23 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Από την Τρίτη προβάλλεται ήδη η ταινία "Ο Σκοτεινός Ιππότης: η Επιστροφή", ενώ σήμερα βγαίνει στις αίθουσες ακόμα τρεις ταινίες σε πρώτη προβολή: το ανατρεπτικός αρκουδάκι "Τεντ", το αισθηματικό δράμα "Το δικό μας βαλς" και η γαλλική κωμωδία "Για όλα φταίει τ' όνομα σου". Η επανέκδοση της εβδομάδας είναι η γαλλική ταινία "Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα" χάρη στην οποία ανέτειλε το άστρο της Μπριζίτ Μπαρντό πριν από 55 περίπου χρόνια.



Ο Σκοτεινός Ιππότης: η Επιστροφή - The Dark Knight Rises (δράσης, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Christopher Nolan/ Πρωταγωνιστούν: Christian Bale, Anne Hathaway, Michael Caine
Υπόθεση: Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που ο Μπάτμαν εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα. Στη συνείδηση του κόσμου θεωρήθηκε από ήρωας, φυγάς. Έχοντας κατηγορηθεί για το θάνατο του εισαγγελέα Χάρβεϊ Ντεντ, ο Σκοτεινός Ιππότης θυσίασε τα πάντα για ό,τι ο ίδιος και ο Επίτροπος Γκόρντον ήλπιζαν ότι ήταν καλύτερο για το κοινό καλό. Για ένα διάστημα, η εγκληματική δραστηριότητα μειώθηκε δραστικά στην Γκόθαμ Σίτι, και πολλοί πίστεψαν ότι αυτό οφειλόταν στο νόμο που είχε εισάγει ο Ντεντ. Όμως, όλα θ’ αλλάξουν με την άφιξη μιας παμπόνηρης διαρρήκτη, η οποία διαθέτει μυστηριώδη ατζέντα. Πολύ πιο επικίνδυνη, όμως, είναι η εμφάνιση του Μπέιν, ενός τρομοκράτη του οποίου τα αδίστακτα σχέδια για την Γκόθαμ, ωθούν τον Μπρους να βγει από την αυτοεξορία του. Αλλά ακόμα κι όταν φορέσει και πάλι τη στολή του, ο Μπάτμαν ίσως να μην καταφέρει να τον σταματήσει.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.8/10 (από 282.378 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8.0/10 (κριτικοί), 4.5/5 (από 450.505 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 9/10 
ΕΘΝΟΣ: 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5
myfilm.gr: 4/10


Ted (κωμωδία, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Seth MacFarlane/ Πρωταγωνιστούν: Mark Wahlberg, Mila Kunis
Υπόθεση: Μια ανατρεπτική κωμωδία-φαινόμενο με πρωταγωνιστές τον Μαρκ Γουόλμπεργκ στο ρόλο ενός αιώνιου έφηβου, την «καυτή» Μίλα Κούνις κι ένα άτακτο, αθυρόστομο χνουδωτό αρκουδάκι που, ως εκπλήρωση της επιθυμίας ενός άντρα που αρνείται να μεγαλώσει, ζωντανεύει και τον ακολουθεί παντού, από την παιδική του ηλικία. Ωστόσο, μολονότι του κάνει τη ζωή ποδήλατο, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη σχέση του με την αρραβωνιαστικιά του, κατορθώνει και κλέβει τις καρδιές όλων. 
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.6/10 (από 51.169 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.5/10 (κριτικοί), 4.0/5 (από 157.222 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 7/10 
ΕΘΝΟΣ: 3/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 1/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5
myfilm.gr: 7.5/10

Το δικό μας βαλς - Take This Waltz (κωμωδία, ΗΠΑ)
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Sarah Polley/ Πρωταγωνιστούν: Michelle Williams, Seth Rogen, Luke Kirby
Υπόθεση: Όταν η 28χρονη Μάργκο γνωρίζει τον Ντάνιελ, η χημεία τους είναι άμεση κι έντονη. Η Μάργκο όμως αναγκάζεται να καταπιέσει την ξαφνική αυτή έλξη, μιας κι έχει έναν ευτυχισμένο γάμο με τον Λου, έναν διάσημο συγγραφέα βιβλίων με συνταγές μαγειρικής. Όταν η Μάργκο μαθαίνει πως ο Ντάνιελ μένει στην άλλη πλευρά του δρόμου από το σπίτι τους, η σιγουριά της οικογενειακής της ζωής θρυμματίζεται. Αυτή κι ο Ντάνιελ ξεκλέβουν στιγμές, κατά τη διάρκεια του καυτού καλοκαιριού στο Τορόντο, με τον ερωτισμό τους όμως να κλιμακώνεται εξαιτίας της εγκράτειάς τους. 
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.6/10 (από 2.730 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.0/10 (κριτικοί), 3.4/5 (από 9.161 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 4/10 
ΕΘΝΟΣ: 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5
myfilm.gr: 5/10

Για όλα φταίει τ' όνομα σου - Le prénom (κωμωδία, Γαλλία)
Σκηνοθεσία: Alexandre de La Patellière, Matthieu Delaporte/ Πρωταγωνιστούν: Patrick Bruel, Valérie Benguigui, Charles Berling
Υπόθεση: Ο Βενσάν θα γίνει πατέρας για πρώτη φορά. Η αδερφή του Ελιζαμπέτ και ο άντρας της Πιερ τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Άννα και τον παλιό παιδικό τους φίλο Κλοντ. Κι ενώ περιμένει την ως συνήθως αργοπορημένη γυναίκα του να έρθει, ο Βενσάν παρασύρεται σε μια χαρούμενη φιλική κουβέντα για τις χαρές της πατρότητας. Όταν όμως τον ρωτάνε τι όνομα έχει διαλέξει να δώσει στο παιδί, η απάντηση του Βενσάν θα αναταράξει τις σχέσεις των φίλων προκαλώντας μια σειρά από ανεξέλεγκτες αλυσιδωτές αντιδράσεις, που θα φέρουν πραγματικό χάος στη ζωή όλων!
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.2/10 (από 599 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 5/10 
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: 7.5/10


Και ο Θεός... έπλασε τη γυναίκα - Et Dieu... créa la femme (δράμα, Γαλλία 1956)
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Roger Vadim/ Πρωταγωνιστούν: Brigitte Bardot, Jean-Louis Trintignant, Curd Jürgens
Υπόθεση: Η Ζυλιέτ Αρντί είναι μια νεαρή ανέμελη κοπέλα στο απόγειο της ομορφιάς της. Οι τρόποι της σκανδαλίζουν τη μικρή επαρχιακή πόλη όπου ζει υιοθετημένη. Μαθαίνει τυχαία ότι ο Αντουάν, ο άντρας που αγαπά, την βλέπει σαν μια περαστική περιπέτεια, αλλά είναι έτοιμη να τον ακολουθήσει στην πόλη. Εκείνος την αγνοεί και λίγο αργότερα, υπό την απειλή της θετής της μητέρας ότι θα την στείλει πίσω στο ορφανοτροφείο, παντρεύεται τον μικρότερο αδερφό του Αντουάν, Μισέλ. Το νεαρό ζευγάρι θα γνωρίσει για λίγο την ευτυχία, αλλά, όταν ο Αντουάν επιστρέφει στο πατρικό σπίτι, η κατάσταση θα παρεκτραπεί...
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.2/10 (από 3.120 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 5/10 
ΕΘΝΟΣ: 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
myfilm.gr: 7/10


Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου