27 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012.
Αρκετοί είναι οι γνωστοί τραγουδιστές απ΄όλον τον κόσμο που έχουν σήμερα γενέθλια. ΟΘάνος Πετρέλης κλείνει τα 37. Η Καναδέζα τραγουδίστρια Αβρίλ Λαβίν γίνεται σήμερα 28 ετών. Δύο τραγουδίστριες που τις γνωρίσαμε μέσω του διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον, η Άνι Λόρακ από την Ουκρανία και η Παστόρα Σολέρα που φέτος εκπροσώπησε την Ισπανία, γεννήθηκαν αμφότερες σαν σήμερα το 1978. Σήμερα έχει γενέθλια και ο γεννημένος το 1976 Ιταλός ποδοσφαιριστής Φραντσέσκο Τότι, αλλά και η Αμερικανίδα ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου, η οποία γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1972. 
Στην Αιθιοπία, όπου ακολουθείται το Ιουλιανό ημερολόγιο, γιορτάζεται το Meskel, δηλαδή η ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού από την αγία Ελένη. Πρόκειται για πολύ σημαντική γιορτή, στη διάρκεια της οποίας οι πιστοί ανάβουν μεγάλες φωτιές (demera), όπως έκανε η αγία Ελένη, όταν έψαχνε για το Σταυρό. Στο τέλος, μαζεύουν τις στάχτες και σχηματίζουν το σύμβολο του σταυρού στο μέτωπο τους. Η παράδοση θέλει ένα τμήμα του Τιμίου Σταυρού να μεταφέρθηκε στην Αιθιοπία και να βρίσκεται στο βουνό Amba Geshen, στα βόρεια της χώρας.
Στη Βαλονία του Βελγίου γιορτάζεται η Ημέρα της Γαλλόφωνης Κοινότητας. Η γιορτή αναφέρεται στα γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1830, κατά τη διάρκεια της Βελγικής Επανάστασης, όταν στις Βρυξέλλες σχηματίστηκε τοπική κυβέρνηση και ο ολλανδικός στρατός υπαναχώρησε. Αντίστοιχα, τοπική γιορτή έχουν και οι Φλαμανδοί, οι ολλανδόφωνοι κάτοικοι του Βελγίου, η οποία όμως αφορά μια μάχη του 1302 και γιορτάζεται στις 11 Ιουλίου, κατά την οποία είχε ηττηθεί ο γαλλικός στρατός.
Τέλος, σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Το θέμα των φετινών εορτασμών είναι ο συνδυασμός του τουρισμού με την ενεργειακή βιωσιμότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου