25 Μαρτίου 2013

Τα ζώα που "ανάβουν" βλέποντας πορνό


Ένα από τα πιο αξιαγάπητα ζώα του πλανήτη, που όμως κινδυνεύουν με εξαφάνιση είναι τα πάντα, αυτά τα χαριτωμένα, άκακα ασπρόμαυρα "αρκουδάκια", που όλοι θα θέλαμε να έχουμε - έστω ένα - σαν κατοικίδιο, αν βέβαια δεν ζύγιζαν 100 κιλά και δεν ήταν τόσο οξύθυμα! Τα πάντα, που έχουν τη φήμη ότι είναι τα πιο ανέραστα και ασεξουαλικά ζώα, κάτι που ενδεχομένως να οφείλεται στο ότι ζουν κυρίως υπό καθεστώς αιχμαλωσίας σε ζωολογικούς κήπους, φαίνεται ότι έχουν μια κοινή με τους ανθρώπους "απαγορευμένη" απόλαυση, την πορνογραφία.

Ερευνητές από την Κίνα, που προσπαθούσαν μάταια να ανάψουν το ερωτικό πάθος ανάμεσα στον Γιονγκγιονγκ και την Κε Λιν, σκέφτηκαν να δοκιμάσουν κάτι μάλλον ανορθόδοξο και σίγουρα αναπάντεχο. Έβαλαν τα δύο πάντα να παρακολουθήσουν μια ταινία με άλλα πάντα, που ζούσαν ελεύθερα στη φύση και έκαναν σεξ. Δεν ήταν απλά ένα ντοκιμαντέρ με ζώα, αλλά η ταινία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πορνό, καθώς εστίαζε αποκλειστικά στην αναπαραγωγική διαδικασία. Το θέμα είναι ότι το βίντεο έκανε τη δουλειά του και η Κεν Λιν, που μέχρι τότε ήταν απρόθυμη να ενδώσει στις ερωτικές προσκλήσεις του Γιονγκγιονγκ, έχει πλέον το ασταμάτητο. 
Γενικά, το πρόβλημα της σεξουαλικής επιθυμίας εντοπίζεται κυρίως στα θηλυκά πάντα, που φαίνονται μάλλον επιλεκτικά στην εύρεση του ιδανικού ερωτικού συντρόφου, ενώ αρνητικά συμβάλλει και η αιχμαλωσία τους στους ζωολογικούς κήπους. Εξάλλου, τα πάντα κάνουν σεξ κυρίως την περίοδο της γονιμότητας, δηλαδή τρεις φορές το χρόνο, και όλα αυτά συμβάλλουν στο να κινδυνεύουν με εξαφάνιση, αφού ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τα 2.000 παγκοσμίως. 

Πηγή: The Telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου