10 Ιανουαρίου 2013

Οι 9 φράσεις των γυναικών που κάνουν τους άνδρες λιώμα (στην Ιαπωνία)


Ok, οι Ιάπωνες είναι ένας λαός περισσότερο εσωστρεφής, πιο ολιγαρκείς σε σχέση με τους θορυβώδεις και πιο επιδειξιομανείς(/πομπώδεις) Έλληνες. Έτσι, λοιπόν, τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε από δημοφιλή ιαπωνική ιστοσελίδα μεταξύ του ανδρικού πληθυσμού της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου, σχετικά με τις φράσεις που μπορούν να τους κάνουν λιώμα, όταν τις ακούν από τη γυναίκα των ονείρων τους, ενδεχομένως να ήταν διαφορετικά αν η έρευνα γινόταν μεταξύ των Ελλήνων. Σίγουρα, πάντως, δείχνουν μία τάση, καθώς έχουν μία κοινή συνισταμένη, που τη συναντά κανείς σε όλο τον ανδρικό πληθυσμό του πλανήτη: την ανάγκη να νιώσουν ότι είναι αληθινά σημαντικοί για το κορίτσι που τους ενδιαφέρει και ότι κι εκείνη είναι πραγματικά ερωτευμένη μαζί του. Ας δούμε τι απάντησαν οι Ιάπωνες:


1. Όταν η κοπέλα τους ενθαρρύνει για κάτι που έκαναν λέγοντας τους: "Ήταν καταπληκτικό!"
Κατά τη γνώμη μου, οι άντρες είμαστε κατά κανόνα τόσο εγωκεντρικοί, ώστε θα μας αρκούσε να ακούσουμε μια τόσο αποθεωτική φράση, που θα ανεβάσει την αυτοπεποίθηση μας ανεξάρτητα από το αν η κοπέλα το εννοεί ή όχι - φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Το ζητούμενο για έναν άντρα είναι να πιστεύει ότι η κοπέλα του τον θαυμάζει, ότι τον θεωρεί σπουδαίο - τουλάχιστον στα δικά της μάτια. Τότε, ένας άντρας μπορεί να κάνει ακόμη και θαύματα. Όπως λένε, πίσω από κάθε μεγάλο άντρα κρύβεται μια μεγάλη γυναίκα, αρκεί εκείνη να τον ενθαρρύνει και να του δίνει κίνητρα - εννοείται ότι ισχύει και το αντίστροφο. 

2. Όταν η κοπέλα τους ρωτάει, αν τα μηνύματά της ήταν ενοχλητικά.
Δεν έχω ιδέα γιατί μια τέτοια ερώτηση που δείχνει χαμηλή αυτοπεποίθηση και μπορεί να καταντήσει ενοχλητική, όταν επαναλαμβάνεται συχνά, μπορεί να "λιώνει" έναν Ιάπωνα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι με μια τέτοια ερώτηση η κοπέλα δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό της. Θα διαφωνήσω, καθώς θεωρώ ότι - αντιθέτως - δείχνει ότι μάλλον πολυνοιάζεται για την εικόνα που δείχνει προς τα έξω. Chill out, baby! Σε θέλω γι' αυτό που είσαι, όχι για κάτι που θέλεις να γίνεις κι ανησυχείς μήπως δεν το έχεις πετύχει!

3. Όταν διασκεδάζουν με την κοπέλα τους κι εκείνη λέει: "Εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος".
ΤΟ λιώσιμο, αρκεί τα αισθήματα να είναι αμοιβαία.. Αν δεν είναι, απλά η κοπέλα θα κάνει πιο δύσκολο το χωρισμό. Αν όμως έτσι αισθάνεται κι εκείνος, ο άντρας αισθάνεται ότι βρήκε την αδελφή ψυχή του, όπως έλεγε και ο Πλάτωνας. Βέβαια, αυτή είναι και μια φράση-παγίδα, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε βεβιασμένες κινήσεις (π.χ. γάμος) και μετά ο άντρας να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο και ν' αναρωτιέται "πώς την πάτησα έτσι". 

4. Όταν μια κοπέλα - ακόμη κι αν δεν είναι η κοπέλα τους - τους λέει: "Θέλω ν' αποκτήσω το μωρό σου".
Δεν διαφωνώ ότι με μια τέτοια ατάκα ο άντρας νιώθει κολακευμένος και κάπως κοκορεύεται ότι είναι ακαταμάχητος, όμως ... εξίσου μεγάλος είναι ο κίνδυνος και να το βάλει στα πόδια. Αν του το πει μια άγνωστη, ακούγεται σαν πρόσκληση για ξεπέτα, με τον κίνδυνο μιας μάλλον ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, που όμως πολλοί άνδρες είναι πρόθυμοι να το πάρουν, επειδή κυριαρχούνται από τ' αρχέγονα ένστικτα τους, όσον αφορά το σεξ. Όταν του το λέει η σύντροφος του, αποτελεί έμμεση πρόταση γάμου και το ερώτημα είναι: πόσοι άντρες βιάζονται να νοικοκυρευτούν με τη θέληση τους;

5. Όταν μια γυναίκα επαινεί τον τόπο καταγωγής τους: "Τελικά έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι όσοι κατάγονται από το τάδε μέρος είναι καλοί τύποι (και άλλα τέτοια συναφή)". 
Όχι. Μια τέτοια φράση είναι μάλλον γλοιώδης και υπερβολική.Όχι, όχι, όχι!

6. Όταν τους λένε "ευχαριστώ" συνοδευόμενο από ένα μεγάλο χαμόγελο.
Το "χαμογελάτε είναι μεταδοτικό" ήταν παλιά κι εκπομπή στην τηλεόραση και το παραδέχονται όλοι οι επιστήμονες. Ποιος θέλει τη σύντροφο του με ξινισμένα μούτρα και να τρώγεται με τα ρούχα της; Κανείς - εκτός από τους μαζοχιστές. Απλά θα πρέπει οι άντρες να θυμόμαστε λίγο περισσότερο ότι την ίδια ανάγκη για χαμόγελο, την έχουν και οι σύντροφοι μας.

7. Κάθε φορά που κάνουν κάποιο λάθος, η κοπέλα τους να το βρίσκει "γλυκό".
Εδώ ισχύει ότι και στο (1). Η αυτοπεποίθηση ενός άνδρα ανεβαίνει, όταν γνωρίζει ότι η κοπέλα που έχει δίπλα του τον δέχεται με τα ελαττώματα του. Βέβαια, το θέμα είναι για τι είδους λάθη και ελαττώματα μιλάμε, καθώς σκοπός δεν είναι να μην κάνουμε καθόλου λάθη, αλλά να μαθαίνουμε από αυτά και να μην τα επαναλαμβάνουμε. 

8. Όταν φεύγουν με τη σύντροφο τους από ένα πάρτι ή μια κοινωνική εκδήλωση, εκείνη να λέει: "Επιτέλους, μόνοι".
Τα λόγια είναι περιττά. Πρόκειται για καραμπινάτη, έμμεση πρόσκληση για σεξ, που μόνο ένας χαζός - ή πραγματικά κουρασμένος - άνδρας θα την άφηνε ανεκμετάλλευτη. Δύσκολα, όμως, μια τέτοια φράση θα μπορούσε να σηματοδοτήσει κάτι περισσότερο για έναν άνδρα, π.χ. να πιστέψει ότι έχει δίπλα του τη γυναίκα των ονείρων του. 

9. Όταν είναι άρρωστοι και δεν μπορούν να βρεθούν με την κοπέλα τους, εκείνη να δηλώνει "πόσο βαρετά νιώθει μόνη της".
Είναι αυτό που λέγαμε για τις αδερφές ψυχές προηγουμένως (βλ. το 3). Όταν μια γυναίκα δείχνει ότι λιώνει μακριά από έναν άνδρα, πώς θα μπορούσε εκείνος να μείνει ασυγκίνητος και να μη λιώσει μαζί της; Αν τα πράγματα φτάσουν σ' αυτό το σημείο, να μην αντέχει ο ένας μακριά από τον άλλο, τότε ο γάμος όχι μόνο δεν είναι παγίδα, αλλά επιβάλλεται και έχει πολλές πιθανότητες να μακροημερεύσει ευτυχισμένος. 

Πηγή: Netallica

Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου