21 Αυγούστου 2012

ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Σε περιόδους ισχνών αγελάδων τα λεφτά δεν είναι για ξόδεμα - πολύ περισσότερο γα περιττές γαστρονομικές απολαύσεις. Αν όμως τα φαγητά είναι πραγματικά η "αχίλλειος πτέρνα" σας και είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε και το τελευταίο σας σεντ "προς τέρψιν κοιλίας" ή αν απλά οι τσέπες είναι γεμάτες λεφτά και όχι καβούρια, η παρακάτω λίστα, υπεύθυνη για την οποία είναι η σελίδα του BBC Travel, σίγουρα θα σας ενδιαφέρει.

Golden Phoenix Cupcake

Τα cupacake αποτελούν παγκόσμιο ζαχαροπλαστικό τρεντ. Πόσα χρήματα, όμως, θα ήσασταν πρόθυμοι να ξοδέψετε για να γλυκάνει ο ουρανίσκος σας; Σύμφωνα με το BBC, το πιο ακριβό cupacake στον κόσμο πωλείται από τον περασμένο Ιούλιο στο Bloomsbury’s cafe του Ντουμπάι προς 2.676 ντιρχάμ ή 805.78 ευρώ το ένα. Από τι είδους υλικά είναι κατασκευασμένο και είναι τόσο ακριβό; Το περί ου ο λόγος cupacake περιέχει ιταλική σοκολάτα, βρώσιμα φύλλα χρυσού 23 καρατίων και οργανικές φράουλες, ενώ είναι πασπαλισμένο με βρώσιμο χρυσάφι. Παράλληλα, στην τιμή περιλαμβάνεται μάλλον και το περίπτερο στο οποίο εκτίθεται το συγκεκριμένο γλύκισμα, καθώς είναι κατασκευασμένο από χρυσό αξίας 24 καρατίων. Σε κάθε περίπτωση, αν τα χρήματα σας περισσεύουν για περιττές γαστρονομικές πολυτέλειες και θέλετε να το δοκιμάσετε, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστο 48 ώρες από τη στιγμή που θα το παραγγείλετε, ώστε να διαπιστώσετε αν πράγματι άξιζε τα λεφτά του.

Κοκτέιλ 27.321

Μένοντας στο Ντουμπάι, ας δούμε ποιο είναι το πιο ακριβό ποτό στον κόσμο, το οποίο μπορείτε να το βρείτε στο ξενοδοχείο Burj Al Arab. Πρόκειται για ένα κοκτέιλ με την παράξενη ονομασία "27.321", η οποία οφείλεται κατά το ένα σκέλος στον όροφο του ξενοδοχείου, τον 27ο, όπου σερβίρεται το συγκεκριμένο κοκτέιλ και κατά το δεύτερο σκέλος στο συνολικό ύψος του ξενοδοχείου Burj Al Arab, δηλαδή 321 μέτρα. Αυτοί οι δύο αριθμοί αποτέλεσαν κριτήριο και για τον προσδιορισμό της τιμής του εν λόγω κοκτέιλ, καθώς αυτή αποτιμάται στα 27.321 ντιρχάμ ή 5988.76 ευρώ! Παρασκευάζεται από σινγκλ μαλτ με φυσικό χρώμα ουίσκι Macallan από τη Σκοτία, αποξηραμένα πικρά φρούτα και σπιτική ζάχαρη από φρούτα του πάθους, ενώ σερβίρεται σε χρυσό ποτήρι 18 καρατίων.  Πότε τελειώνουν τ' αποθέματα χρυσού είπαμε;

Frrrozen Haute Chocolate

Μη νομίζετε ότι όλα τα ακριβά φαγητά ή ποτά βρίσκονται μόνο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στο εστιατόριο Upper East Side της Νέας Υόρκης σερβίρεται η πιο ακριβή σοκολάτα στον κόσμο. Το πιάτο συνδυάζει 28 διαφορετικές ποικιλίες κακάο, είναι διακοσμημένο με 5 γραμμάρια χρυσού 23 καρατίων, ενώ η σοκολάτα είναι πασπαλισμένη με νιφάδες χρυσού - τι άλλο. Η τιμή του ανέρχεται στα 18713 δολάρια ή 15071.45 ευρώ. Σερβίρεται σε κολονάτο ποτήρι με επένδυση από βρώσιμα φύλλα χρυσού και σερβίρεται μαζί μ' ένα χρυσό (18 καρατίων) και διαμαντένιο βραχιόλι. Επίσης, θα δοκιμάσετε την εμπειρία του πώς είναι να τρώτε με χρυσό κουτάλι, διακοσμημένο με μαύρα, άσπρα και στο χρώμα της σοκολάτας διαμάντια.

Le Burger Extravagant

Πόσο πιθανολογείτε ότι κοστίζει το πιο ακριβό μπέργκερ στον κόσμο. Σίγουρα πολύ περισσότερο απ' ότι στο φαστφουντάδικο της γειτονιάς. Το Le Burger Extravagant πωλείται - επίσης στο  εστιατόριο Upper East Side της Νέας Υόρκης - προς 293 δολάρια ή 236 περίπου ευρώ.Παρασκευάζεται από ιαπωνικό, βοδινό κρέας waygu εμποτισμένο με βούτυρο λευκής τρούφας και καρυκευμένο με καπνιστό αλάτι από τον Ειρηνικό ωκεανό, τυρί τσένταρ, ξύσμα μαύρη τρούφας και τηγανητό αυγό ορτυκιού. Μαζί, παίρνετε και μια οδοντογλυφίδα από διαμάντι και χρυσό. Θα πρέπει, όμως, να κλείστε ραντεβού για να το απολαύσετε.

Sushi Del Oriente

Αν δε συμπαθείτε τις αμερικανιές στο φαγητό, αλλά είστε λάτρης της ασιατικής κουζίνας - και τα χρήματα ρέουν άφθονα στις τσέπες σας - τι θα λέγατε να δοκιμάζατε το Sushi Del Oriente; Πρόκειται για σούσι νίγκιρι τυλιγμένο σε φύλλα χρυσού 24 καρατίων και πασπαλισμένο με πέντε αφρικανικά διαμάντια 0.20 καρατίων. Ωστόσο, θα πρέπει να ταξιδέψετε μέχρι τη Μανίλα των Φιλιππίνων, στο σπίτι ενός Ιάπωνα επιχειρηματία, όπου παρασκευάζεται από τον σεφ των διασήμων Angelito Araneta Jr, και να έχετε μαζί σας 85727.59 πέσος Φιλιππίνων ή 164475,60 ευρώ - ψιλοποσά, αν λέγεστε "Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου"!

Η σούπα του Βούδα που πηδάει τον τοίχο (Buddha Jumps Over the Wall soup)

Αν πάλι είστε επιρρεπείς στις ακριβές γεύσεις, όμως δε θέλετε να ταξιδεύετε με τις ώρες στη μια ή στην άλλη άκρη του κόσμου, μείνετε Ευρώπη πηγαίνοντας μέχρι το Λονδίνο. Στο λονδρέζικο εστιατόριο Kai Mayfair και με μόλις 108 λίρες (ή 137.79 ευρώ) μπορείτε να δοκιμάσετε τη σούπα με την πρωτότυπη αυτή ονομασία. Τι περιέχει: Πτερύγια καρχαρία, αυτιά της θάλασσας, ιπαωνικό λουλούδι μανιταριού, θαλάσσιο αγγούρι, αποξηραμένα χτένια, κοτόπουλο, ζαμπόν Χουνάν, χοιρινό και τζίνσενγκ. Με τόσα υλικά, και δη κρέατα, πώς να μην πηδήξει πάνω από τον τοίχο ο Βούδας! Θα πρέπει, όμως, να το παραγγείλετε πέντε μέρες προτού το απολαύσετε - αν αντέξει το στομάχι σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου