25 Αυγούστου 2012

ΜΕ.. ΣΕΞΟΜΕΤΡΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΑΤΣΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΔΕΣ ΠΟΡΝΕΣ


Οι γερμανικές αρχές βγάζουν και από τη μύγα ξύγκι όσον αφορά τους φόρους. επομένως, δε θα μπορούσαν να αφήσουν στο φορολογικό απυρόβλητο το.. αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο, την πορνεία. Πιο συγκεκριμένα, στο στόχαστρο μπήκε η πορνεία του πεζοδρομίου, όπου το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει μια εκδιδόμενη γυναίκα θα ήταν να κρατήσει λογιστικά βιβλία ή να κουβαλάει μαζί της μπλοκ αποδείξεων. Η λύση; Το... σεξόμετρο.
Το μέτρο εφαρμόζεται εδώ και ένα χρόνο (από τον Αύγουστο του 2011) στη Βόννη, την πάλαι ποτέ πρωτεύουσα του δυτικογερμανικού κράτους. Κάθε βράδυ, οι πόρνες που ετοιμάζονται να κάνουν πιάτσα στους δρόμους της γερμανικής πόλης είναι υποχρεωμένες να αγοράσουν προς 6 ευρώ από ένα "εισιτήριο" - επί της ουσίας, κάτι σαν προκαταβολικός φόρος άσκησης επαγγέλματος - από τα ειδικά παρκόμετρα - ή σεξόμετρα, όπως ονομάζονται στην πιάτσα. Αν σε έλεγχο της αστυνομίας μια εκδιδόμενη γυναίκα βρεθεί χωρίς ένα τέτοιο "εισιτήριο", πληρώνει χρηματικό πρόστιμο. 
Σύμφωνα με έκθεση της δημοτικής αρχής, τα έσοδα από το μέτρο αυτό ανήλθαν μέσα σ' ένα χρόνο στο ποσό των 35.000 ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής έχουν επιβληθεί μόλις 20 "προειδοποιητικά πρόστιμα" σε πόρνες που βγήκαν για δουλειά χωρίς το.. χαρτάκι. Ωστόσο, οι "εργάτριες του σεξ" δεν είναι ευχαριστημένες με την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, καθώς ήδη πληρώνουν πολλούς φόρους στο γερμανικό κράτος. Μιλώντας στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau η Mechthild Eickel, πρόεδρος του σωματείου εκδιδομένων γυναικών Bufas, πρότεινε να μετακυλιστεί η οικονομική επιβάρυνση στους πελάτες: "Η απόλαυση είναι των πελατών. Γιατί να μη βάζουν τα χρήματα;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου