14 Δεκεμβρίου 2012

Είναι το τόφου το νέο βιάγκρα;


Ψάχνετε για την σούπερ αφροδισιακή τροφή, η οποία μπορεί ν' ανεβάσει κατακόρυφα τα επίπεδα της ερωτικής σας διάθεσης, όπως το βιάγκρα; Ίσως η απάντηση να είναι πολύ πιο απλή και ταπεινή απ' όσο πιστεύετε, καθώς επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το τόφου (ή τυρί σόγιας) θα μπορούσε να γίνει το νέο βιάγκρα!

Γενικά, σαν τροφή δεν θεωρείται από τις πλέον νόστιμες. Το τόφου αξιολογείται ως υγρό, άγευστο και φτωχό υποκατάστατο μιας μπριζόλας. Ωστόσο, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια θεωρούν ότι είναι ένα πρώτης τάξεως αφροδισιακό. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν μελετώντας τη συμπεριφορά μιας ομάδας πιθήκων από την Ουγκάντα. 
Όσοι πίθηκοι έτρωγαν τα φύλλα του τροπικού δέντρου Milettia dura, το οποίο είναι στενός συγγενής της σόγιας, εμφάνιζαν υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων από το σύνηθες. Έτσι, είχαν αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα και ζευγάρωναν συχνότερα. Φυσικά, τα όποια συμπεράσματα είναι ακόμη πρώιμα και οι επιστήμονες σχεδιάζουν να επεκτείνουν την έρευνα τους στην ίδια τη σόγια, προκειμένου ν' ανακαλύψουν τις όποιες ευεργετικές της ιδιότητες στην σεξουαλική ζωή των ανθρώπων. Μήπως, να το ρίξουμε στη χορτοφαγία; 

Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου