20 Αυγούστου 2012

ΠΟΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ΑΝΤΡΑ ΑΡΕΣΕ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ;


Υπήρξε από τις σημαντικότερες και δημοφιλέστερες ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Έκανε δύο γάμους: πρώτα με τον κοσμικογράφο Ζάχο Χατζηφωτίου (1962-'65) και στη συνέχεια με τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο (από το 1968 μέχρι το θάνατο της τον Ιούλιο του 1992). ο άνδρας της ζωής της και πατέρας του Κωνσταντίνου. Ποιος, όμως, ήταν ο τύπος άνδρα που άρεσε στην Τζένη Καρέζη; Ποια χαρακτηριστικά ήταν εκείνα που έκλεβαν την καρδιά της γοητευτικής ηθοποιού σύμφωνα με τα δικά της λόγια; 
Σε συνέντευξη της που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ στο φύλλο της 28.03.1959, η 27χρονη Τζένη έκανε αναδρομή στα παιδικά της χρόνια και στα πρώτα της θεατρικά και κινηματογραφικά βήματα. Παράλληλα, όμως, της ζητήθηκε να περιγράψει τον "ιδεώδη αντρικό τύπο", όπως τον φανταζόταν σ' εκείνη την ηλικία. Η Καρέζη το έκανε περιγράφοντας τα έξι πράγματα που αναζητούσε από έναν άντρα. Ποια ήταν αυτά;
1. Να έχει σύγχρονες αντιλήψεις και να γεύεται τη χαρά της ζωής.
2. Να είναι έξυπνος κατά τρόπο που να δείχνει πιο δυνατός, όχι απλώς πνευματώδης, και να φαίνεται αυτό που είναι. Να έχει φαντασία.
3. Να σου δημιουργεί διαρκώς την ευθύνη να είσαι πιο ωραία και πιο καλή.
4. Να έχει γούστο στο ντύσιμο του, αλλά χωρίς επιτήδευση.
5. Όταν συνοδεύει μια γυναίκα, να καταλαβαίνει τα πράγματα που την ενοχλούν και να κάνει ό,τι μπορεί για να την ευχαριστήσει.
6. Ούτε για μια στιγμή να πιστεύει στην υπεροχή του φύλου του.

_________________________

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο πληρεί αυτά τα κριτήρια ή όχι, πάντως, αναμφίβολα, ο άντρας που σημάδεψε την Τζένη Καρέζη, δεν ήταν άλλος από το δεύτερο σύζυγο της, τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο, με τον οποίο μάλιστα γνωρίστηκε το 1967, την ημέρα των γενεθλίων της (12 Ιανουαρίου). Διαβάζουμε ένα σχετικό, χαριτωμένο gossip, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ  στις 22.01.1984:
"Είμαι η μόνη γυναίκα που μπορεί να λέει άφοβα την ηλικία της. Είμαι 17 χρονών!... έλεγε η Τζένη Καρέζη στους φίλους της, το βράδυ που γιόρτασε τα διπλά γενέθλια της στο σπίτι της οδού Δραγούμη. Γιατί η ημερομηνία 12 Ιανουαρίου είναι οριακή για κείνη. Είναι η μέρα που ήρθε στον κόσμο και είναι η μέρα που γνώρισε πριν 17 ακριβώς χρόνια τον Κώστα Καζάκο. Εκεί στην Ακροκόρινθο, τον είδε να έρχεται από μακριά μέσα σε μια αχλή ονείρου. Ήταν στην ταινία "Κοντσέρτο για πολυβόλα"
Η Τζένη, θεατρίνα και στην προσωπική της ζωή, έχει ποιητική σχέση με το χρόνο και καθόλου ρεαλιστική σαν τους κοινούς θνητούς. Μετράει την ηλικία της ζωής της από τη χρονιά που γνώρισε τον Καζάκο. Άλλωστε, και όλη η διάθεση της τον τελευταίο καιρό συμπίπτει με την ηλικία των 17 χρόνων....". Εκείνη τη χρονιά, το 1984, η Τζένη Καρέζη σημείωνε μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία ενσαρκώνοντας στο θέατρο τη Βιρτζίνια Γουλφ.
Οι δύο ηθοποιοί παντρεύτηκαν στις 5 Αυγούστου 1968 στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους στα Ιλίσια. Δείτε εδώ ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο, που δημοσιεύτηκε στον τύπο της εποχής:


Ήταν ένας ξαφνικός γάμου, παρόλο που οι φήμες κυκλοφορούσαν επί πολλούς μήνες - από τους πρώτους μήνες της γνωριμίας του ζευγαριού, όπως είχε συμβεί με το πιο κάτω δημοσίευμα του περιοδικού "Άλφα" με ημερομηνία 17.06.1967: "Ένας Ιππότης για τη Βασούλα. Οι Ιππότες δεν βρίσκονται μόνο στη σκηνή του Αττικού Θεάτρου, αλλά και στα παρασκήνια. Έτσι δεν αποκλείεται πολύ σύντομα η Τζένη Καρέζη να χορέψη για δεύτερη φορά το χορό του Ησαΐα. Ο δεύτερος σύζυγος ανήκει στον κόσμο του θεάτρου και δεν είναι άλλος από τον επίσης γνωστό ηθοποιό Κώστα Καζάκο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου