11 Φεβρουαρίου 2012

ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ MADE IN GREECE


Στο περσινό καρναβάλι της Ξάνθης παρουσιάστηκε η μεγαλύτερη μάσκα του κόσμου, η οποία απεικόνιζε τον Καραγκιόζη. Είχε μήκος 12.7 μέτρα και πλάτος 8.5 μέτρα (δηλαδή συνολικό εμβαδό 72.2 τετραγωνικά μέτρα).

Ο Αντώνης Κοσμαδάκης μοιράζεται με τον Γάλλο Νικολά Πιλιανζεζεντερά το ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες χορευτικές περιστροφές σε τριάντα δευτερόλεπτα, που φτάνουν τις τριάντα τέσσερις.

Ο Κωνσταντίνος Καρυπίδης από την Αλεξανδρούπολη κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων ρίψεων αντιπάλων πολεμικών τεχνών. Τον Ιούνιο του 2010 κατάφερε να ρίξει κάτω πενήντα ένα αντιπάλους σε πολεμικές τέχνες μέσα σε ένα λεπτό. Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε ένας Άγγλος, ο οποίος είχε καταρρίψει μόλις είκοσι εννέα αντιπάλους στον ίδιο χρόνο.

Ο Κανέλλος Κανελλόπουλος κατέχει από το 1988 το ρεκόρ της μακρύτερης ανθρωποκινούμενης πτήσης διανύοντας με πεταλοκινούμενο αεροπλάνο την απόσταση από το Ηράκλειο της Κρήτης μέχρι τη Σαντορίνη δηλαδή απόσταση 115.1 χιλιομέτρων. Η πτήση διήρκησε 3 ώρες, 54 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα. Ο Κανελλόπουλος, που κατάγεται από τα Βραχνέικα Αχαΐας, υπήρξε ποδηλάτης και μάλιστα εκπροσώπησε την εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984, ενώ σήμερα εργάζεται ως καθηγητής φυσικής αγωγής. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του διοργανώνεται κάθε χρόνο ποδηλατικός αγώνας.

Η Δήμητρα Κουτσουρίδου έχει τη μεγαλύτερη συλλογή από ξύστρες παγκοσμίως έχοντας συγκεντρώσει 8.514 διαφορετικές ξύστρες από το 1997 μέχρι σήμερα. Τουλάχιστον αυτός ήταν ο πιστοποιημένος αριθμός της Επιτροπής Γκίνες το 2003, ενώ μέχρι σήμερα η συλλογή έχει αυξηθεί κατά πολύ. Η συλλογή εκτίθεται στο δημοτικό σχολείο Βαλτονέρων Φλώρινας, όπου ζει η κάτοχος του ρεκόρ, η οποία μάλιστα έμεινε τυφλή σε ηλικία οκτώ ετών.

Η Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη από την Αθήνα διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή από ετικέτες μπουκαλιών σαμπάνιας και κρασιού έχοντας καταφέρει να συγκεντρώσει 15.255 διαφορετικές ετικέτες από πενήντα χώρες.

Για διαφημιστικούς λόγους αλλά και για τουριστική προβολή, πολλές εταιρίες, δημοτικές επιχειρήσεις και πολιτιστικοί φορείς από διάφορες περιοχές της ελληνικής επαρχίας έχουν καταφέρει να κερδίσουν διάφορα ρεκόρ Γκίνες για τα μεγαλύτερα φαγητά. Έτσι, στις Σέρρες παρασκευάστηκε το μεγαλύτερο ρυζόγαλο βάρους 303,74 κιλών, στο Μανδράκι της Ρόδου δώδεκα αρχιμάγειρες συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο παστέλι  μήκους 30 μέτρων και πλάτους 20 εκατοστών με την ονομασία μελεκούνι, στην Ιερισσό της Χαλκιδικής παρασκευάστηκε το μεγαλύτερο κατσικίσιο τυρί βάρους 939 κιλών και στην Κρήτη παρασκευάστηκε η μεγαλύτερη χωριάτικη σαλάτα μήκους 25 μέτρων και βάρους 13,417 κιλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου