19 Αυγούστου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012.
Ο Έλληνας αθλητής της ιστιοπλοΐα; και δύο φορές Ολυμπιονίκης (χρυσός στην Ατλάντα και αργυρός στην Αθήνα) Νίκολαος Κακλαμανάκης γιορτάζει σήμερα τα γενέθλια του και κλείνει τα 42 του χρόνια. Ένα χρόνο μικρότερος είναι ο ηθοποιός Μάθιου Πέρι, ο οποίος επίσης γεννήθηκε σαν σήμερα. Επίσης, μεταξύ των γεννημμένων τη 19η Αυγούστου συγκαταλέγονται ο Ελληνοαμερικάνος ηθοποιός Τζον Στάμος (49 ετών), ο Ιταλός σκηνοθέτης Νάνι Μορέτι (59), αλλά και ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ο οποίος γεννήθηκε στο Χόουπ του Αρκάνσας στις 19 Αυγούστου 1946.
Οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Ιντ αλ-φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού, με τους πιστούς να ευχαριστούν τον Αλλάχ για τα αγαθά που τους προσφέρει.
Επίσης, σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού, αφιερωμένη σε όσους έχασαν τη ζωή τους, ενώ εργάζονταν για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Σε μια εποχή όπως η σημερινή, όπου μοιάζει να κυριαρχεί η αυστηρότητα της πιστής τήρησης εξοντωτικών υποχρεώσεων, αντίθετα από κάθε πνεύμα ανθρώπινης αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, καλό είναι να δώσουμε λίγο μεγαλύτερη βαρύτητα στο αυθεντικό νόημα του σημερινού εορτασμού και να μην περιοριστούμε σε φαρισαϊκές διακηρύξεις περί ενός ηθικιστικού ανθρωπιστικού πνεύματος χωρίς πρακτικό αντίκρυσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου