25 Μαρτίου 2013

Γιατί οι παρτούζες έχουν αναστατώσει τους Ιρλανδούς;


Η Ιρλανδία είναι μια χώρα, όπου η επιρροή της Καθολικής είναι τεράστια. Οι αμβλώσεις απαγορεύονται χωρίς καμία εξαίρεση, ενώ μέχρι το 1997 ήταν απαγορευμένο ακόμη και το διαζύγιο - από το 1937 και μετά. Φαντάζεστε, επομένως, το σοκ που προκάλεσε σ' ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού η αποκάλυψη ότι το κρατικό Συμβούλιο Υγείας χρηματοδοτεί ιστοσελίδα, που συμβουλεύει στους εφήβους πώς να κάνουν τρίο, δηλαδή σεξ με δύο παρτενέρ.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα (Spunout.ie) απευθύνεται σε νέους ηλικίας μεταξύ 16 και 25 ετών - στη Βόρειο Ιρλανδία, που διοικητικά ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο, το επιτρεπόμενο όριο συναινετικού σεξ είναι τα 16. Καθώς στη χώρα οι συζητήσεις γύρω από το σεξ αποτελούν ταμπού για τους γονείς, η ιστοσελίδα φιλοδοξεί να καλύψει αυτό το κενό. 
Ωστόσο, "πέτρα του σκανδάλου" αποτέλεσε το συγκεκριμένο άρθρο για τις παρτούζες, τις οποίες χαρακτήριζε "διασκεδαστικές" και "πικάντικες", αλλά και απειλή για να τελειώσει μια σχέση. Γι' αυτό και ο αρθρογράφος συμβούλευε τους Ιρλανδούς νέους ν' αποφεύγουν να κάνουν τρίο με κάποιο πρόσωπο για το οποίο τρέφουν αισθήματα, αλλά να επιλέξουν τρίτα πρόσωπα, επειδή οι παρτούζες πρέπει να γίνονται "για λίγη διασκέδαση".
Το θέμα ήρθε στο ιρλανδικό Κοινοβούλιο, ενώ η υπουργός υγείας της χώρας δήλωσε ότι η συζήτηση για τρίο σε μια ιστοσελίδα χρηματοδοτούμενη από την κυβέρνηση είναι "ανάρμοστη". Η ίδια η ιστοσελίδα έβγαλε ανακοίνωση, με την οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν ενθαρρύνει τις παρτούζες, αλλά "εξοπλίζει τους νέους με πληροφορίες γι' αυτές", μιας και η σεξουαλική εκπαίδευση στα ιρλανδικά σχολεία είναι από φτωχή έως ανύπαρκτη. 

Εν τω μεταξύ, το τουίτερ της Ιρλανδίας "πήρε φωτιά" με αρκετά σαρκαστικά σχόλια:
"Φυσικά, αυτή η εμμονή με τα #threesome είναι απολύτως φυσική για μια χώρα που γαμιέται βασιλικά από μια Τρόικα".
"Στην Καθολική Ιρλανδία, μέχρι τώρα το #threesome σήμαινε Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα".
"Ο Τζο τώρα συγκρίνει τα τρίο με την ηρωίνη. Είναι τόσο εθιστικά;"
"Τζο δεν θέλω να λέει κάποιος στα παιδιά μου για πράγματα που προσποιούμαι ότι δεν υπάρχουν".
""Τι τύχη έχουν τα παιδιά μας;" λέει δακρύζοντας μια γυναίκα στο #liveline για τα #threesome"
(Liveline είναι το όνομα εκπομπής στο κρατικό ιρλανδικό ραδιόφωνο και Τζο (Ντάφι) ονομάζεται ο παρουσιαστής της).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου