10 Δεκεμβρίου 2012

Το ζευγάρι που τραγουδάει το χωρισμό του


Ο Τζόναθαν Μαν είναι μουσικός, στιχουργός και κάθε μέρα ανεβάζει στο ίντερνετ (τόσο στο μπλογκ του όσο και στο Youtube) από ένα τραγούδι που γράφει και τραγουδάει ο ίδιος. Στις 5 Δεκεμβρίου ανέβασε το τραγούδι νούμερο 1435, στο οποίο συμμετέχει και η γυναίκα του, Άιβορι. Μάλλον θα έπρεπε να πούμε η πρώην γυναίκα του, καθώς ύστερα από πέντε χρόνια γάμου το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει. Αντί, όμως, να τσακώνονται και να μιλούν μέσω των δικηγόρων τους, έκανα το διαζύγιο τους... τραγούδι, με τίτλο "We 've Got to Break-Up", δηλαδή "Πρέπει να χωρίσουμε".

Αιτία διαζυγίου είναι το θέμα των παιδιών. Ο Τζόναθαν θέλει να γίνει πατέρας, όχι όμως και η Άιβορι. Όπως αναφέρει και στους στίχους του τραγουδιού του, ο Τζόναθαν πίστευε ότι μετά από κάποια χρόνια η Άιβορι θ' άλλαζε γνώμη, εκείνη όμως είναι σίγουρη "Στ΄ αλήθεια δεν θα το κάνω" του απαντάει τραγουδιστά. Αν και αγαπούν ο ένας τον άλλο, θεωρούν ότι το ταξίδι με αυτό το τρένο έφτασε στο τέρμα, όπως λένε σε κάποιο σημείο οι στίχοι. 
Το τραγούδι μπορεί να σας αρέσει, μπορεί και όχι. Δεν έχει σημασία. Είναι πολύ γλυκός ο τρόπος που προσπαθούν οι δύο αυτοί άνθρωποι να ξεπεράσουν μια τόσο δύσκολη στιγμή της προσωπικής τους ζωής και αξίζει να ακούσετε το τραγούδι τους - έστω από περιέργεια. Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, το βίντεο στο Youtube έχει ήδη περισσότερα από 650.000 views.



Μπορείτε να ακούσετε και τα υπόλοιπα τραγούδια του πρότζεκτ "Song A Day" του Τζόναθαν Μαν στη σελίδα του στο Youtube: www.youtube.com/Songadaymann ή στην προσωπική του σελίδα στη διεύθυνση: blog.jonathanmann.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου