27 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ-ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΓΕΤΑΙ!


Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συνηθίζουν ν' απολαμβάνουν ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ με τη συνοδεία κάποιου βουτήματος. Το άγλυκο μπισκότο που συνοδεύει τον καφέ περιορίζει την πίκρα, ενώ προσφέρει γευστική ποικιλία. Τι θα λέγατε, όμως, για το ακριβώς αντίθετο, να πίνατε δηλαδή τον καφέ σας μέσα σ' ένα φλιτζάνι φτιαγμένο όλο από μπισκότο;
Δε γνωρίζω αν στη Βενεζουέλα έχουν τη συνήθεια με τα βουτήματα, ωστόσο η ιδέα για το μπισκοτένιο φλιτζανάκι ανήκει στον Βενεζουελάνο Ενρίκε Λούις Σάρντι (Enrique Luis Sardi), ο οποίος το ονόμασε Cookie Cup, και όλα αυτά για λογαριασμό της ιταλικής εταιρίας Lavazza. Το φλιτζάνι είναι φτιαγμένο από ζύμη, καλυμμένη με ειδική ζάχαρη άχνη στο εσωτερικό μέρος, που λειτουργεί μονωτικά και το κάνει αδιάβροχο. Έτσι, πρώτα πίνετε με την άνεση σας τον καφέ (με ή άνευ βουτήματος) και στη συνέχεια τρώτε και το φλιτζάνι. Γλιτώνετε και τη λάντζα από πάνω.
Το  πρωτότυπο αυτό προϊόν, που έχει ήδη κερδίσει βραβεία σε τομείς όπως η Οικολογία, το Μάρκετινγκ, την Επιχειρηματική Στρατηγική και το Ντιζάιν, δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στην αγορά, πρόκειται όμως να αρχίσει σύντομα η παρασκευή και πώλησή του - τουλάχιστον στο εξωτερικό.


Σχετικά θέματα:
Μπίρα σοκολάτας σε ποτήρι σοκολάτας! ένα πρωτότυπο δώρο για τη γιορτή των ερωτευμένων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου