8 Φεβρουαρίου 2012

10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ


Έχεις βρει το άλλο σου μισό και συνειδητοποίησες ότι δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς εκείνη; Ε, να το πάρεις το κορίτσι τότε, αλλά πώς θα της κάνει την πρόταση; Αν θέλεις η πρόταση που θα της κάνεις να έχει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, διάβασε τις παρακάτω δέκα προτάσεις της ιστοσελίδας artofmanliness.com και διάλεξε ποια νομίζεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο ή πάρε κάποια ερεθίσματα για να σκεφτείς τον ολοκληρωτικά δικό σου τρόπο για να κάνεις την πρόταση στο κορίτσι των ονείρων σου.

1. Κάνε την πρόταση στο μέρος, όπου πρωτογνωριστήκατε. 
Το μέρος όπου πρωτογνωριστήκατε (είτε ήταν ένα κλαμπάκι είτε η ουρά μιας δημόσια υπηρεσίας) είναι ένας ιδιαίτερα συμβολικός και κατάλληλος χώρος για να ζητήσεις από το κορίτσι των ονείρων σου, να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της μαζί σου. Με αυτόν τον τρόπο θα δείξεις στην αγαπημένη σου ότι θυμάσαι, αλλά και εκτιμάς τις μικρές λεπτομέρειες της σχέσης σας, ότι νιώθεις ευγνώμων που βρίσκεται στη ζωή σου.

2. Ταξιδέψτε στο Παρίσι.
Εφόσον υπάρχει ο χρόνος αλλά και το χρήμα, ποιο μέρος είναι καλύτερο για να διατυπώσεις την πιο σημαντική ερώτηση της ζωής σου από την ίδια την πόλη του έρωτα, το Παρίσι. Προσοχή, όμως: να αποφύγεις τα σημεία εκείνα, όπου μαζεύονται πολλοί τουρίστες. Δε χρειάζεται να γίνει η πρόταση και στον πύργο του Άιφελ. Προτίμησε τα πιο ήσυχα και γραφικά μέρη της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως ένα τυπικό γαλλικό καφέ με χαμηλό φωτισμό, ένα εστιατόριο ή μια ερημική τοποθεσία στις όχθες του Σηκουάνα το βραδάκι.
Αν πάλι τα χρήματα δε φτάνουν για ένα τόσο μακρινό ταξίδι, έχουμε και στην Ελλάδα την ερωτική μας πόλη, τη Θεσσαλονίκη, αρκεί να επιλέξεις ένα μέρος που να αποπνέει ρομαντισμό - όχι τα Λαδάδικα, ας πούμε.

3. Πρόταση γάμου στη φύση. 
Προϋπόθεση είναι βέβαια να αγαπάτε τη φύση και οι δύο. Η εξοχή μάλιστα προσφέρεται και για "παιχνιδάκια". Φρόντισε να κρύψεις το δαχτυλίδι της πρότασης σε ένα ειδυλλιακό τοπίο και πηγαίνετε στο σημείο αυτό μια βόλτα. Άφησε το κορίτσι σου να ανακαλύψει "τυχαία" το δαχτυλίδι και τότε πέφτεις στα γόνατα, ανοίγεις την καρδιά σου και κάνεις το πολυπόθητο ερώτημα. Αν θέλεις να δώσεις έναν πιο "δραματικό" τόνο στην πρόταση γάμου, μπορείς να την απευθύνεις κάτω από έναν καταρράκτη, στην κορυφή ενός λόφου ή στην άκρη ενός γκρεμού. Η κινηματογραφική αίσθηση που θα αποπνέει μία τέτοια πρόταση, αποκλείεται ν' αφήσει ασυγκίνητη την κοπέλα σου.

4. Προτίμησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. 
Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για την πιο συμβατική ίσως ανάμεσα στις πιο "πρωτότυπες" ιδέες για μια ξεχωριστή πρόταση γάμου. Η κοπέλα σου θα περιμένει από σένα να γίνεις ρομαντικός τη μέρα εκείνη, να της δείξει πόσο πολύ είσαι ερωτευμένος μαζί της, όμως δε θα φαντάζεται την πρόταση να μοιραστείτε τις ζωές σας για πάντα. Κατά την προσωπική μου γνώμη, το ιδανικότερο θα ήταν να συνδυάσεις την "ημέρα των ερωτευμένων" με μια από τις υπόλοιπες προτάσεις.

5. "Φώναξε" το.
Ok, μην φωνάξεις στα αλήθεια - δεν είναι καθόλου ρομαντικό. Μπορείς όμως να νοικιάσεις ένα αεροπλάνο και με ένα πανό ή με τον καπνό που αυτό θα αφήνει πίσω του να της γράψεις "με παντρεύεσαι;" Θα το ευχαριστηθεί, θα ενθουσιαστεί και δύσκολα θα αρνηθεί. Το αεροπλάνο βέβαι κοστίζει, οπότε εναλλακτική λύση είναι να πάτε μια βόλτα σε μια ρομαντική παραλία και εκεί να της το γράψεις στην άμμο (μέσα σε μια καρδιά).

6. Η πρόταση του σαββατοκύριακου.
Αποδράστε ένα διήμερο είτε για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα είτε με αφορμή μια αργία ή - ακόμα καλύτερα - τα γενέθλια της κοπέλας σου. Ύστερα από ένα απολαυστικό σαββατοκύριακο, κατά το οποίο θα πείσεις την κοπέλα σου ότι είσαι ο ιδανικός, κάνε την ερώτηση λίγο πριν πάρετε το δρόμο της επιστροφής. 

7. Η μοναξιά της θάλασσας.
Αν λατρεύετε και οι δύο τη θάλασσα, αυτή είναι η καλύτερη ιδέα για πρόταση γάμου. Νοίκιασε ένα σκάφος - ή αν έχεις δικό σου ακόμα καλύτερα - και πάτε μια βόλτα καταμεσής στο πέλαγος. Εκεί, με μόνη συντροφιά σας τους γλάρους βγάζεις το δαχτυλίδι και δεν έχει πια γυρισμό. Προσοχή μόνο, να είσαι σίγουρος για τη θετική απάντηση, αλλιώς κινδυνεύεις να βρεθείς στη θάλασσα - και πού θα βρεθεί κάποιος να σε σώσει.

8. Πρόταση με φόντο το χιόνι ή τη βροχή.
Εάν δε σε τρομάζουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και θέλεις να δείξεις πόσο ατρόμητος είσαι για χάρη της αγάπης σου, κάνε την πρόταση με φόντο τα χιόνια σε ένα ρομαντικό χιονοδρομικό κέντρο ή περιμένοντας την ώρα που θα αρχίσει να πέφτει το χιόνι. Αν πάλι βρίσκεις ρομαντική τη βροχή, διάλεξε ένα βροχερό βράδυ, πάρε την κοπελιά σου μια βόλτα, άσε την ομπρέλα στα χέρια της, βγες στη βροχή, γονάτισε και ζήτησε το χέρι της.

9. Η αυθόρμητη πρόταση.
Δε χρειάζεται να οργανώσεις μία πρόταση γάμου μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Αν κάποια στιγμή νιώσεις ότι αυτή είναι η κοπέλα με την οποία θέλεις να ξεκινήσεις μια οικογένεια, να γεράσετε μαζί, πολύ απλά...κάν' το! Το πάθος και η σιγουριά σου θα ελαττώσουν τις όποιες αναστολές. Το πολύ-πολύ, διαπιστώνεις και ποια είναι τα πραγματικά της αισθήματα για τη σχέση σας.

10. Η σιωπηλή πρόταση.
Είναι ίσως ο πιο απρόσμενος τρόπος για μια πρόταση γάμου - τουλάχιστον για την κοπέλα σου. Ενώ αυτή κοιμάται, πολύ απλά της περνάς το δαχτυλίδι στο δάχτυλο και περιμένεις κάπου διακριτικά μέχρι να ξυπνήσει και να δεις την έκπληξη ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της. Προσωπικά δεν το βρίσκω καλή ιδέα, καθώς η κοπέλα είτε θα δώσει μια απάντηση με θολωμένο ακόμα το μυαλό από τον ύπνο είτε θα σου ζητήσει λίγο χρόνο να πλυθεί και να συνειδητοποιήσει τι έγινε, κάτι που όμως θα σου "κόψει τα φτερά".

2 σχόλια: