11 Δεκεμβρίου 2012

Σαν σήμερα: 11 Δεκεμβρίου


Σήμερα είναι Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012.



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - γενέθλια:
Ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής Χαβιέρ Σαβιόλα έχει γενέθλια και γίνεται 31 ετών. Επίσης, ένα χρόνο μεγαλώνουν σήμερα ο πρώην βουλευτής και υπουργός Γιάννης Ραγκούσης (γενν. το 1965), η ηθοποιός και νυν βουλευτής Ελένη Γερασιμίδου (γενν. το 1949) και ο συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης (γενν. το 1948). 
Μια μέρα σαν κι αυτή γεννήθηκαν άνθρωποι που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο άφησαν το στίγμα τους, αλλά δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή,  όπως ο τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης (1922-2005), η Χριστίνα Ωνάση (1950-1988), ο Αιγύπτιος συγγραφέας Ναγκίμπ Μαχφούζ (1911-2006) και ο Γάλλος συνθέτης Έκτορ Μπερλιόζ (1803-1869).

ΕΘΝΙΚΕΣ κ ΑΛΛΕΣ ΕΟΡΤΕΣ:
Η Μπουρκίνα Φάσο γιορτάζει την εθνική της εορτή, την επέτειο ανακήρυξης της χώρας σε αυτόνομη δημοκρατία το 1958, δύο περίπου χρόνια προτού γίνει ανεξάρτητο κράτος με την ονομασία Άνω Βόλτα.
Στη Μαδαγασκάρη γιορτάζεται η Ημέρα της Τέταρτης Δημοκρατίας. Σαν σήμερα, το 2010, τέθηκε σε ισχύ το τέταρτο Σύνταγμα της χώρας, το οποίο εγκρίθηκε με δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Το κείμενο του Συντάγματος προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα ήταν χαμηλή, ενώ την ημέρα εκείνη έγινε απόπειρα πραξικοπήματος.
Έχετε σήμερα διάθεση να χορέψετε τανγκό; Γιατί όχι; Οι Αργεντίνοι έχουν αναγορεύσει τη σημερινή ημέρα σε Εθνική Ημέρα Τανγκό, επειδή σαν σήμερα, το 1899, γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες, ο Julio de Caro.
Στην Ελλάδα σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η οποία συμπίπτει με την επέτειο ίδρυσης της UNICEF, σαν σήμερα το 1946. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού έχει οριστεί η 20η Νοεμβρίου.
Σήμερα είναι επίσης η Παγκόσμια Ημέρα του Βουνού. 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - lifestyle:
Στις 11 Δεκεμβρίου 1964, σε μια επεισοδιακή συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο στούντιο "Άλφα", ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανήγγειλαν τον επικείμενο γάμο τους. Η συνέντευξη επισκιάστηκε από τη λογομαχία του Παπαμιχαήλ μ' ένα δημοσιογράφο. Περισσότερα για το περιστατικό μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου