28 Νοεμβρίου 2012

3D έμβρυα για μέλλοντες γονείς! Πώς οι Ιάπωνες μπορούν να "πιάσουν" το μωρό στα χέρια τους, πριν καν γεννηθεί!


Μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της εγκυμοσύνης είναι όταν οι μέλλοντες γονείς επισκέπτονται το γυναικολόγο για το υπερηχογράφημα, οπότε είναι σε θέση να δουν για πρώτη φορά τον καρπό του έρωτα τους. Πολλοί είναι εκείνοι που παίρνουν ένα αντίγραφο από το βίντεο για να το δουν στο σπίτι ή μια αναμνηστική φωτογραφία του εμβρύου - στο βαθμό που μπορούν να το διακρίνουν. Ωστόσο, οι πάντα πρωτοπόροι σε θέματα τεχνολογίας Ιάπωνες έβαλαν κι εδώ το χεράκι τους και δίνουν τη δυνατότητα στους μέλλοντες γονείς να πιάσουν στα χέρια τους ένα τρισδιάστο μοντέλο, που αποτελεί πιστή αντιγραφή του εμβρύου.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μαγνητική φωτογραφία κι ένας εκτυπωτής 3D και... voila, έχετε έτοιμο ένα λευκού χρώματος έμβρυο, ύψους 9 εκατοστών, να περιβάλλεται από ένα διάφανο τετράγωνο, που προσομοιάζει με τη μήτρα. Επίσης, θα πρέπει να μετακομίσετε στην Ιαπωνία, γιατί μόνο εκεί διατίθεται η συγκεκριμένη υπηρεσία και να επ\οισκεφτείτε μια συγκεκριμένη κλινική του Τόκιο, που συνεργάζεται με την εταιρία FASOTEC, η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση αυτής της ιδέας. 
Το πρότζεκτ ονομάζεται "Σχηματισμός ενός αγγέλου" και κοστίζει 100.000 γιέν, ενώ βγαίνει και σε μικροσκοπική έκδοση, για όσες μέλλουσες μητέρες θέλουν να στολίσουν το κινητό τους τηλέφωνο με το... έμβρυο που κουβαλούν στην κοιλιά τους - οι γυναίκες στην Ιαπωνία συνηθίζουν να στολίζουν τα κινητά τους. Όσοι γονείς δεν διαθέτουν τόσα χρήματα, προσφέρεται μια εναλλακτική λύση: μπορούν ν' αγοράσουν  μια 3D μόνο του προσώπου του εμβρύου στη μισή τιμή. 
Το σκεπτικό πίσω από τη συγκεκριμένη, τρελή ιδέα, όπως το μεταφέρει εκπρόσωπος της εταιρίας, είναι ότι "μία φορά μόνο μένει έγκυος μια γυναίκα και δε θέλει να ξεχάσει τα συναισθήματα και την εμπειρία αυτής περιόδου της ζωής της". Βέβαια, μια γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος όσες φορές θέλει και να γεννήσει και δύο και τρία και περισσότερα παιδιά, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. Τέλος, όπως συστήνει η εταιρία, η ιδανικότερη περίοδος είναι όταν η γυναίκα διανύει τον όγδοο ή τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης. Μα να δώσει μια γυναίκα τόσα χρήματα, όταν το μωρό πρόκειται να γεννηθεί από μέρα σε μέρα;


Σχετικά θέματα:
Ποιος είναι για ένα πάρτι υπερηχογραφήματος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου