21 Ιουνίου 2013

Δύο στις τρεις γυναίκες έχουν πέσει θύματα κακοποίησης

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την κακοποίηση των γυναικών παγκοσμίως, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science. Η έρευνα, που φέρει την υπογραφή της δρ. Κάρεν Ντέβρις από το London School of Hygiene & Tropical Medicine, βασίζεται στη σύνθεση 141 προηγούμενων ερευνών από 81 χώρες και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι περίπου 1 στις 3 γυναίκες (30%) παγκοσμίως έχει πέσει θέμα κακοποίησης, είτε σωματικής είτε ψυχολογικής.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά συναντώνται στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, όπου φθάνουν μέχρι το 66%. Στο άλλο άκρο, στη Βόρειο Αμερική το ποσοστό των γυναικών που έχει δεχτεί βία από τους συντρόφους τους μόλις που ξεπερνάει το 20%. 
Πρόκειται για ποσοστά "σοκαριστικά υψηλά", σύμφωνα με την δρ. Ντέβρις, που υπογραμμίζει ότι ένας μεγάλος αριθμός γυναικών αποφεύγουν ν' αποκαλύψει ότι έχει πέσει θύμα βίας από τους συντρόφους τους, ενώ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην πρόληψη και αποτροπή της βίας, όσο ακόμη βρίσκεται εν τη γενέσει της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου