29 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012.
Δύο από τους πιο εκλεκτούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές γεννήθηκαν σαν σήμερα: ο Σωκράτης Μάλαμας το 1957 και ο Φοίβος Δεληβοριάς το 1973. Σαν σήμερα, το 1960, γεννήθηκε και ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ενώ ένα χρόνο αργότερα γεννήθηκε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ.
Στην Παραγουάη γιορτάζεται ως εθνική αργία η επέτειος από τη νικηφόρα μάχη του Boqueron το Σεπτέμβριο του 1932 στα πλαίσια του πολέμου με τη Βολιβία για τη διαφιλονικούμενη περιοχή Τσάκο. Αν και η μάχη πραγματοποιήθηκε τους πρώτους μήνες του πολέμου, που συνολικά διήρκεσε από τον Ιούνιο του 1932 έως τον Ιούνιο του 1935, η συγκεκριμένη μάχη θεωρείται αποφασιστικής σημασίας για την τελική έκβαση του πολέμου και την επικράτηση των στρατιωτικών δυνάμεων της Παραγουάης.
Στη Νότιο Κορέα ξεκινάει σήμερα το αγροτικό φεστιβάλ του Chuseok, το οποίο διαρκεί τρεις ημέρες και γιορτάζεται τη δέκατη πέμπτη μέρα του όγδοου μήνα του σεληνιακού ημερολογίου που ακολουθείται από τη συγκεκριμένη χώρα. Οι τρεις αυτές ημέρες αποτελούν αργία και πολλοί είναι εκείνοι που επισκέπτονται τις ιδιαίτερες πατρίδες του, για να τιμήσουν τα πνεύματα των προγόνων τους, ενώ παίζουν παραδοσιακά αγροτικά παιχνίδια, για να υποδεχτούν το φθινόπωρο και να ευχηθούν μια πλούσια σοδειά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου