27 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΛΗΡΩΣΕ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ!!


Πολλές φορές οι δημοσιογράφοι συνηθίζουν να χαρακτηρίζουν καταχρηστικά μια είδηση ως "απίστευτη" για λόγους εντυπώσεων. Η είδηση αυτή, όμως, που έρχεται από τη Σουηδία δεν είναι απλά απίστευτη αλλά και ανεξήγητη: 37χρονος άνδρας πλήρωσε φίλο του να εκτίσει για λογαριασμό του την ποινή τριετούς φυλάκισης που του επιβλήθηκε από το Δικαστήριο. Εκείνος όχι απλά δέχτηκε, αλλά εξέτισε εθελοντικά την ποινή, χωρίς οι σουηδικές αρχές ν' αντιληφθούν το παραμικρό.
Ο 37χρονος Σουηδός που διαφεύγει της σύλληψης, καταδικάστηκε το 2008 σε φυλάκιση ενός έτους από δικαστήριο του Γκέτεμποργκ, καθώς κρίθηκε ένοχος για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας, παραβίαση της ιατρικής νομοθεσίας και για λαθρεμπορία. Καθώς δε βρισκόταν υπό κράτηση κατά τη διάρκειας της δίκης του, έπρεπε να μεσολαβήσει ορισμένο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες και να μεταφερθεί ο 37χρονος στο σωφρονιστικό ίδρυμα. 
Εν τω μεταξύ, έπεισε ένα φίλο του να προσποιηθεί ότι εκείνος ήταν που έπρεπε να μεταφερθεί στις φυλακές. Ο πραγματικός κατηγορούμενος έδωσε το δίπλωμα οδήγησης με τα δικά του στοιχεία στον άλλο άνδρα, ο οποίος έβαλε απλά στο δίπλωμα τη φωτογραφία του και οδηγήθηκε στη φυλακή, αφού προηγουμένως πληρώθηκε ορισμένο χρηματικό ποσό ως... αποζημίωση για την απίστευτα βλακώδη απόφαση του να ζήσει στη φυλακή για δώδεκα μήνες, χωρίς να έχει διαπράξει το παραμικρό έγκλημα.
Η πρωτοφανής αυτή απάτη, που εκθέτει ανεπανόρθωτα τις σουηδικές δικαστικές και αστυνομικές αρχές, ανακαλύφθηκε τυχαία, όταν ένας αστυνομικός θέλησε να επισκεφθεί τον 37χρονο στη φυλακή για να τον ανακρίνει. Προς μεγάλη του έκπληξη, όμως, διαπίστωσε ότι βρισκόταν ένας άλλος στη θέση του, ο οποίος είχε ήδη εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της επιβληθείσας ποινής.
Ο εθελοντής φυλακισμένος αφέθηκε αμέσως ελεύθερος, ενώ ο 37χρονος δραπέτης φέρεται να έβγαλε διαβατήριο από το ολλανδικό προξενείο και στη συνέχεια να διέφυγε στο εξωτερικό, μάλλον στις Φιλιππίνες, ενώ έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Το μεγάλο ερώτημα είναι βέβαια ως προς το ποιανού η βλακεία ήταν μεγαλύτερη: του κορόιδου που προτίμησε να χάσει την ελευθερία του έως και δώδεκα μήνες στα καλά καθούμενα ή των σουηδικών αρχών που διαπιστώθηκε ότι δεν ξέρουν ποιον συλλαμβάνουν και ποιον οδηγούν στις φυλακές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου