26 Απριλίου 2013

Οι ασέξουαλ διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Η σημαία της Ασεξουαλικής Περηφάνιας

Αφού τακτοποιήθηκε το θέμα με την αναγνώριση των γάμων των ομοφυλοφίλων, ήρθε η ώρα να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και οι Γάλλοι ασεξουαλικοί, εκείνοι δηλαδή που το σεξ - ως γενετήσια ορμή - τους προκαλεί αηδία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ερωτεύονται, δεν συνάπτουν σχέσεις ή ότι δεν έχουν κάνει ποτέ σεξ στην ζωή τους. Απλά δεν το σκέφτονται και δεν το απολαμβάνουν. Μάλιστα, ανακήρυξαν την 26η Απριλίου, δηλαδή τη σημερινή μέρα, ως "Ημέρα Ασεξουαλικότητας" στα πλαίσια της προβολής των διεκδικήσεων τους.

Συγκεκριμένα οι Γάλλοι ασέξουαλ, όσοι τουλάχιστον είναι οργανωμένοι στο σωματείο AVA, διεκδικούν ν' αναγνωριστεί η ιδιαιτερότητα τους ως αυτοτελής σεξουαλικός προσανατολισμός (και όχι ως μια μορφή παρέκκλισης), κάτι που "θα κάνει πολλούς ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα", όπως δήλωσε εκπρόσωπος του σωματείου στη γαλλική εφημερίδα 20Minutes.
Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε το 2004, το 1% του πληθυσμού εκτιμάται ότι είναι ασεξουαλικοί. Αυτό που προτάσσεται είναι ότι η ασεξουαλικότητα δεν αποτελεί επιλογή των ανθρώπων, αλλά ορισμένοι έτσι γεννιούνται, χωρίς να αισθάνονται την παραμικρή σεξουαλική ορμή - κάτι που προκαλεί σύγχυση στους ίδιους και αδιέξοδο στις ερωτικές τους σχέσεις. Και για να λυθεί μια παρεξήγηση που επικρατεί, οι ασεξουαλικοί δεν είναι αυτόχρημα "κρυφοί" ομοφυλόφιλοι, καθώς δεν βρίσκουν απόλαυση στο σεξ είτε με το ίδιο είτε με το άλλο φύλο.
Είναι ο αγώνας των Γάλλων ασέξουαλ δίκαιος; Σίγουρα, διεκδικούν το δικαίωμα να εκφράζουν ανοιχτά την προσωπική τους στάση ζωής σ' ένα θέμα ταμπού, όμως η προσωπική μου άποψη είναι ότι το θέμα αυτό δεν λύνεται με... νόμους. Η κοινωνία πρέπει να μάθει να σκέφτεται πιο ανοιχτόμυαλα, αλλά αυτό θα γίνει μέσα από την εξοικείωση με το άγνωστο και όχι με νομοθετικές πράξεις! Εξ άλλου, σε αντίθεση με τους ομοφυλόφιλους, οι ασεξουαλικοί συνάπτουν κανονικά γάμους και υιοθετούν παιδιά, χωρίς να υφίστανται αρνητικές διακρίσεις, γιατί στο κάτω-κάτω κανείς δεν ενδιαφέρεται για το πόσο συχνά κάποιος κάνει σεξ στο κρεβάτι του ή όπου άλλου. 

2 σχόλια:

  1. Μερικές παρατηρήσεις. Ασέξουαλ ονομάζεται ο άνθρωπος, ο οποίος δε βιώνει σεξουαλική έλξη ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Δε σημαίνει ότι το άτομο δεν έχει καθόλου σεξουαλικές ορμές. Μπορεί να έχει μπορεί να έχει μπορεί όχι. Το σεξ δεν προκαλεί αηδία στους ασεξουαλικούς απλά δε νιώθουν την ανάγκη να το κάνουν. Ίσως κάποιος να τους απωθεί, άλλους όμως τους αρέσει. Αυτό δεν αποτελεί αντίφαση. Ένα ασεξουαλικό άτομο μπορεί να βλέπει πορνογραφία, να αυνανίζεται κτλ. Μπορεί επίσης να έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις, άρα να σκέφτεται το σεξ.Τέλος μπορεί να ενδιαφέρεται για το σεξ από κοινωνιολογικό ή επιστημονικό ενδιαφέρον. Δεν είμαστε ούτε περίεργοι, ούτε άρρωστοι. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι η έλλειψη σεξουαλικής ορμής θα καθιστούσε ένα άτομο περίεργο ή άρρωστο, ούτε θεωρώ ότι είναι περίεργα ή άρρωστα όσα άτομα δεν έχουν τέτοιες ορμές. Αλλά είναι πολύ σημαντική η παρέμβαση και η διευκρίνησή σου, γιατί όντως το ορμέμφυτο και η έλξη είναι δυο έννοιες που συχνά συγχέονται και δημιουργούν λάθος εντύπωση.

      Διαγραφή