22 Ιουνίου 2013

Αυτή είναι η πιο υγιεινή σοκολάτα, που μάλιστα βοηθάει στο αδυνάτισμα!


Πιστεύει ότι βρήκε το μαγικό συνδυασμό γλυκιάς απόλαυσης και ταυτόχρονης απώλειας βάτους. Ο 25χρονος Ανίς Πόπατ (Aneesh Popat), πτυχιούχος μαθηματικός από το Λονδίνο, τα 'βαλε κάτω, τα μέτρησε καλά απ' όλες τις πλευρές και δημιούργησε την τέλεια σοκολάτα, η οποία διαφημίζεται ως "η πρώτη υγιεινή σοκολάτα του κόσμου".

Ονομάζεται "The Chocolatier" και οποιοσδήποτε την αναζητά μπορεί να τη βρει σε επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία πέντε αστέρων της βρετανικής πρωτεύουσας. Μία μπάρα περιέχει μόλις 20 θερμίδες και βοηθάει να αδυνατίσουμε ευκολότερα. Η συνταγή της; Συνδυάζει κακάο με αρωματισμένα υγρά (ανθρακούχα αναψυκτικά τύπου κόλα, φράουλα μέντα, τσάι chai και χυμό από μήλο και αρακά), χωρίς ίχνος λιπαρών συστατικών, όπως βούτυρο, κρέμα, ζελατίνη, αυγά κλπ. Κι επειδή πρέπει να ικανοποιηθούν όλα τα γούστα, η "υγιεινή σοκολάτα" κυκλοφορεί σε διαφορετικές γεύσεις.
Από τα παιδικά του χρόνια ο Πόπατ αγαπούσε πολύ τη σοκολάτα -ήταν το πάθος του. Μεγαλώνοντας, σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί το μαθηματικό του μυαλό και τις επιστημονικές του γνώσεις, ώστε να δημιουργήσει κάτι καλό για τους συνανθρώπους του, που έχουν το ίδιο πάθος μ' εκείνον και επιπλέον είναι υπέρβαροι. Όντας αυτοδίδακτος σεφ, ταξίδεψε σε διάφορα σημεία του κόσμου (από την Μπριζ μέχρι τη Βομβάη) αναζητώντας την καλύτερη συνταγή. Και απ' ό,τι φαίνεται, μάλλον το κατάφερε.
Η Βρετανική Διαιτητική Εταιρία συστήνει την "Chocolatier"σε όσους αναζητούν ένα "λιγότερο άτακτο γλυκό" και με οφέλη που "να μπορούν όντως να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χάσουν βάρος", αρκεί βέβαια να μην πέσουν και με τα μούτρα, αφού σε κάθε περίπτωση η σοκολάτα πρέπει να είναι μια "περιστασιακή απόλαυση".


Σχετικά θέματα:
Η σοκολάτα κάνει καλό... για να κερδίσουμε βραβείο Νόμπελ!
ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΩΦΕΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ
ΓΙΑΤΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου