινηματογραφική αναβίωση του Μαγκάιβερ (είτε με τον ίδιο τον Άντερσον είτε με κάποιον άλλο νεότερο πρωταγωνιστή που θα ήταν π.χ. ο υποτιθέμενος ανιψιός του αυθεντικού Μαγκάιβερ) κανένα από τα σχέδια δεν υλοποιήθηκε. Πάντως, με τον Ρίτσαρντ Ντιν Άντερσον να έχει αφεθεί στο πέρασμα του χρόνου, μάλλον θα ήταν δύσκολο να πρωταγωνιστούσε ο ίδιος σ' ένα τέτοιο πρότζεκτ, εκτός κι αν χύσει πολύ πολύ ιδρώτα, προκειμένου να επανέλθει στη φυσική κατάσταση που βρισκόταν προ εικοσαετίας.
Η παρακάτω φωτογραφία είναι πολύ πρόσφατη από το συνέδριο του FedCon (μια ετήσια μάζωξη φανατικών του Σταρ Τρεκ και άλλων σίριαλ ή ταινιών επιστημονικής φαντασίας) που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας τον περασμένο Μάιο. Το ροδαλό μαγουλάκι νομίζω ότι τα λέει όλα... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου