26 Ιουλίου 2012

"ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΚΡΙΣΤΕΝ;" ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΑΣ ΤΟΥ TWILIGHT ΣΤΟ YOUTUBE


Πριν λίγα χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2007, ήταν ο Κρις Κρόκερ, ένα νεαρό αγόρι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το βίντεο του οποίου με τίτλο "Leave Britney Alone" ("Αφήστε ήσυχη την Μπρίτνεϊ") - την εποχή που η Μπρίτνεϊ Σπίαρς είχε καταρρεύσει ψυχολογικά και αποτελούσε αγαπημένο θέμα των "κίτρινων" αμερικανικών ΜΜΕ - είχε γίνει viral και αγαπημένο θέμα συζήτησης σ' όλον τον πλανήτη, για τον απολαυστικό - πλην όμως θεατρικό - τρόπο που έκλαιγε υπερασπιζόμενος το μουσικό του είδωλο. Σήμερα, άξια διάδοχος του Κρόκερ είναι η 25χρονη Βρετανίδα Έμα Κλαρκ, φανατική θαυμάστρια του Twilight, η οποία επιτίθεται μέσω youtube στην Κρίστεν Στιούαρτ, με αφορμή τη δημόσια παραδοχή της ότι απάτησε τον σύντροφό και συμπρωταγωνιστή της Ρόμπερτ Πάτινσον. "Πώς μπόρεσες να το κάνεις αυτό, Κρίστεν;" ("How could you do this Kristen?") είναι το... αμείλικτο ερώτημα που η Κλαρκ απευθύνει στην πρωταγωνίστρια.
Ποια είναι η Έμα Κλαρκ: Κατάγεται από τη Μεγάλη Βρετανία, είναι 25 ετών, ενώ διαχειρίζεται λογαριασμό τόσο στο Youtube όσο και στο Facebook, αλλά και το Twitter, με το ψευδώνυμο NuttyMadam, όπου ανεβάζει φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με την ταινία και τους πρωταγωνιστές της, τους οποίους - φυσικά - έχει γνωρίσει από κοντά. Σύμφωνα με τον Περέζ Χίλτον πρόκειται για "μια φανατική θαυμάστρια του Twilight που θα σας προκαλέσει LOLγασμούς", ενώ σύμφωνα με το UrbanDictionary.com δεν είναι παρά "μια τρελή βρετανίδα που δημοσιεύει στο Youtube βίντεο για το Twilight. Όταν δεν αντιφάσκει και δεν παραμιλά στα βίντεο της, κινηματογραφεί τις αντιδράσεις της για οτιδήποτε έχει σχέση με το Twilight". Άλλωστε, η ίδια δήλωσε σ' ένα από τα βίντεο της πως έκλαιγε για 90 λεπτά μετά το τέλος της ταινίας "Χαραυγή".
Τι εξόργισε την Έμα Κλαρκ: Οι αμερικανικές ταμπλόιντ δημοσίευσαν ρεπορτάζ για μια σύντομη, πλην όμως θυελλώδη σχέση της 22χρονης Κρίστεν Στιούαρτ (η Μπέλα του Twilight) με τον 41χρονο σκηνοθέτη Ρούπερτ Σάντερς, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, με τον οποίο συνεργάστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας "Η Χιονάτη και το τσεκούρι του κυνηγού". Με χθεσινή της ανακοίνωση η Στιούαρτ επιβεβαίωσε την πληροφορία ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τον σύντροφο της Ρόμπερτ Πάτινσον (ο Έντουαρντ του Twilight) με τον οποίο είναι ζευγάρι από τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας της κινηματογραφικής σειράς, το 2008. Αντίστοιχη ανακοίνωση με την οποία ζητάει συγγνώμη από την οικογένειά του έβγαλε και ο Σάντερς, αλλά ο σκηνοθέτης ευτυχώς γλίτωσε τα πυρά της Κλαρκ, αν και πιστεύω ότι τα όσα έχει ν' ακούσει από τη σύζυγό του, η οποία στην επίμαχη ταινία υποδυόταν τη μητέρα της Χιονάτης, είναι ασυγκρίτως χειρότερα. 
Για όλους τους φανατικούς του Twilight, η Στιούαρτ και ο Πάτινσον αποτελούσαν μέχρι πρόσφατα το ιδανικό ζευγάρι, κάτι σαν το ζευγάρι Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ στην Ελλάδα της δεκαετίας του '60, καθώς ζούσαν και στην προσωπική τους ζωή το μύθο της μεγάλης οθόνης. Είναι σαφές, λοιπόν, το σοκ που προκάλεσε στις ζωές τους αυτή η αναπάντεχη είδηση ερωτικής απιστίας, και δη η επιβεβαίωση της επίσημα από την ίδια την ηθοποιό, καθώς προσγείωσε στα μάτια τους το ζευγάρι των πρωταγωνιστών από τη σφαίρα του φαντασιακού στη σκληρή πραγματικότητα. 
Ανάμεσα σ' αυτούς και η Έμα Κλαρκ, οι αντιδράσεις της οποίας θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως υπέρ του δέοντος υπερβολικές. Η NuttyMadam του Youtube ήταν τόσο συγχυσμένη, που δεν πρόσεξε καν ότι η κάμερα εστίαζε υπερβολικά κοντά στο πρόσωπο της "κόβοντας" συχνά τα μάτια της και κάνοντας το γκρο πλαν να φαίνεται ακόμα πιο... γκρο. Το βίντεο της με τίτλο "How could you do this Kristen?" αποτελεί ένα ξέσπασμα διάρκειας 4 λεπτών και 22 δευτερολέπτων. 
Στην αρχή είναι εμφανώς θλιμμένη από την είδηση ("δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπόρεσε να το κάνει... γιατί;"), στη συνέχεια θυμώνει με τους δημοσιογράφους που έχωσαν τη μύτη στους στα προσωπικά του ζευγαριού ("δεν είναι αυτή η δουλειά σας"), εξοργίζεται με την ίδια την Στιούαρτ που εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, της κάνει μαθήματα συμπεριφοράς ("don't be so stupid!"), κλαίει συγκλονισμένη διαβάζοντας την ανακοίνωση παραδοχής της απιστίας, μέχρι που τελικά πλαντάζει στο κλάμα ζητώντας απ' όλους - τους άλλους προφανώς μιας και η ίδια έχει ήδη ανακατευτεί στα προσωπικά του ζευγαριού - να "τους αφήσουν ήσυχους" (τον Ρόμπερτ και την Κρίστεν). 
Μέσα σε 16 ώρες τα views του βιντεο-ξεσπάσματος έχουν ήδη ξεπεράσει τα 191.000. Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο πιο κάτω και βγάλτε μόνοι σας τα όποια συμπεράσματα σας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου