7 Αυγούστου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012.
Αρκετοί Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί και αθλητές έχουν σήμερα γενέθλια. Μεταξύ αυτών είναι ο Γρηγόρης Βαλτινός (57 ετών), ο Ντέιβιντ Ντουχόβνι (ή ο Μολντερ στα X-files, 52 ετών),  η βραβευμένη με Όσκαρ Σαρλίζ Θερόν (37), ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας Δημήτρης Ελευθερόπουλος (36) και οι διεθνείς μπασκετμπολίστες Βασίλης Σπανούλης (30) και Στράτος Περπέρογλου (28).
Στην Ακτή Ελεφαντοστού, κράτος της Δυτικής Αφρικής, γιορτάζεται η επέτειος από την κήρυξη ης ανεξαρτησίας της χώρας σαν σήμερα το 1960. Μέχρι τότε, η περιοχή αποτελούσε γαλλική αποικία.
Η Κολομβία γιορτάζει ως εθνική εορτή την επέτειο από τη μάχη της Μπογιακά στις 7 Αυγούστου 1819. Με την Κολομβία να έχει κηρύξει την ανεξαρτησία της από τον Ιούλιο του 1810, μαινόταν  ο πόλεμος με τις δυνάμεις του βασιλικού ισπανικού στρατού. Η συγκεκριμένη μάχη και η επικράτηση των δυνάμεων των εξεγερθέντων υπό την ηγεσία του Σιμόν Μπολίβαρ σηματοδότησε το οριστικό τέλος της ισπανικής κυριαρχίας στη βόρεια Λατινική Αμερική και την επίσημη αναγνώριση του ανεξάρτητου κολομβιανού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου