26 Μαρτίου 2013

Πώς ένα αγόρι άντεξε για 3 ημέρες στους -10 βαθμούς Κελσίου χάρη σ' έναν αδέσποτο σκύλο


Αν και χρησιμοποιείται καταχρηστικά για λόγους εντυπωσιασμού, στην προκειμένη περίπτωση μόνο η λέξη "απίστευτο" μπορεί να περιγράψει την περιπέτεια ενός αγοριού 7 ετών, που κατάφερε να επιζήσει για τρία μερόνυχτα στους -10 βαθμούς Κελσίου, χάρη σ' ένα αδέσποτο σκυλί, που με το τρίχωμα του σκέπαζε το αγόρι και το κρατούσε ζεστό. 

Ο 7χρονος Ραούλ Κουτλιακχμέτοφ από το χωριό Μπουλγκάκοβο - στα Ουράλια όρη - της Ρωσίας,  επέστρεψε από το σχολείο του, όταν άκουσε το κλάμα ενός σκύλου, που είχε παγιδευτεί σε μια τρύπα βάθους τριών μέτρων, δίπλα στο δρόμο. Όταν διαπίστωσε ότι το παγιδευμένο ζώο δεν ήταν άλλο από ένα αγαπημένο του αδέσποτο σκυλί του χωριού, με το οποίο συχνά έπαιζαν, ο μικρός Ραούλ σκέφτηκε να το βοηθήσει. Αφού γύρισε στο σπίτι, έφαγε το μεσημεριανό του και άλλαξε ρούχα, έσπευσε να το διασώσει, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει κανέναν. Εκεί, όμως, γλίστρησε στο χιόνι που είχε καλύψει τα πάντα και το αποτέλεσμα ήταν να πέσει κι εκείνος μέσα.
Από την πρώτη στιγμή, ο Ραούλ έβαλε τις φωνές, όμως κανείς δεν μπορούσε να τον ακούσει, επειδή τα παγωμένα τοιχώματα της τρύπας ήταν μονωτικά. Εν τω μεταξύ, η μητέρα του αγοριού άργησε να ενημερώσει τις αρχές για την εξαφάνιση του παιδιού της, ενδεχομένως διότι φοβόταν ότι θα κατηγορηθεί για παραμέληση ανηλίκου. Αμέσως μόλις ειδοποιήθηκαν, οι αρχές κινητοποιήθηκαν, ενώ ορίστηκε και αμοιβή 50 ρουβλίων για όποιον έδινε κάποια πληροφορία για το τι απέγινε ο Ραούλ. 
Καθώς στην περιοχή γίνονταν οδικές εργασίες, ένας μηχανικός, που είχε ακούσει τη σχετική είδηση στο ραδιόφωνο, αποφάσισε να ελέγξει μαζί με το συνεργείο του όλες τις τρύπες της περιοχής. Σε κάποια στιγμή άκουσαν το σκύλο, κοίταξαν και είδαν ότι εκεί βρισκόταν και το 7χρονο αγόρι. Ενημέρωσαν τις αρχές, που έσπευσαν να διασώσουν το Ραούλ, όπως και το σκύλο, ενώ οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι πώς κατάφερε να επιβιώσει το αγόρι για τρία ολόκληρα μερόνυχτα σε τόσο αντίξοες καιρικές συνθήκες και μάλιστα χωρίς φαγητό ή νερό.
Αν και το σώμα του τρέμει, ενώ τα χέρια και τα πόδια του πονάνε, ο Ραούλ αποκάλυψε ότι ο λόγος που κατάφερε να επιβιώσει ήταν ο σκύλος, με τον οποίο ήταν συνέχεια αγκαλιασμένος μέσα στην τρύπα, σε μια προσπάθεια να αλληλοζεσταθούν, όπως και τελικά έγινε, καθώς ο σκύλος με το τρίχωμα του προστάτευσε το αγόρι από την υποθερμία. 

Η ανακοίνωση της αστυνομία, με την οποία αναζητούσε πληροφορίες για τον 7χρονο Ραούλ Κουτλιακχμέτοφ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου