25 Μαρτίου 2013

Το μυστικό των Ίνκας για καλύτερες επιδόσεις στο σεξ και μια συνταγή για να το ετοιμάσεις στο σπίτι


Θέλεις ν' ανεβάσεις τις επιδόσεις σου στο σεξ; Ξέχνα το βιάγκρα και πιάσε το μάκα, το μυστικό του αρχαίου πολιτισμού των Ίνκας, που έχει διαπιστωθεί ότι αποτελεί γιατρικό κατά της στειρότητας των γυναικών, αλλά και για να εκτοξεύσει τη σεξουαλική διάθεση των ανδρών στα ύψη.

Το μάκα είναι μια ρίζα, που φυτρώνει στα ψηλότερα βουνά του Περού για περισσότερα από 2.000 χρόνια, όμως μόλις τα τελευταία χρόνια ανακαλύφθηκαν οι ιατρικές ιδιότητες του. Όλα ξεκίνησαν το 2001, όταν μια μικρή και σχετικά άγνωστη ποδοσφαιρική ομάδα του Περού, οι Cienciano, κατέκτησαν το κύπελλο στο πρωτάθλημα της Λατινικής Αμερικής κερδίζοντας στον τελικό τη θρυλική Ρίβερ Πλέιτ. Οι παίκτες της ομάδας βρίσκονταν σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, και όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι το μυστικό τους ήταν ότι πριν από κάθε αγώνα έτρωγαν μάκα. 
Οι επιστήμονες έβαλαν το μάκα στο μικροσκόπιο τους και ανακάλυψαν ότι το συγκεκριμένο φυτό δεν είναι απλά δυναμωτικό, αλλά επιπλέον καταπολεμά τη στυτική δυσλειτουργία των ανδρών, αυξάνει τη γονιμότητα στις γυναίκες και μειώνει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Επίσης, φαίνεται να επιδρά θετικά σε ευρύτερες δυσλειτουργίες του προστάτη, ενώ βελτιώνει διανοητικές διαταραχές του εγκεφάλου (όπως μνήμη, αντανακλαστικά και μάθηση).
Βέβαια, επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα δεν είναι εξίσου γρήγορα και εντυπωσιακά όσο με το βιάγκρα, όμως είναι όντως αποτελεσματικό και πάνω απ' όλα πρόκειται για φυτικό προϊόν. Απ' ότι φαίνεται, πάντως, οι Ίνκας γνώριζαν τις ιδιότητες του και το χρησιμοποιούσαν όχι μονάχα για ιδία χρήση, αλλά τάιζαν με αυτό και τα ζώα τους, ώστε να αυξάνονται τα μέλη του κοπαδιού.
Παγκοσμίως υπάρχουν 130 είδη μάκα, τα 15 εκ των οποίων φυτρώνουν στο Περού. Σαν φυτό είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και αναπαράγεται ακόμη και σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες, όπως στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην οροσειρά των Άνδεων. Φημολογείται δε ότι η NASA το έχει συμπεριλάβει στο καθημερινό διαιτολόγιο των αστροναυτών της.

Μια συνταγή για μάκα είναι και η εξής:
Ανακατέψτε στο μπλέντερ 200 γραμμάρια φρέσκο τοφού, δύο μπανάνες, ένα κουταλάκι του γλυκού μάκα, μέλι, τζίντζερ και κάρδαμο. Βάλτε σε μικρά μπολάκια και αφήστε τα να παγώσουν, ενώ σερβίρονται πασπαλισμένα με κανέλα.

Πηγή: Clarin


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Είναι το τόφου το νέο βιάγκρα;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου