7 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΑΕΡΟΣΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ

Το νέο Volvo V40, που λέγεται ότι θα διαθέτει και εξωτερικούς αερόσακους.

Οι αερόσακοι είναι από τις σπουδαιότερες εφευρέσεις, που βοήθησαν στον περιορισμό των θανάτων ή σοβαρών τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα κι αν ήμασταν και εμείς ως οδηγοί λίγο πιο προσεκτικοί θα ήταν ακόμα καλύτερα. Πρωτοπαρουσιάστηκαν τη δεκαετία του '70 με μικρή όμως επιτυχία, ενώ έγιναν αναπόσπαστο εξάρτημα στον εξοπλισμό των αυτοκινήτων κατά τη δεκαετία του '90.

ΑΝΔΡΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΠΕΟΣ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ

Έχουμε ξανακούσει για υποθέσεις, όπου μία γυναίκα κόβει το πέος του συντρόφου της είτε από παθολογική αγάπη είτε από παθολογική ζήλια ή ακόμα και επειδή εκείνος την κακοποιούσε σεξουαλικά. Ε, λοιπόν, ποιος είπε ότι ένας άνδρας δε θα σκεφτόταν ποτέ να κόψει το πέος ενός άλλου άνδρα, όχι στα πλαίσια μιας ομοφυλοφυλικής σχέσης, αλλά επειδή ο άλλος διατηρούσε δεσμό με τη σύντροφό του. 

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 4 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σε υπόθεση των δύο μουσικών τάλεντ σόου εξελίχθηκε η περασμένη τηλεοπτική εβδομάδα στις ΗΠΑ με το "American Idol" να επικρατεί στο σύνολο και το πιο καινούριο "Voice" να επικρατεί στο νεανικό κοινό. Από τις τηλεοπτικές σειρές παρέμειναν σταθερές στο τοπ10 το "NCIS"στο σύνολο και τα sitcoms στο νεανικό κοινό.

ΡΕΚΟΡ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ


Ο εμπορικός τουρκικός κινηματογράφος βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία εδώ και πολλά χρόνια με τις τουρκικές ταινίες να κατακλύζουν το box office της γειτονικής μας χώρας. Τελευταία απόδειξη αποτελεί η αμφιλεγόμενη επική ταινία "Fetih 1453" (Άλωση 1453) με θέμα την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τον οθωμανικό στρατό, η οποία έχει καταφέρει μέσα σε 18 ημέρες να καταστεί η μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών στην Τουρκία. Η ταινία που αποτελεί και την πιο ακριβή τουρκική, κινηματογραφική παραγωγή μέχρι σήμερα, έκανε πρεμιέρα σε 850 κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Φεβρουαρίου και έχει ήδη κόψει 4.651.715 εισιτήρια, την ώρα που η αμέσως επόμενη ταινία με τίτλο "Revep İvedik 2" κατάφερε να κόψει 4.333.144 σε 24 εβδομάδες.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: USA for AFRICA - WE ARE THE WORLD


Σαν σήμερα, στις 7 Μαρτίου 1985 κυκλοφόρησε το τραγούδι "We Are The World" προϊόν συνεργασίας ορισμένων από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής σκηνής των ΗΠΑ της δεκαετίας του '80, ενώ ο σκοπός ήταν καθαρά φιλανθρωπικός. Είχε προηγηθεί το Νοέμβριο του 1984 το "Do They Know Its Christmas?" μια μουσική συνεργασία μεγάλων ονομάτων της βρετανικής μουσικής σκηνής με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την Αιθιοπία, που υπέφερε από λιμό.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 7 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012
Σαν σήμερα το 1876, η αμερικανική εταιρία ευρεσιτεχνιών απένειμε στον Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το πρώτο ηλεκτρικό τηλέφωνο. Πόσο πολύ έχει αλλάξει η ζωή μας από τότε! Το τηλέφωνο έγινε αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητας μας και ειδικά το κινητό. Άλλωστε το μέλλον της τεχνολογικής προόδου φαίνεται να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό πάνω στο κινητό τηλέφωνο, το οποίο πλέον εξελίσσεται σε ένα μικρό, έξυπνο πολυμηχάνημα για να επικοινωνούμε (γραπτά ή με ομιλία), να βγάζουμε φωτογραφίες και βίντεο, να έχουμε πρόσβαση στο ίντερνετ, ως gps κλπ.

6 Μαρτίου 2012

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΚΟΝΙΣΜΕΝΑ ΤΖΑΜΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Ένα δείγμα της ζωγραφικής πάνω σε σκονισμένα τζάμια του Scott Wade.
   
Ο Scott Wade από το Τέξας δεν είναι ένας συνηθισμένος καλλιτέχνης. Ζωγραφίζει αριστουργήματα πάνω σε τζάμια αυτοκινήτου, μόνο που αυτά είναι γεμάτα από σκόνη - πιο σκονισμένα δε γίνεται... Και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό, αριστουργηματικό θα έλεγα, δημιουργώντας αληθινούς πίνακες μέχρι και την τελευταία τους λεπτομέρειες με μοναδικό υλικό τη σκόνη πάνω σε τζάμια αυτοκινήτου.

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ TV (27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 4 ΜΑΡΤΙΟΥ)


Η επιστροφή του "Αλ Τσαντίρι Νιουζ" μετά από τρεις μήνες στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, όπως ήταν φυσικό, συνοδεύτηκε από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον εβδομαδιαίο πίνακα τηλεθεάσεων της ΑGΒ. Σε γενικές γραμμές, οι τηλεθεάσεις ήταν ελαφρά πεσμένες, κάτι αναμενόμενο άλλωστε, αφού μπαίνουμε σιγά σιγά στην άνοιξη. Στη δεκάδα συναντούμε μεταξύ άλλων το πρώτο ημίχρονο της φιλικής αναμέτρησης της εθνικής μας ομάδας στο ποδόσφαιρο με τη βελγική ομάδα, κατά την οποία ο Κέβιν Μιραλάς βρέθηκε αντιμέτωπος με συμπαίκτες του. Στο τοπ10 όμως κατάφερε να μπει και το νέο τηλεπαιχνίδι "Minute To Win It" με παρουσιαστή το Δημήτρη Ουγγαρέζο και μένει πλέον να δούμε αν θα είναι εξίσου καλή η πορεία του παιχνιδιού και στη συνέχεια.

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ "ΙΣΧΥΡΗΣ" ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΙΙ: ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 Η Ελλάδα αντιμετωπίζει χρόνια και δομικά, δημοσιονομικά προβλήματα. Το γνωρίζουν πλέον μέχρι και οι πέτρες. Το θέμα είναι τι πρέπει να κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε. Μία τάση τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που όμως έχει ισχυρή φωνή ακόμα κι αν δεν έχει αντίστοιχα μεγάλη απήχηση, θέλει τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου να γίνουν "Γερμανίες". Αφού το κάνανε αυτοί καλά και τώρα η γερμανική οικονομία αναπτύσσεται, την ώρα που οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες βυθίζονται, σου λέει ο άλλος ότι πρέπει να το κάνεις όπως οι Γερμανοί. Ποιο είναι όμως το αντίτιμο αυτού του γερμανικού οικονομικού θαύματος; Ευτυχώς που υπάρχουν και οι έρευνες που διεξάγονται από παγκόσμιους οργανισμούς για θέματα κοινωνικής πολιτικής και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους. Τον περασμένο Δεκέμβριο σχολίασα σε ειδική ανάρτηση τις παρενέργειες που είχε το γερμανικό οικονομικό θαύμα της τελευταίας δεκαετίας στο προσδόκιμο ζωής των Γερμανών με χαμηλότερα εισοδήματα. Σήμερα θα αναφερθώ σε μια άλλη είδηση που υπέπεσε στην αντίληψή μου, αναφορικά με το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών στον οικονομικό αυτό "παράδεισο" και το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη - πολύ μεγαλύτερο από ότι στην Ελλάδα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 6 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012.
Σαν σήμερα στις 6 Μαρτίου 1927 γεννήθηκε ο κολομβιανός συγγραφέας, βραβευμένος με νόμπελ λογοτεχνίας, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές. Τα "εκατό χρόνια μοναξιάς", "Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας" είναι δυο από τα βιβλία του, που αγαπήθηκαν από όλον τον κόσμο. Υπάρχουν κάποιες πολύ μεστές από νόημα φράσεις για τις ανθρώπινες σχέσεις, μεταξύ των πολλών που έγραψε  ο Μαρκές στα βιβλία του. Ας θυμηθούμε μερικές από αυτές, τρία διδάγματα ζωής για όλους μας, που αν πιστέψουμε σε αυτά, θα κάνουμε πολύ καλύτερη, πολύ πιο ήρεμη τη ζωή μας:

5 Μαρτίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΝΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Ο ΝΙΚΟΛΑ ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ Ο ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ;


Ο σημερινός γάλλος πρόεδρος, Νικολά Ζαρκοζί, είναι γνωστό ότι έχει εν μέρει ελληνική καταγωγή, από την οικογένεια της μητέρας του, ενώ ο πατέρας του ήταν Ούγγρος. Ο ίδιος πάντως γεννήθηκε στο Παρίσι στις 28 Ιανουαρίου 1955. Ο αντίπαλος του στις εκλογές του Απριλίου για τη γαλλική προεδρία, Φρανσουά Ολάντ,

5 ΠΙΣΙΝΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ! ΚΟΛΥΜΠΗΣΤΕ ΣΕ ΥΨΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ!


Ξενοδοχεία υπάρχουν πολλά, όπως και ξενοδοχεία με πισίνα στην ταράτσα τους. Όμως δεν είναι όλα ίδια. Υπάρχουν ορισμένα ξενοδοχεία με πισίνες που βρίσκονται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού. Σε ύψος πολλών μέτρων και στην άκρη της ταράτσας δίνοντας την εντύπωση ότι αν κολυμπήσετε λίγο ακόμα θα βρεθείτε στον αέρα. Αν αγαπάτε το κολύμπι, η εμπειρία είναι συγκλονιστική. Η θέα μοναδική. Άλλωστε κολυμπάτε και βλέπετε την πόλη ή το φυσικό τοπίο (ανάλογα με το μέρος, όπου βρίσκεστε) κυριολεκτικά "κάτω από τα πόδια σας". Προσοχή όμως! Προηγουμένως, θα πρέπει να έχετε ελέγξει τους καρδιακούς σας παλμούς και να είστε σίγουροι ότι αντέχετε στις προκλήσεις.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: WALK THE MOON - ANNA SUM


Το σημερινό "τραγούδι της ημέρας" αποτελεί περισσότερο μουσική πρόταση, καθώς πρόκειται για τραγούδι που δε νομίζω ότι έχει παιχτεί καν στα ελληνικά ραδιόφωνα. Το τραγούδι έχει τίτλο "Anna Sun" και το τραγουδάει ένα συγκρότημα από το Οχάιο, οι Walk The Moon. Το περιοδικό Esquire το κατέταξε ανάμεσα στα "30 καλοκαιρινά τραγούδια που πρέπει να ακούσει κάθε άντρας" σε τεύχος του 2011. 

ΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΚΥΒΟ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΙΚ ΜΕ ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!

Εσύ πόσο γρήγορα μπορείς να βρεις τη λύση;

Ο κύβος του Ρούμπικ το δημοφιλέστερο παζλ στον κόσμο με πάνω από 350 εκατομμύρια πωλήσεις. Εφευρέτης του είναι ο Ούγγρος Έρνο Ρούμπικ, από τον οποίο πήρε και την ονομασία του. Το παιχνίδι είναι  αρκετά εθιστικό για όποιον ασχοληθεί μαζί του, αλλά και πολύ δύσκολο να λυθεί. Πόσοι και πόσοι κύβοι του Ρούμπικ δεν έχουν σπάσει από τα νεύρα κάποιου εθισμένου σε αυτό, που προσπαθούσε μάταια να βρει το μυστικό και να δημιουργήσει χρωματικές ομοιομορφίες στις έξι έδρες του κύβου. Και όμως, υπάρχουν ορισμένοι που μπορούν να το καταφέρουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας απλά μαθηματικά, τα οποία για τους περισσότερους από εμάς τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς μόνο απλά δεν είναι.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 5 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012.
Σαν σήμερα το 1933, το ναζιστικό κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ κέρδισε τις εκλογές στη Γερμανία με ποσοστό 43,9% ανοίγοντας το δρόμο για την κατάργηση των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα αυτή. Επειδή ζούμε σε μια περίοδο, κατά την οποία η Γερμανία θέλοντας να αποφύγει το ενδεχόμενο πισωγυρίσματος της στην εποχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης που εξέθρεψε το "φαινόμενο Χίτλερ" αδιαφορεί για το εάν με τη συμπεριφορά της οδηγεί άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ζήσουν τη δική τους σύγχρονη "Βαϊμάρη", η μαύρη αυτή επέτειος δε θα μπορούσε να μη μου θυμίσει τη γνωστή δήλωση ενός Γερμανού λουθηρανού πάστορα, του Martin Niemöller περιγράφοντας τη σύλληψη του από τους Ναζί το 1937, επειδή απλά δεν ήταν οπαδός τους:

4 Μαρτίου 2012

ΙΑΚΩΒΟΣ: ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ 12 ΗΜΕΡΕΣ! Η ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛOΝΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τον Ιανουάριο του 1962, στο πολιτικό πεδίο κυριαρχούσε η αντιπαράθεση ανάμεσα στη κυβέρνηση της ΕΡΕ  και την αντιπολιτευόμενη Ένωση Κέντρου για τις εκλογές "βίας και νοθείας" που είχαν πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου 1961, ενώ αποκαλυπτικά στοιχεία έβλεπαν το φως της δημοσιότητας καθημερινά για την υπόθεση αυτή. Παράλληλα, την ίδια περίοδο εκδηλώθηκε σοβαρότατη εκκλησιαστική κρίση με αφορμή την εκλογή του Μητροπολίτη Αττικής Ιακώβου στη θέση του νέου αρχιεπισκόπου, ο οποίος δεν μακροημέρευσε στο θρόνο υπό το καθεστώς πιέσεων κυρίως από πανίσχυρες, παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, αλλά άντεξε για δώδεκα ημέρες μόλις.

11 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟY ΙΣΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ

Οι ανεμόμυλοι αποτελούν σήμα κατατεθέν της Ολλανδίας.
Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει οι χειρότεροι εφιάλτες μας μαζί με τους Γερμανούς. Μα ποιοι είναι επιτέλους αυτοί οι Ολλανδοί; Έχω 11 ράμματα για τη γούνας τους. Οκ, δεν είναι και τα έντεκα αρνητικά, αλλά πρόκειται για 11 πληροφορίες που είμαι σίγουρος ότι δε γνωρίζατε γι' αυτούς και ίσως θα θέλατε να μάθετε.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 4 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012
Σαν σήμερα το 1851 γεννήθηκε ο σημαντικός πεζογράφος Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ο γνωστός και ως "κοσμοκαλόγερος" της ελληνικής λογοτεχνίας. Μια από τις σημαντικότερες φράσεις που έχει γράψει είναι και η παρακάτω (στην καθαρεύουσα και με το πολυτονικό σύστημα της εποχής του): "Ἡ ἠθικὴ δὲν εἶναι ἐπάγγελμα καὶ ὅστις ὡς ἐπάγγελμα θέλει νὰ τὴν μετέλθῃ, πλανᾶται οἰκτρῶς καὶ γίνεται γελοῖος". Πόσο μεγάλη αλήθεια κρύβει αυτή η φράση, και πόσο το βλέπουμε να επιβεβαιώνεται συνέχεια γύρω μας από διάφορους "ηθικούς" κήνσορες της κοινωνίας, οι οποίοι καταντούν αστείοι μέσα στην ανεξέλεγκτη ηθικολογία τους.

3 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΠΡΩΤΟ 24ΩΡΟ ΑΤΜ ΓΙΑ CUPCAKES ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το πρώτο ΑΤΜ πώλησης cupcakes στον κόσμο.

Τα cupcakes αποτελούν μια από τις πιο πρόσφατες, παγκόσμιες μανίες. Στην Ελλάδα έγιναν περισσότερο γνωστά λόγω του .. Γρηγόρη Αρναούτογλου, η σύντροφος του οποίου, η ελληνοαμερικανίδα Νικόλ Κοτοβός, διατηρεί κατάστημα με cupcakes στην Κηφισιά. Στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Μπέβερλι Χιλς, μια γνωστή αλυσίδα παρασκευής και πώλησης cupcakes είχε μια πρωτότυπη ιδέα λανσάροντας τα πρώτα ΑΤΜ στον κόσμο αποκλειστικά για την αγαπημένη αυτή λιχουδιά. Νικόλ, διάβασε την παρακάτω ανάρτηση, γιατί σε ενδιαφέρει.

ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΤΙΣΕΤΕ ΓΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ

Το κινητό τηλέφωνο που υπόσχεται ότι αντέχει μέχρι και 15 χρόνια χωρίς να χρειάζεται φόρτιση.
 
Φαντάσου ότι είναι καλοκαίρι και βρίσκεσαι στην παραλία απολαμβάνοντας την άδεια σου. Δε θα κάνεις όλη την ώρα ηλιοθεραπεία, αλλά όλο και κάποιο sms θα στείλεις, όλο και κάποιο τηλεφώνημα θα κάνεις στον κολλητό ή την κολλητή σου, θα ελέγξεις τα mail, θα ρίξεις μια ματιά στο facebook για να μάθεις πώς περνούν οι επαφές σου, λίγο στο twitter... Ε, πόσο να αντέξει κι αυτό το κινητό. Κάποτε η μπαταρία θα τελειώσει. Και τι κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση; 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 3 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είπε: "Το πιο σημαντικό είναι να μη σταματάς πότε να ρωτάς. Η περιέργεια έχει το δικό της λόγο ύπαρξης". Νομίζω ότι αυτό το ρητό αποτελεί ιδανική "συμβουλή της ημέρας" - και όχι μόνο. Μην εφησυχάζετε, λοιπόν, αλλά διαρκώς να αμφιβάλλετε, με μία μόνο επισήμανση: η αμφιβολία πρέπει να είναι δημιουργική και όχι απαξιωτική. Στόχος δεν είναι να γκρεμίσουμε τα αυτονόητα, αλλά να χτίσουμε κάτι περισσότερο, κάτι καλύτερο, σε σχέση με ότι έχουμε ήδη κατακτημένο.

2 Μαρτίου 2012

ΣΚΟΡΑΡΩΝΤΑΣ 100 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Wilt Chamberlain πανηγυρίζει το ασύλληπτο ρεκόρ των 100 πόντων που πέτυχε μόνος του σε αγώνα του ΝΒΑ το 1962

Πόσο εύκολο νομίζεις ότι είναι να βάλεις κατοστάρα σε έναν και μόνο αγώνα μπάσκετ; Και προσοχή, εκατό πόντους όχι η ομάδα σου, αλλά εσύ - μόνος. Ok, αν μιλάμε για ένα φιλικό ματσάκι, όπου η αντίπαλη ομάδα δεν ξέρει τι της γίνεται είναι εύκολο και είναι αρκετοί αυτοί που έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο, όπως για παράδειγμα ο Σουηδός Mats Wermelin, ο οποίος κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες πετυχαίνοντας 272 πόντους σε ηλικία 13 μόλις ετών σε ένα τουρνουά στη Στοκχόλμη στις 5 Φεβρουαρίου 1974. Πραγματικά ασύλληπτο ρεκόρ, δε νομίζεις; Όμως και πάλι, ήταν απλά ένα ταλαντούχο παιδί που ενδεχομένως να έπαιζε με αντιπάλους πραγματικά ανίδεους από μπάσκετ. Άλλωστε, ποια καριέρα έκανε στη συνέχεια;

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ALBUM CHART: 4 - 10 ΜΑΡΤΙΟΥ



Το φαινόμενο Adele παραμένει ακλόνητο ακόμα μία εβδομάδα στο παγκόσμιο album chart σημειώνοντας εντυπωσιακότατο αριθμό πωλήσεων με τα δύο της album που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Τριπλή μετά θάνατον παρουσία για τη Whitney Houston, δύο συλλογές της οποίας αλλά και το σάονυτρακ από την ταινία "Ο σωματοφύλακας" βρίσκονται στο τοπ10 της εβδομάδας. Πολύ δυνατά συνεχίζει το "Born To Die" της Lana Del Ray για τρίτη εβδομάδα, ενώ από το τοπ10 δε θα μπορούσε να λείπει και ένα ιαπωνικό συγκρότημα. Αυτή την εβδομάδα είναι η σειρά των Kat-Tun.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ SINGLES CHART: 4 -10 ΜΑΡΤΙΟΥ



Ο Gotye αναδεικνύεται στον κυρίαρχο του παγκόσμιου singles chart της εβδομάδας, την ώρα που το τοπ10 επανέρχεται στα συνηθισμένα του τραγούδια, καθώς απομακρυνόμαστε από την επιρροή που είχαν στα chart γεγονότα, όπως τα Grammy αλλά και ο θάνατος της Whitney Houston. Εν τω μεταξύ, το "Wild Ones" από τη συνεργασία Flo Rida και Sia και το "We Are Young" από τη συνεργασία fun. και Janelle Monae αποτελούν τις δύο νέες εισόδους στο παγκόσμιο singles τοπ10.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 2 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012. Η άνοιξη νομίζω ότι μπαίνει για τα καλά και ελπίζω να κρατήσει καλός ο καιρός και να μην ξαναχαλάσει σύντομα. Πολλές είναι οι γιορτές που εορτάζονται και σήμερα σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Ας τις δούμε αναλυτικά.

ΤΑ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ

Γιατί αναβάλλεται ο γάμος της Μπρίτνεϊ Σπίαρς; Ποιος άντρας ευθύνεται γι' αυτήν την εξέλιξη;
Τελικά, ο έρωτας με έρωτα περνάει στην περίπτωση του Άστον Κούτσερ; Ποια είναι η γυναίκα με την οποία φημολογείται ότι έχει σχέση και γιατί λέγεται ότι μοιάζει στην Ντεμί Μουρ;
Τι κοινό μπορεί να έχει η Αν Χάθαγουεϊ με τη Λίντσεϊ Λόχαν;
Διαβάστε στη συνέχεια τις απαντήσεις.

1 Μαρτίου 2012

11 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ


Η Ισλανδία αποτελεί τον μεγάλο άγνωστό "χ" μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών. Λόγω της απόστασης αλλά και της γεωγραφίας της περιοχής, το νησί-κράτος στο βόρειο Ατλαντικό δεν ενδιέφερε ούτε ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τον υπόλοιπο κόσμο, ο οποίος το γνώρισε κυρίως μετά την οικονομική κατάρρευση του 2008 και την επακόλουθη χρεωκοπία της χώρας, που έβγαλε στους δρόμους τους φιλήσυχους μέχρι τότε Ισλανδούς - σκηνές πολύ γνώριμες και από τη δική μας σύγχρονη πραγματικότητα. Η Ισλανδία είναι μια χώρα με αρκετές ιδιαιτερότητες, πολλές από τις οποίες - αν όχι όλες - ούτε που θα μπορούσατε να τις φανταστείτε. Ας δούμε, λοιπόν, έντεκα από αυτές.

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ SINGLES CHART ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


Το αίμα της πίσω πήρε η Kelly Clarkson ανταλλάζοντας θέσεις με την Katy Perry, η οποία την είχε εκθρονίσει από την πρώτη θέση του αμερικανικού singles chart την περασμένη εβδομάδα. Οι ανακατατάξεις στις επόμενες θέσεις είναι πολλές. Η Adele παραμένει ψηλά, αλλά με μόνο ένα τραγούδι στο τοπ10, ενώ αρκετά τραγούδια έκαναν την επανείσοδο τους στη δεκάδα: το "Good Feeling" των Flo Rida, το "Turn Me On" από τη συνεργασία David Guetta και Nicki Minaj και το "Young, Wild and Free" από τους Snoop Dogg, Wiz Khalifa και Bruno Mars. Τέλος, για πρώτη φορά συναντούμε στο τοπ10 το pop dance "Glad You Came" του βρετανικού (και ιρλανδικού) boy band "The Wanted", ένα τραγούδι που νομίζω ότι είναι ιδανικό για καλοκαιρινά κλαμπάκια.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Τρεις νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας. Πρόκειται για το νορβηγικό δράμα "Όσλο, 31 Αυγούστου" (η επίσημη υποψηφιότητα της Νορβηγίας στα Όσκαρ), το "Μεθυσμένο Ημερολόγιο" με τον Τζόνι Ντεπ (για τους φαν του ηθοποιού) και το ατμοσφαιρικό δράμα "Café de flore" από τον Καναδά. Παράλληλα, σε συγκεκριμένες αίθουσες επαναπροβάλλονται δύο κλασσικές ταινίες του μετρ του κινηματογραφικού υπερρεαλισμού, του Λουί Μπουνιουέλ. Πρόκειται για τις ταινίες "Ο Ανδαλουσιανός σκύλος" και "Η χρυσή εποχή".

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΑPRIL MARCH - CHICK HABIT

Πρώτη ημέρα του Μαρτίου και για κάποιο λόγο το μυαλό μου πήγε στην τραγουδίστρια April March, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Καλιφορνέζας Elinor Blake. Εάν αναρωτιέστε ποια είναι αυτή, απλά να σας θυμίσω μια ταινία, το "Death Proof" του Κουεντίν Ταραντίνο και το σάουντρακ αυτής. Η μεγαλύτερη επιτυχία της εναλλακτικής τραγουδίστριας είναι το χαριτωμένο "Chick Habit",

Ο ΜΑΡΤΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΑΤΙΚΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ

Μας μπήκε και ο Μάρτης, ο πρώτος μήνας της άνοιξης, ο οποίος στα αρχαία χρόνια θεωρείτο και ο πρώτος μήνας του έτους. Πολλές είναι οι παροιμίες που αφορούν το μήνα Μάρτιο και όλες εστιάζουν στις άστατες καιρικές συνθήκες που τον χαρακτηρίζουν συνήθως:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 1 ΜΑΡΤΙΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012. Πολλά είναι τα κράτη, που σήμερα γιορτάζουν ένα σημαντικό γεγονός για την Ιστορία τους. Ας τα δούμε ένα-ένα:
Στη Βοσνία Ερζεγοβίνη σήμερα γιορτάζεται η Ημέρα της Ανεξαρτησίας (Dan nezavisnosti). Η γιορτή συνδέεται με το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 1992, με το οποίο αποφασίστηκε η ανεξαρτησία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης,

Η ΚΙΜ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΣΤΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ!

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για να δείτε σε μεγέθυνση το μπούστο, ε... το χωρίς μακιγιάζ πρόσωπο (που αν μπορέσετε να καταλάβετε αν έχει μακιγιάζ ή όχι, γράψτε μου) της Κιμ Καρντάσιαν.
Η Κιμ Καρντάσιαν σε νέες περιπέτειες στον κόσμο του τουίτερ. Η διάσημη-χωρίς-σοβαρό-λόγο τηλεπερσόνα, πιο γνωστή λόγω ενός sex tape που διέρρευσε στο διαδίκτυο, θέλει να κάψει όλα τα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Αφού, λοιπόν, πριν λίγες εβδομάδες ανέβασε στο λογαριασμό της στο τουίτερ μια φωτογραφία με τα φρεσκοβαμμένα της μαλλιά, στην οποία ακόμα και ο πιο άσχετος θα πρόσεχε κάτι άλλο (που η Κιμ το προσέφερε "στο πιάτο" όπως λέει και ο λαός) και πάντως όχι τα μαλλιά, η Κιμ Καρντάσιαν ξαναχτύπησε προχτές.