17 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΕ MARK ZUCKERBERG ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΜΗΝΥΣΕΙ ΤΟ FACEBOOK!


Την είδηση που ακολουθεί δεν ξέρω ειλικρινά πώς να τη σχολιάσω! Να γελάσω ή να προβληματιστώ με την ανοησία του πρωταγωνιστή της; Ένας επιχειρηματίας από το Ισραήλ, που μέχρι πρόσφατα ονομαζόταν Rotem Guez, αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του αποκτώντας το όνομα του ιδρυτή του facebook κι έτσι μετονομάστηκε – νόμιμα όπως υποστηρίζει - σε Mark Zuckerberg. Το κίνητρο του όμως για αυτήν την αλλαγή δεν ήταν ο μεγάλος του θαυμασμός προς το πρόσωπο του Zuckerberg, όπως θα μπορούσε να υποθέσει κανείς – κάθε άλλο.
Το όλο θέμα ξεκίνησε όταν ο ισραηλινός επιχειρηματίας αποφάσισε να εκμεταλλευτεί εμπορικά τις δυνατότητες του «κοινωνικού δικτύου» ιδρύοντας μια ηλεκτρονική επιχείρηση με την ονομασία «Like Store», η οποία βοηθούσε άλλες επιχειρήσεις να γίνουν γνωστές δωρεάν στους χρήστες του facebook. Οι χρήστες μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν περιεχόμενο αρκεί να έκαναν κλικ στο «like» των προφίλ που είχαν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Μία τέτοια επιχειρηματική δραστηριότητα όμως με αποκομιδή κέρδους (από τους επιχειρηματίες που απευθύνοντας στον Ισραηλινό) σε βάρος της λειτουργίας μιας άλλης επιχείρησης όπως είναι το facebook είναι φυσικά παράνομη. 
Όταν άρχισαν να ασκούνται πιέσεις στον κύριο Guez να διακόψει την επιχείρησή του, αυτός σκαρφίστηκε ένα τέχνασμα, αν και εκτιμώ ότι μάλλον είναι κουτοπονηριά παρά εξυπνάδα. Αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του στο όνομα του ιδρυτή του facebook κι έτσι πλέον ονομάζεται Mark Zuckerberg. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η αλλαγή του ονόματος έγινε σύμφωνα με όλες τις τυπικά νόμιμες διαδικασίες. Ο λόγος για την αλλαγή του ονόματος; Αν το facebook αποφασίσει να κινηθεί νομικά εναντίον του θα πρέπει αναγκαστικά να μηνύσει τον … Mark Zuckerberg, όπως είναι το νέο του όνομα! Με αυτόν τον τρόπο εκτιμά ότι ίσως τελικά να αποφύγει την μήνυση, γιατί σύμφωνα με τη λογική του Ισραηλινού το facebook δε θα μπορούσε να κινηθεί νομικά κατά του ιδρυτή του.
Τι να πω…ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο!! Έχει δίκιο η παροιμία που λέει ότι η τρέλα δεν πάει στα βουνά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου