14 Νοεμβρίου 2012

Η σούπερ γιαγιά που σκότωσε με τα χέρια της έναν λύκο!


Θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε και ως "η σούπερ γιαγιά". Βέβαια, θα ήταν λάθος να χαρακτηρίσουμε "γιαγιά" μια γυναίκα μόλις 56 ετών, ωστόσο το παρουσιαστικό της Αϊσάτ Μαξούντοβα (Aishat Maksudova) από το Νταγκεστάν της Ρωσίας παραπέμπει σε μεγαλύτερες ηλικίες - εκτός αν η γιαγιάκα μας κρύβει χρόνια. Όπως και να' χει, η συγκεκριμένη γυναίκα - είτε 56 ετών είτε μεγαλύτερη - αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού σ' όλον τον κόσμο, καθώς κατάφερε να σκοτώσει ένα λύκο μόνο με τα χέρια της κι ένα τσεκούρι!
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άγριος λύκος επιτέθηκε σ' ένα μοσχάρι από το κοπάδι της 56χρονης Ρωσίδας, την ώρα που δεν υπήρχε κάποιος γύρω της για να τη βοηθήσει. Ωστόσο, τα κατάφερε μια χαρά κι από μόνη της, καθώς κατάφερε να θέσει νοκ άουτ το λύκο συνδυάζοντας τα γυμνά της χέρια με ένα τσεκούρι που κουβουλούσε μαζί της. Η ίδια η Μαξούντοβα δε βγήκε, βέβαια, αλώβητη από τη μονομαχία με το άγριο θηρίο, αλλά το αριστερό της χέρι είναι τραυματισμένο. 
Από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται, μάλλον για προληπτικούς λόγους, αφού η ίδια φαίνεται μια χαρά, αν εξαιρέσουμε τα δεμένα μ' επιδέσμους χέρια της, η Μαξούντοβα περιέγραψε στους δημοσιογράφους το κατόρθωμα της. Ιδού τι περιγράφει:
"Δεν φοβήθηκαν καν. Στεκόμουν κρατώντας ένα τσεκούρι. Έχοντας ανοιχτό το στόμα, ξαφνικά ο λύκος πήδηξε κατά πάνω μου. Έμπηξε τα νύχια του στο πόδι μου και θέλησα να τον χτυπήσω με το τσεκούρι. Όταν σήκωσα το χέρι μου, ο λύκος μόλις το είχε αρπάξει, προσπαθώντας να μπήξει τα νύχια του. Θέλησα ν' ανοίξω το στόμα του και να χώσω τη γροθιά μου στο λαρύγγι του, όμως δεν μπόρεσαν ν' ανοίξω τα σαγόνια του. Έτσι, άφησα το χέρι μου και ο λύκος έχοντας μπήξει τα νύχια του, το τραβούσε μακριά. Μετά πήρα το τσεκούρι και τον χτύπησα στο κεφάλι" διηγείται με πάθος μπροστά στις κάμερες η σούπερ γιαγιά από το Νταγκεστάν. Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του ITN News, όπως ανέβηκε στο youtube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου